Curățarea profesională a aleilor, curții sau chiar a propriei mașini poate să devină o sarcină ușoară, cu ajutorul unui aparat de spălat cu presiune. Folosit de regulă de către profesioniștii din domeniul serviciilor de curățenie, aparatul de spălat cu presiune vă poate ajuta să economisiți timp, apă şi bani.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Aparatul de spălat cu presiune poate fi folosit pentru curățarea eficientă şi într-un timp scurt a tuturor urmelor de murdărie, a prafului, nisipului, noroiului sau chiar a urmelor de mucegai de pe numeroase tipuri de suprafețe sau obiecte, fără a fi necesară utilizarea unor cârpe sau mopuri.

Aparatele de spălat cu presiune folosesc un motor electric sau pe gaz, o pompă şi duze de concentrare pentru a creşte presiunea apei şi utilizează apoi presiunea puternică pentru a îndepărta urmele de mizerie de pe obiecte sau suprafețe de dimensiuni mari.

Există numeroase aspecte care pot fi luate în calcul pentru alegerea celui mai bun aparat de spălat cu presiune. Ghidul actual vă va ajuta să alegeți inspirat!

Cele mai bune aparate de spălat cu presiune: Ce să cauți

Caracteristici tehnice, precum presiunea maximă sau debitul de apă, influențează performanțele aparatelor de spălat cu presiune şi sunt primele criterii de selecție pe care le puteți folosi în alegerea aparatului de spălat cu presiune necesar.

Presiunea maximă

Înainte să alegeți aparatul de spălat cu presiune, stabiliți care sunt obiectele sau suprafețele pe care urmează să le curățați cu ajutorul acestuia, pentru a vă putea da seama care este presiunea maximă potrivită. Presiunea apei la un astfel de aparat poate atinge valori maxime cuprinse între 5 şi 150 bari.

Mai multă presiune este sinonim cu un risc mai mare de deteriorare. Tocmai de aceea, este important, în situația în care veți dori să îndepărtați pete minore de pe suprafețe sensibile, ca aparatul cumpărat să lucreze la o presiune redusă. În schimb, dacă obiectivul este acela de a îndepărta pete dificile, precum cele de benzină, este indicat să alegeți un aparat de spălat puternic, care curăță la presiuni ridicate.

Cele mai bune aparate de spălat sunt cele cu o presiune de lucru de peste 75 de bari, care permit reglajul jetului de apă.

Debitul de apă

Aparatele de spălat cu presiune au adesea un debit de apă cuprins între 325 şi 650 litri de apă pe oră, însă există modele cu debite de peste 10.000 de litri pe oră. În funcție de debitul de apă poate fi estimată performanța de lucru, însă şi consumul. Aparatele de spălat sub presiune cu un debit mare de apă oferă performanțe profesionale, dar consumă cantități foarte mari de apă, nefiind recomandate pentru utilizarea în gospodărie

Recipient/rezervor pentru săpun lichid

Cele mai bune aparate de spălat cu presiune sunt prevăzute cu un rezervor pentru săpun, care este extrem de util, deoarece utilizatorul nu va mai fi nevoit să folosească recipiente separate. De asemenea, timpul petrecut pentru spălare va fi redus, pentru că între operațiunile de spălare cu săpun şi cea de clătire nu vor mai exista pauze.

Roțile de deplasare

Majoritatea aparatelor de spălat cu presiune pe benzină sunt prevăzute cu roți, pentru o mai bună stabilitate şi pentru a fi facilitată astfel deplasarea cu ușurință a aparatului. În cazul aparatelor electrice, roțile sunt prezente doar la anumite modele. Vă recomandăm ca, în situația în care optați pentru un model cu o presiune crescută, să vă îndreptați atenția doar asupra celor cu roți.

Tipuri de aparate de spălat cu presiune

Aparate de spălat cu presiune electrice

Reprezintă majoritatea aparatelor de spălat cu presiune de pe piață. Excelente pentru spălarea terasei, aleilor, mobilierului sau a automobilului, aparatele de spălat cu presiune electrică sunt ușor de utilizat și necesită puțină întreținere şi nu creează emisii toxice. Nivelul de zgomot în timpul utilizării este redus, astfel că pot fi folosite în orice moment al zilei.

Principalul dezavantaj îl reprezintă necesitatea existenței unei surse de curent electric în apropierea aparatului, pentru ca acesta să poată fi folosit. De asemenea, modelele electrice lucrează la presiuni semnificativ mai mici, comparativ cu modelele pe benzină, astfel că ar putea întâmpina probleme în îndepărtarea unor pete.

Cele mai bune aparate electrice de spălat cu presiune au o putere extrem de apropiată de cea a modelelor pe benzină, însă şi costurile sunt la fel de apropiate.

Aparate de spălat cu presiune alimentate pe benzină

Considerate cele mai puternice aparate de spălat cu presiune, sunt potrivite pentru curățarea rapidă a unor suprafețe mari, precum şi pentru ștergerea petelor dure şi greu de îndepărtat. Comparativ cu aparatele de spălat cu presiune electrice, cele pe benzină vă permit o curățare de aproape trei ori mai rapidă şi mai eficientă, datorită presiunii considerabil mai mare.

Zgomotul puternic emis şi greutatea mare reprezintă principalele dezavantaje ale unui aparat de spălat cu presiune pe benzină. În plus, aceste dispozitive necesită o îngrijire mai atentă şi mult mai multă precauție în timpul utilizării, în special atunci când sunt folosite pentru curățarea unor obiecte sau suprafețe moi

Cele mai bune aparate de spălat cu presiune: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cele mai bune aparate de spălat cu presiune pe care le puteți cumpăra din magazinele online.

Masina de spalat cu presiune Stanley, 2.2 kW, 150 bar, 440 L/H, accesorii incluse: lance, pistol, bidon detergent, furtun 8 m

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Stanley SXPW22E
Stanley SXPW22E

Îndepărtați într-un timp redus chiar şi cele mai dificile urme de murdărie, de pe numeroase tipuri de suprafețe, cu ajutorul aparatului de spălat cu presiune Stanley. Utilizat în medii profesionale, aparatul de spălat cu presiune electric Stanley este mult mai uşor, mai puțin zgomotos şi mai simplu de întreținut, față de un model pe benzină. Performanța unei mașini de spălat sub presiune vine de la motor, iar Stanley SXPW22E este echipat cu un motor cu o putere de 2200W, care permite lucrul la presiunea maximă de 150 bari. Debitul maximă de apă al aparatului este de 440 litri pe oră, în timp ce temperatura maximă a apei utilizate poate atinge maximum 50 de grade Celsius.

Aparat de spalat cu presiune Karcher K 2, 1400 W, 110 Bar, 360 l/h

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Karcher K 2
Karcher K 2

Karcher K2 este aparatul de spălat cu presiune electric semi-profesional care oferă cel mai bun raport calitate-preț şi care este preferat de o bună parte dintre consumatori. Uşor de întreținut şi de utilizat, Karcher K2 este recomandat pentru curățarea suprafețelor sau a obiectelor cu un grad moderat de murdărie. Motorul electric de 1400 W îi permite aparatului să lucreze la o presiune de 110 bari, pompând până la 360 de litri pe oră. Design-ul robust şi greutatea redusă fac ca aparatul să fie uşor de manevrat, chiar şi pe suprafețe umede. Spălați maşina, covoarele, garajul, aleea curții sau alte suprafețe ori obiecte cu uşurință, rapid, fără a mai fi necesară utilizarea altui dispozitiv.

Aparat de curatat cu presiune Steinhaus PRO-HPC18, 1800 W, 140 bar, 396 l/h

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Steinhaus PRO-HPC18
Steinhaus PRO-HPC18

Dacă aveți un buget mai mic sau intenționați să achiziționați un aparat de spălat cu presiune pentru spălarea maşinii sau pentru utilizări reduse, vă recomandăm modelul Steinhaus PRO-HPC18. Prevăzut cu roți, aparatul este uşor de manevrat şi poate fi perfect inclusiv pentru sarcini mai complexe. Furtunul are o dimensiune de 5 metri, suficient pentru spălarea maşinii dintr-o parte în alta, fără a fi necesară mutarea aparatului. Comparativ cu alte modele de buget, actualul produs se poate lăuda cu puterea mare a motorului, dimensiunea furtunului, recipientul pentru detergent şi recenziile foarte bune ale utilizatorilor.

Aparat de spalat cu presiune Bosch Easy Aquatak 110, 1300 W, 330 l/h debit maxim, 110 bar, sistem spumare, furtun 3 m

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Bosch Easy Aquatak 110
Bosch Easy Aquatak 110

Extrem de uşor, la cele aproximativ 4 kilograme pe care le cântărește, Bosch Easy Aquatak 110 este unul dintre cele mai mici dispozitive de spălat cu presiune. Nu vă lăsați însă păcăliți de greutatea redusă şi dimensiunile deloc impresionabile, deoarece performanțele aparatului sunt unele excelente, deloc neglijabile. După cum indică producătorul, aparatul de spălat cu presiune Bosch Easy Aquatak 110 poate fi folosit pentru curățarea maşinii sau a mobilierului de grădină, cât şi pentru îndepărtarea mizeriei greu de curățat. Prevăzut cu rezervor pentru detergent, poate spăla într-un timp redus chiar şi cele mai murdare suprafețe, fără niciun efort din partea utilizatorului. Alimentat la rețea, aparatul poate fi folosit la o distanță aproximativă de 8 metri de sursa de alimentare.

Aparat de curatat cu presiune Steinhaus PRO-HPC15, 1500 W,120 Bar, 300l/h

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Steinhaus PRO-HPC15
Steinhaus PRO-HPC15

Extrem de apreciat de către cumpărători, aparatul de curățat cu presiune Steinhaus PRO-HPC15 vă poate ajuta să îndepărtați urmele de murdărie din curte sau garaj, cât şi de pe maşina, într-un timp extrem de scurt, fără efort.  Tot ce trebuie să faceți este să instalați dispozitivul, să îl conectați la o sursă de curent electric şi să îl porniți. Uşor de manevrat şi portabil, Steinhaus PRO-HPC15 are doar puțin peste 6 kilograme. Prevăzut cu un motor cu o putere de 1500W, aparatul de curățat lucrează la presiunea maximă de 120 bari. Apa utilizată pentru spălare poate avea o temperatură maximă de 40 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here