Activitatea în mediul online a cunoscut o creștere semnificativă în ultimele luni, odată cu apariția pandemiei de coronavirus, ce a determinat, printre altele, mutarea în online a serviciilor, amplificarea fenomenului de telemuncă și trecerea de la învățământul fizic la cel online.

În condițiile actuale, internetul a devenit esențial pentru o bună parte din societate, preponderent pentru persoanele care își desfășoară studiile online, cât și pentru angajați. Mulți dintre cei care au nevoie de internet în activitățile zilnice folosesc un router WiFi, situațiile în care conexiunea mobilă este preferată, fiind tot mai puțin frecvente.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Dacă dețineți și folosiți deja un router WiFi, în mod aproape cert v-ați confruntat cu problema pierderii semnalului. Cu excepția persoanelor care folosesc internetul de la router în apartamente de dimensiuni reduse sau cu pereți subțiri, majoritatea celorlalți utilizatori au întâmpinat probleme cu acoperirea semnalului routerului. Un nivel redus de acoperire ar putea să reprezinte o problemă majoră, dacă se dorește utilizarea rețelei într-un birou sau într-o locuință de dimensiuni mari.

Din fericire, problema acoperirii semnalului la internet poate fi rezolvată cu ajutorul unui bun amplificator WiFi. Amplificatoarele WiFi sunt dispozitive de dimensiuni reduse, disponibile la prețuri accesibile, care au rolul de a prelua și de a amplifica semnalul wireless provenit de la router, pentru a mări considerabil raza de acoperire a routerului. Extensiile de semnal oferă o modalitate relativ ușoară de a livra WiFi fără a fi nevoie de cabluri.

Deoarece performanțele amplificatoarelor WiFi sunt diferite, la fel cum sunt și cele ale routerelor, este indicat să vă orientați către cel mai bun amplificator WiFi. Pentru a putea alege amplificatorul WiFi ideal, vă invităm să parcurgeți acest ghid de achiziție.

De ce să folosești cel mai bun amplificator WiFi (Range Extender Wireless) ?


Stabilitatea conexiunii la router este esențială pentru orice persoană care utilizează frecvent internetul. În cazul accesării unei rețele WiFi din spații de dimensiuni mari sau din zone aglomerate, pentru o conexiune stabilă, va fi necesară utilizarea unor dispozitive de amplificare a semnalului.

Cel mai bun amplificator Wi-Fi vă poate oferi un nivel de acoperire ridicat, indiferent dacă doriți să extindeți semnalul sau să remediați eventualele întreruperi pe care deja le întâmpinați, din cauza razei reduse de acoperire. Un bun amplificator WiFi nu doar că îmbunătățește performanțele routerului, mărindu-i zona de acoperire, dar este și ușor de utilizat și de sincronizat.

Cum alegi cel mai bun amplificator WiFi (Range Extender Wireless) ?

Dispozitivele de amplificare a semnalului provenit de la router au diferite dimensiuni, forme și viteze, dar și anumite limite. Un amplificator este mai puțin rapid decât routerul central, astfel că este necesar să se apeleze la cele mai bune amplificatoare WiFi. Astfel, probabilitatea ca noul dispozitiv să afecteze viteza la internet este mai mică.

În afara diferențelor de formă existente, există și alte criterii care pot fi folosite pentru a putea alege cel mai bun amplificator WiFi. În plus, există anumite caracteristici de care trebuie să țineți cont, pentru a fi siguri că amplificatorul WiFi va putea funcționa în tandem cu modemul de care deja dispuneți sau pe care urmează să îl cumpărați.

Cel mai bun amplificator WiFi (Range Extender Wireless) : criterii de selecție

Costul

Majoritatea amplificatoarelor au prețuri reduse, diferențele de cost nefiind unele semnificative. Cu toate acestea, este recomandat să alegeți cel mai bun amplificator WiFi pentru propriu dvs. buget, care să poată funcționa cu routerul pe care îl dețineți.

Compatibilitatea

Pentru a putea funcționa, amplificatorul trebuie să fie compatibil cu routerul WiFi. Pentru a știi dacă cele două dispozitive sunt compatibile, este suficient să verificați în specificațiile routerului WiFi care sunt standardele acceptate. Dacă nu reușiți să aflați care sunt standardele acceptate de router, puteți opta pentru un amplificator universal, compatibil cu orice router.

Producător

Atunci când este posibil, este ideal să optați pentru un amplificator conceput de aceeași companie producătoare a modemului WiFi pe care îl folosiți. Aveți întotdeauna grijă ca ambele dispozitive să funcționeze la aceleași frecvențe și să fie compatibile ca standard.

Performanțe

Amplificatoarele WiFi se diferențiază în principal prin lățimea de bandă oferită. Cel mai performant amplificator WiFi oferă o viteză de transfer de 2200 Mbps pe o bandă dublă (model AC2200 – 802.11). În situația în care abonamentul la internet nu vă permite să atingeți vitezele menționate anterior, achiziția unui amplificator puternic nu va contribui la îmbunătățirea performanțelor modemului.

În funcție de viteza de transfer oferită, amplificatoarele sunt etichetate astfel:
– N300 – 802.11 bgn compatibil cu o singură bandă, oferă până la 300 Mbps;
– AC750 – 802.11ac dual-band, oferă 300Mbps (2.4GHz) și 433Mbps (5GHz);
– AC1200 – 802.11 dual-band, oferă până la 1167 Mbps;
– AC1750 – 802.11 dual-band, oferă până la 1750 Mbps (450 Mbps pe 2,4 GHz și 1300 Mbps pe 5 GHz);
– AC1900 – 802.11 dual-band, oferă până la 1900 Mbps;
– AC2200 – 802.11 dual-band, oferă până la 2200 Mbps.

Interfața

Disponibilitatea pentru conexiunea prin cablu este un criteriu principal de selecție. Majoritatea amplificatoarelor WiFi sunt prevăzute cu minimum două porturi, de regulă de tip RJ-45 sau USB. Porturile sunt necesare pentru conectarea amplificatorului WiFi la un dispozitiv care nu dispune de conexiune WiFi, precum o imprimantă sau un calculator dintr-o generație mai veche.

Cel mai bun amplificator WiFi: recomandări

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cel mai bun amplificator WiFi pe care îl puteți cumpăra din magazinele online. Deoarece ne dorim să alegeți în funcție de propriile dvs. nevoi, vă oferim cinci recomandări de amplificatoare WiFi.

Range Extender wireless AC1750 TP-Link RE450, Moduri RE/AP, Gigabit, Antene externe, Dual Band

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

TP-Link RE450 este unul dintre cele mai apreciate amplificatoare WiFi existente pe piață, regăsindu-se totodată în majoritatea recomandărilor. Amplificatorul oferă:
– rată de transfer de 1.75 Gbps, ce poate crește la 2.4 GHz sau 5 GHz, grație celor trei antene externe dual band;
– acoperire de aproape 900 de metri, conform producătorului, însă doar în absența pereților;
– port Ethernet;
– este compatibil cu toate routerele cu standardul 802.11 ac.

Range Extender TP-Link Wi-Fi AC1200, tehnologie OneMesh, RE300

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Amplificatorul TP-Link AC1200 RE300 extinde raza de acoperire a semnalului wireless oferit de router, asigurând viteze de maximum 867 Mbps pe o bandă de 5 GHz sau de minimum 300 MBs pe bandă de 2.4 GHz. Ușor de instalat și de gestionat, amplificatorul va putea păstra o conexiune stabilă la distanțe de minimum 50 de metri. TP-Link RE300 este un amplificator universal, deoarece acceptă întreaga gamă de standarde, 802.11 a/b/g/n/ac.

Range Extender wireless N300 TP-Link TL-WA850RE, Moduri RE/AP

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

O alegere de buget, amplificatorul WiFi TP-Link N300 este cel mai achiziționat range extender de către utilizatorii români. Principalele caracteristici ale dispozitivului sunt:
– standard WiFi acceptat: 802.12 n;
– frecvență: 2.4 GHz;
– rată de transfer: 300 Mbps;
– securitate: WEP 64/128/152 bit și WPA – PSK/WPA2-PSK Encription;
– dimensiuni: 110.0 x 65.8 x 75.2 mm.

Range Extende wireless N300 TP-Link TL-WA855RE, Moduri RE/AP, Antene externe

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Trei ani de garanție, preț redus și caracteristici tehnice foarte bune. Acestea sunt principalele avantaje oferite de TP-Link N300, un range extender recomandat de majoritatea cumpărătorilor. Caracteristicile sale de bază sunt:
– standard WiFi acceptat: 802.11 n
– frecvență: 2.4 GHz;
– rată de transfer: 300 Mbps;
– securitate:
WEP 64/128/152 bit și WPA-PSK / WPA2-PSK;

Range Extender Wireless Tenda A9, N 300 Mbps

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Tenda A9 este cel mai bun amplificator WiFi sub 50 lei, un produs recomandat celor care își doresc să mărească raza unui WiFi aflat într-o locuință cu câteva camere. Caracteristicile sunt similare cu cele ale amplificatorului WiFi TP-Link N300, cu câteva excepții. Față de TP-Link N300, Tenda acceptă standardele 802.11 b, 802.11 g și 802.11 n. În ceea ce privește securitatea, Tenda A9 oferă doar o metodă de criptare, WPA – PSK/WPA2-PSK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here