Încă vă mai chinuiți să îndepărtați mizeria acumulată pe jos cu ajutorul aspiratorului tradițional sau a mături și nu sunteți niciodată mulțumit de rezultatul final? Folosiți un mop sau un aspirator pe aburi și nu veți putea decât să vă bucurați de cât de curat va arăta întregul apartament.

Recomandările noastre (calitate-preț)

În plus, utilizarea unui mop sau a unui aspirator cu aburi contribuie la îndepărtarea bacteriilor sau a virusurilor de pe suprafețe, fiind recomandat inclusiv în lupta împotriva noului coronavirus.

Dacă nu știți cum ați putea alege cel mai bun mop/aspirator cu aburi, noi vă venim în ajutor. Ghidul nostru de achiziție vă poate ajuta să alegeți informat aspiratorul cu aburi de care aveți nevoie, care să vă satisfacă cerințele și pe care să îl puteți folosi în orice moment al zilei.

De ce să alegi cel mai bun mop/aspirator cu aburi?

Conceput pentru a îndepărta bacteriile și alte substanțe periculoase pentru organismul uman de pe podele, gresie sau chiar covoare, aspiratorul sau mopul cu aburi poate menține în siguranță căminul personal și ar putea îmbunătății semnificativ calitatea aerului din casă.

Studiile arată că tratamentul termic cu aburi este eficient împotriva unei game largi de agenți infecțioși, însă calitatea aparatului utilizat poate diminua sau spori efectele. Pentru a putea dezinfecta suprafețele fără a utiliza detergenți, este recomandat să folosiți cel mai bun mop sau aspirator cu aburi.

Cum alegi cel mai bun mop/aspirator cu aburi?

Atunci când decideți asupra mopului sau a aspiratorului cu abur pe care urmează să îl achiziționați, trebuie să știți care sunt necesitățile pe care le aveți și care este bugetul de care dispuneți. Pentru a putea alege produsul cel mai potrivit pentru nevoile dvs., țineți cont de următoarele lucruri:

Tipul aparatului de curățat cu aburi

Există trei tipuri distincte de aparate care folosesc aburul pentru curățarea obiectelor sau suprafețelor, fiecare cu propriile sale avantaje și dezavantaje.

Mop cu aburi

Asemănătoare cu mopurile tradiționale, cele cu aburi sunt mai compacte și mai eficiente, grație puterii de curățare oferită de aburi. Ușor de configurat, mopurile cu aburi sunt prevăzute cu un rezervor de apă atașat în zona mânerului. Cel mai bun mop cu aburi dispune de accesorii speciale care vă vor permite să utilizați aparatul inclusiv pentru curățarea covoarelor.

Aspirator de curățat cu cilindru

Aspiratoarele pe aburi cu cilindru sunt mai grele decât mopurile, însă dispun de roți, pentru a fi posibilă deplasarea lor fără efort din partea utilizatorului. Fluxul de abur al aspiratoarelor cu cilindru este semnificativ mai mare decât cel al mopurilor, iar capacitatea rezervorului este mai mare.

Cel mai bun aspirator cu aburi prevăzut cu cilindru vine la pachet cu mai multe accesorii ce vor putea fi folosite pentru curățarea unei game largi de suprafețe. Un aspirator cu aburi de calitate trebuie să fie versatil și să lucreze la presiuni variabile.

Dispozitive de curățare cu aburi doi în unu

Cu o acțiune similară cu cea a unui mop obișnuit cu aburi, dar cu avantajul componentei detașabile, dispozitivele de curățare cu abur doi în unu sunt excelente pentru curățări rapide ale unor obiecte de dimensiuni medii. Folosind instrumentele din pachet, vor putea fi curățate eficient diferite suprafețe și obiecte.

Tipul suprafeței spălate

Mopul/aspiratorul cu aburi este proiectat pentru curățarea pardoselilor dure, de la ceramică sau gresie până la marmură sau piatră. În cazul pardoselilor din lemn de esență tare, folosirea mopului sau a aspiratorului cu abur ar putea să ducă la deteriorarea materialului.

Pentru a se evita deteriorarea lemnului în timpul procesului de curățare cu aburi, este necesar să se utilizeze doar cel mai bun mop/aspirator pe aburi, care permite controlarea eficientă a cantității de aburi ajunsă pe podea.

Capacitatea rezervorului

În funcție de capacitatea rezervorului cu apă va putea fi determinată suprafața ce poate fi curățată fără a fi necesară reumplerea. Cu cât este mai mic în volum rezervorul, cu atât mai des va fi necesară reumplerea sa cu apă și pauzele în timpul curățării vor fi mai dese. Tocmai din acest motiv, este important să luați în considerare dimensiunile suprafețelor pe care urmează să le curățați, înainte de achiziția unui aparat de curățat cu aburi.

Este recomandată achiziționarea unui mop sau a unui aspirator cu aburi cu o capacitate mică a rezervorului atunci când suprafața ce trebuie curățată nu este una mare. În schimb, dacă urmează să folosiți aspiratorul sau mopul cu aburi pentru curățarea unor suprafețe extinse, capacitatea rezervorului este indicat să fie cât mai mare.

Puterea de aspirare și presiunea de abur

Cel mai bun aspirator/mop cu aburi trebuie să ofere suficientă putere de aspirație și presiune de abur pentru a putea îndeplini nevoile dvs. O puterea de aspirare superioară sporește eficiența de curățare a aspiratorului, oferindu-i capacitatea de a aspira inclusiv părul de animale sau diverse resturi.

Puterea de aspirare este exprimată în wați, mai mulți wați fiind asociați cu o aspirație mai puternică. Cele mai bune aspiratoare cu aburi furnizează o cantitate de abur suficientă pentru curățarea și igienizarea podelelor.

Accesorii

Un mop pe abur tradițional, disponibil la un preț accesibil, este util pentru curățări ocazionale ale pardoselii și poate face față cu brio sarcinilor zilnice de curățare pe o durată suficient de lungă. Cel mai bun mop cu aburi este însă excelent nu doar pentru lucrări ocazionale de curățare, ci poate fi folosit inclusiv la curățarea unor obiecte sau a unor suprafețe greu accesibile.

Atunci când doriți să achiziționați un mop de calitate, care să vă fie util pentru curățarea mai multor tipuri de suprafețe, acordați o atenție deosebită instrumentelor suplimentare

Cel mai bun mop/aspirator cu aburi: Recomandări

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cel mai bun mop/aspirator pe care îl puteți cumpăra din magazinele online. Nu avem o singură recomandare, ci vă oferim cinci variante pentru o achiziție reuşită.

Aspirator cu abur Rowenta RY8561WH Clean & Steam Multi, 1700 W, autonomie abur 30 min, recipient praf 0.5 L, recipient apa 0.4L, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Rowenta RY8561WH
Rowenta RY8561WH

Rowenta RY8561WH Clean & Steam Multi este un aspirator multifuncțional cu aburi conceput pentru curățări profesionale ale unor suprafețe extinse de pardoseală și a unei game variate de materiale. Numărul crescut de accesorii din pachet oferă versatilitate absolută aparatului, acesta fiind capabil să curețe nu doar pardoseala, ci și geamurile sau oglinzile, suprafețele greu accesibile sau plăcile de gresie. Aparatul beneficiază de garanție pentru 24 luni.

Avantaje:
– sistem de curățare cu aburi puternic și eficient;
– numărul crescut de accesorii incluse în pachet.

Dezavantaje:
– prețul crescut.

Aparat de curatat cu abur Rowenta Clean&Steam RY7557WH, 1700 W, rezervor apa 0.7 L, Filtru anticalcar, Reglaj abur, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Rowenta Clean&Steam RY7557WH
Rowenta Clean&Steam RY7557WH

Spală și aspiră pardoseala dintr-o singură mișcare, fără mătură, mop sau detergenți, doar cu aparatul de curățat cu abur Rowenta Clean&Steam RY7557WH. Dispozitivul, prezentat ca un aspirator și mop cu abur, vă poate ajuta să câștigați timp prețios și să curățați cu o eficiență excelentă pardoseala, eliminând până la 99.9% dintre bacterii și germeni. Rowenta Clean&Steam RY7557WH este conceput pentru a aspira mai întâi praful depus, astfel încât curățarea cu abur să nu lase urme de murdărie pe podea. Aparatul vine la pachet cu două capete de mop, un suport pentru mop și un filtru anticalcar. Nivelul de zgomot în funcționare este de 84 decibeli, în timp ce capacitatea rezervorului este de 0.7 litri.

Avantaje:
– putere mare de aspirare.

Dezavantaje:
– preț ridicat;
– o singură treaptă de viteze;
– greutate crescută.

Mop cu abur ROWENTA Steam Power RY6537WI, 1200W, 0.6L, filtru anticalcar, 3 setari de reglaj al aburului, Alb/Albastru

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

ROWENTA Steam Power RY6537WI
ROWENTA Steam Power RY6537WI

Mopurile cu abur de ultimă generație pot avea costuri foarte ridicate și ar putea să nu fie întocmai dispozitivul de care aveți neapărată nevoie. Dacă tot ce vă doriți este să curățați și să igienizați eficient pardoseala, Rowenta Steam Power RY6537WI este recomandarea noastră. Descris de producător ca soluția ideală pentru curățarea podelelor, mopul cu abur Rowenta RY6537WI poate curăța și igieniza fără detergenți sau alte substanțe chimice o gamă largă de tipuri de podele, de la lemn până la ceramică. Dispozitivul elimină până la 99% din bacterii, transformând locuința într-un mediu igienic. Performanțele excelente de curățare pot fi obținute într-un timp extrem de scurt, doar 30 de secunde fiind necesare pentru încălzirea apei din rezervor. Mopul este prevăzut cu un rezervor cu capacitate medie, de 0.6 litri și oferă posibilitatea de ajustare a presiunii aburului, în trei trepte de putere. Astfel, dispozitivul poate fi folosit inclusiv pentru curățarea lemnului sensibil la apă.

Avantaje:
– preț redus;
– existența unor trepte de intensitate pentru presiunea aburului;
– posibilitatea de a curăța lemnul de esență tare.

Dezavantaje:
– putere redusă;
– lipsă accesorii suplimentare.

Aparat de curatat cu abur Rowenta Clean & Steam RY7597WH, 1700 W, rezervor apa 0.7 L, Filtru anticalcar, Reglaj abur, Accesoriu pentru covor, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Rowenta Clean & Steam RY7597WH
Rowenta Clean & Steam RY7597WH

Vă doriți să vă asigurați că joaca copiilor pe pardoseala nu este periculoasă pentru sănătatea acestora? Folosiți aparatul de curățat cu abur Rowenta Clean & Steam RY7597WH pentru igienizarea pardoselii și nu veți mai avea astfel de griji. Aparatul aspiră și spală în același timp, fără a mai fi necesară utilizarea unor produse de curățenie, care pot fi toxice pentru animale sau pentru copii. Prevăzut cu lavetă de schimb ușor de curățat la mașina de spălat, aparatul poate fi folosit pentru curățarea unui apartament de minimum 50 de metri pătrați fără a fi necesară încărcarea rezervorului sau curățarea lavetei. În plus, aparatul vă oferă posibilitatea de a utiliza separat funcția de aspirare și cea de curățare cu abur.

Avantaje:
– putere mare;
– filtru anticalcar;
– reglaj abur;
– capacitate mare a rezervorului (0.7 litri).

Dezavantaje:
– preț crescut;
– dificil de manevrat, din cauza greutății crescute;
– funcție de curățare cu abur nu tocmai eficientă pe covoare.

Mop cu abur Leifheit 11913, 1200W, Pliabil, Incalzire rapida, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Leifheit 11913
Leifheit 11913

Curăță și igienizează într-un timp scurt pardoseala, cu ajutorul mopului cu abur Leifheit 11913. Pregătit pentru utilizare în mai puțin de jumătate de minut, mopul poate funcționa fără oprire vreme de 40 de minute, datorită capacității mari a rezervorului. Ușor de utilizat și de depozitat, mopul poate fi folosit pe aproape orice suprafețe, inclusiv pe lemn de esență tare. Mopul are o putere de 1200 wați, suficientă pentru a curăța suprafețe mari într-un timp redus.

Avantaje:
– greutate redusă (2.8 kg).

Dezavantaje:
– putere redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here