Spălatul geamurilor ți se pare un proces anevoios și întotdeauna ai preferat ca altcineva să se ocupe de această sarcină? Lucrurile pot sta diferit, dacă alegi să înlocuiești metoda clasică de spălare a geamurilor cu o metodă avansată, ce presupune utilizarea unui aspirator de geamuri.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Aspiratorul de geamuri, deși este un dispozitiv nu la fel de frecvent utilizat ca aspiratorul clasic, cel de podea, prezintă cel puțin la fel de multe avantaje. Cu ajutorul aspiratorului de geamuri pot fi curățate multiple suprafețe plane, precum geamuri, oglinzi, gresie sau faianță, într-un timp redus, fără foarte multe eforturi.

La fel ca în cazul aspiratorului pentru podea, cel pentru geamuri prezintă o serie de caracteristici esențiale, în funcție de care puteți decide care model este mai bun sau care este modelul de care aveți într-adevăr nevoie. Așadar, pentru a alege cel mai bun aspirator de geamuri, este important să cunoașteți caracteristicile de bază și să decideți care sunt nevoile pe care le aveți.

Dacă nu cunoașteți foarte multe lucruri despre aspiratoarele pentru geamuri, actualul ghid de achiziție vă poate fi de folos. Ghidul nu doar că explică care sunt principalele caracteristici ale acestor dispozitive, ci oferă și recomandări cu privire la cele mai bune modele de aspiratoare de geamuri, în funcție de opiniile generale ale consumatorilor și ale specialiștilor.

De ce să alegi cel mai bun aspirator de geamuri?

Rolul aparatelor electrocasnice este acela de a ușura munca în casă, astfel că este important ca aparatul folosit, indiferent de tipul său, să fie unul de calitate. În caz contrar, nu doar că munca nu va fi ușurată, dar va exista și un stres inutil generat consumatorului.

În cazul aspiratorului de geamuri, este esențial ca după utilizare să nu existe urme de murdărie rămase neîndepărtate, deoarece curățarea trebuie să fie impecabilă. Cel mai bun aspirator de geamuri poate să ofere astfel de rezultate, ce nu vor putea fi obținute prin spălare manuală.

Cum alegi cel mai bun aspirator de geamuri?

În timpul căutărilor pentru cel mai bun aspirator de geamuri veți observa că există o gamă largă de caracteristici care diferă de la un produs la altul și de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți. Specificațiile de bază la care trebuie să fiți atent sunt:
– capacitatea de colectare;
– eficiența aspirației;
– eficiența energetică;
– greutatea aparatului;
– durata de funcționare a bateriei (pentru modelele alimentate pe baterie).

Înainte de a începe căutările, trebuie să stabiliți care sunt nevoile pe care le aveți, care sunt funcțiile de care aveți nevoie în mod realist și cel mai important, care este bugetul de care dispuneți. Dacă nu vă doriți să investiți foarte mult, nu trebuie să vă îngrijorați, deoarece cele mai bune aspiratoare de geamuri nu au întotdeauna prețuri ridicate.

Cel mai bun aspirator de geamuri: criterii de selecție

Autonomia bateriei

Timpul de rulare al aspiratorului, determinat de autonomia bateriei, este un criteriu esențial de achiziție. Aspiratoarele de geamuri alimentate pe baterie au o durată de funcționare de 20-45 de minute. Majoritatea acestor dispozitive pot rula fără încărcare pentru o perioadă de o jumătate de oră. Nu doar durata de funcționare fără realimentare este importantă, ci și durata de timp necesară pentru reîncărcare.

Pentru a vă asigura că nu veți pierde foarte mult timp așteptând până la reîncărcarea completă a bateriei, verificați cât de convenabil și de rapid se încarcă bateria. De regulă, cele mai bune aspiratoare de geamuri pe baterie necesită între două și trei ore pentru o reîncărcare completă a bateriei.

Greutatea și capacitatea

Un bun aspirator de geamuri poate fi folosit de către aproape orice persoană, fără a fi nevoie de forță musculară la manevrarea sa. Greutatea aparatului este esențială, deoarece un aspirator de geamuri cu o greutate prea mare devine dificil de utilizat, în timp ce unul cu o greutate redusă ar putea avea o capacitate mică.

Acordați o atenție deosebită greutății, însă fără a scoate din context capacitatea sacului de aspirare. Un aspirator de geamuri cu o capacitate de colectare mare vă poate ajuta la curățarea unui număr mai mare de suprafețe, fără a fi nevoie să vă opriți din lucru și să goliți rezervorul.

Eficiența energetică

Fiind vorba de un aparat electrocasnic, aspiratorul de geamuri generează consum de energie electrică. Majoritatea aspiratoarelor de geamuri au un consum de energie electrică relativ redus, acestea fiind încadrate, în funcție de consum, în clasele A, A+ și A++. Tocmai de aceea, eficiența energetică poate fi considerat un criteriu secundar de selecție.

Indicator luminos

Funcție regăsită pe cele mai bune aspiratoare pentru geamuri, extrem de utilă pentru a cunoaște nivelul de energie rămas în baterie. Indicatorul LED vă poate ajuta să știți cât timp mai poate fi folosit aspiratorul până la epuizarea bateriei.

Accesoriile suplimentare

Capete de aspirație: Majoritatea aspiratoarelor pentru ferestre sunt dotate cu un cap de aspirație standard de 28 centimetrii. În unele cazuri, aspiratorul poate veni însoțit de o serie suplimentară de capete de aspirație interschimbabile.

Dacă vreți să achiziționați cel mai bun aspirator de geamuri, căutați după un model ce include în pachetul standard un cap suplimentar de dimensiuni mici sau un cap de aspirație pivot. Ambele capete interschimbabile sunt ideale pentru curățarea în locuri dificil de accesat cu capul standard.

Încărcătoare și baterii suplimentare: Cele mai multe aspiratoare de geamuri sunt prevăzute cu un cablu de alimentare standard și dispun de un singur acumulator. La fel ca în cazul capetelor de aspirație, unele modele vin însoțite de baterii suplimentare sau încărcătoare USB.

Suport extensibil: Cel mai bun aspirator de geamuri este adesea prevăzut și cu stâlp telescopic, foarte util pentru curățarea geamurilor mari, în zonele în care se ajunge cu dificultate.

Cel mai aspirator de geamuri: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cel mai bun aspirator de geamuri pe care îl puteți cumpăra din magazinele online. Nu avem o singură recomandare, ci vă oferim cinci variante pentru o achiziție reușită.

Robot curatare geamuri cu pulverizator HOBOT 298, Bluetooth, UPS incorporat, Albastru

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

HOBOT 298
HOBOT 298

În opinia noastră, bazată pe experiența de utilizare a aspiratoarelor de geamuri, cât și pe recenziile oferite de cumpărători, Hobot 298 este cel mai bun aspirator de geamuri pe care îl puteți achiziționa online. Modelul este unul robotizat, capabil să curețe într-un mod extrem de eficient o gamă variată de suprafețe. Aspiratorul robot de geamuri Hobot 298 folosește inteligența artificială pentru a curăța întreaga suprafață a geamului și poate fi folosit cu ușurință în medii industriale. Robotul poate fi controlat prin Bluetooth de pe un smarphone sau chiar de pe telecomandă. În conținutul pachetului se regăsește robotul, împreună cu un adaptor, un cablu prelungitor, un set de 3 lavete, o soluție pentru geamuri, telecomanda și 2 baterii pentru telecomandă.

Avantaje:
– putere mare de aspirare;
– funcție Bluetooth;
– greutate redusă (1.28 kilograme).

Dezavantaje:
– preț crescut;
– nivel ridicat de zgomot (64 decibeli).

Aspirator de curatat geamuri Electrolux WS71-4AS, Li-Ion, 110 ml, 60 Min, duza mica inclusa, Negru/Albastru

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Electrolux WS71-4AS
Electrolux WS71-4AS

Potrivit pentru curățarea geamurilor, sticlei, plăcilor ceramice sau a oglinzilor, Electrolux WS71-4AS este recomandarea noastră principală în materie de aspiratoare de curățat geamuri clasice. Considerat unul dintre cele mai bune aparate de geamuri profesionale, aspiratorul se remarcă prin durata sa foarte mare de funcționare. Electrolux WS71-4AS este prevăzut cu un acumulator Li-Ion cu capacitate de 2100 mAh care oferă o autonomie de funcționare de 60 de minute.

Avantaje:
– autonomie mare a bateriei;
– curățarea eficientă a unui număr crescut de suprafețe;
– sistem antipicurare.

Dezavantaje:
– greutate crescută (aproximativ 1 kilogram).

Set Aspirator si spalator geam + detergent Leifheit, 35 minute, 360°, 0.5 L, Click sistem, Alb/Turcoaz

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Set Aspitrator si spalator geam + detergent Leifheit
Set Aspitrator si spalator geam + detergent Leifheit

Leifheit Dry & Clean este un model de aspirator fără fir, cu o baterie cu o durată de funcționare de 35 de minute și performanțe excelente pe o varietate de suprafețe. Modelul actual de aspirator de geamuri se regăsește în diferite pachete în magazinele online, astfel că este important să fiți întotdeauna atenți la suma investită. Pachetul actual include un detergent din gama Leifheit pentru curățarea geamurilor și laveta pentru geamuri, prețul final fiind cu puțin peste cel al unui pachet standard, ce include exclusiv aspiratorul de geamuri.

Avantaje:
– autonomie mare a bateriei;
– greutate redusă.

Dezavantaje:
– lichidul în exces nu este aspirat uniform;
– lama din cauciuc atrage murdăria.

Set aspirator geam Leifheit Dry & Clean, Autonomie 35 Min, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Set aspirator geam Leifheit Dry & Clean
Set aspirator geam Leifheit Dry & Clean

Deși este vorba de același aspirator de geamuri cu cel prezentat anterior, trebuie menționat că există diferențe în ceea ce privește componența pachetului. Comparativ cu pachetul precedent, actualul pachet include și un mâner detașabil, care poate ușura mult sarcina curățării geamurilor pe partea exterioară. Mânerul poate fi folosit inclusiv pentru spălarea unor geamuri înainte, dar și a altor suprafețe plane la care se ajunge cu dificultate.

Avantaje:
– autonomie mare a bateriei;
– greutate redusă.

Dezavantaje:
– lichidul în exces nu este aspirat uniform;
– mânerul are dimensiuni reduse;
– lama din cauciuc atrage murdăria.

Aspirator de geamuri Karcher WV 1, 25min , pana la 70 m3, rezervor apa 100 ml

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Karcher WV 1
Karcher WV 1

Dacă sunteți în căutarea unui aspirator pentru ferestre la un preț redus, Karcher WV 1 este recomandarea noastră. Aspiratorul oferă o curățare convenabilă fără urme și o durată de funcționare de 25 de minute. Deși nu are calitatea modelelor prezentate anterior, aspiratorul oferă un excelent raport calitate-preț. Potrivit pentru curățarea sticlei, oglinzilor sau geamurilor din casă, Karcher WV 1 poate curăța până la 70 de metri pătrați într-o singură tură, fără a fi nevoie de reîncărcarea bateriei. Rezervorul îi permite aparatului să stocheze până la 100 ml de apă, astfel că este posibil ca pauzele de lucru să fie totuși relativ frecvente.

Avantaje:
– preț redus;
– ecran LED de semnalizare pentru starea bateriei;
– fiabilitatea crescută.

Dezavantaje:
– capacitate redusă a rezervorului;
– autonomie redusă a bateriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here