Folosite pentru deplasare, relaxare sau în cadrul anumitor competiții sportive, trotinetele sunt platforme cu minimum două și maximum patru roți, dirijate cu ajutorul unui ghidon, propulsate fie prin împingerea cu ajutorul piciorului de către utilizator, fie cu ajutorul unui motor electric pe baterii.

MODEL V.MAX AUTONOMIE MOTOR PRET
Xiaomi Mi Electric Scooter 1S 25 Km/h 30 KM 250W VEZI PREȚ
ZERO 9 48 Km/h 40-45 KM 600W VEZI PREȚ
Xiaomi Mi Essential 20 Km/h 20 KM 250W VEZI PREȚ
Xiaomi Mi Electric 25 Km/h 45 KM 300W VEZI PREȚ
ZERO 10 55 km/h 65-70 KM 1000W VEZI PREȚ
SPEEDXMAN 9 40 km/h 40-80 KM 500W VEZI PREȚ
SPEEDXMAN 8 Ultra Pro 40 Km/h 40-70 KM 500W VEZI PREȚ
Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 FBC4025GL 25 Km/h 45 KM 300W VEZI PREȚ
Kugoo G-Booster 55 Km/h 85 KM 2 x 800 W VEZI PREȚ
ZERO 10x 65 Km/h 60-80 KM 2 x 1200W VEZI PREȚ
ZERO 11x  110 Km/h 160 KM 2 x 1600W VEZI PREȚ

Deși destinate în trecut aproape exclusiv copiilor, trotinetele au devenit în prezent instrumente de deplasare tot mai frecvent folosite de către adulți. Dacă sunteți în căutarea unei trotinete, este esențial să puteți distinge care este produsul de care aveți nevoie, așadar să vă informați cu privire la caracteristicile principale ale trotinetelor și specificul fiecărui tip de trotinetă.

Pentru a vă veni în ajutor, am creat un ghid de achiziție pentru cele mai bune trotinete pe care le puteți achiziționa online. Din ghidul actual veți afla care sunt tipurile de trotinete existente pe piață, cum se disting acestea, dar și care sunt principalele criterii de selecție de care trebuie să țineți cont, pentru a putea alege cele mai bune trotinete.

De ce să alegi cele mai bune trotinete?

Trotinetele sunt considerate instrumente de deplasare eficiente și rapide, în special în orașele foarte aglomerate. În timp ce trotinetele electrice pot facilita deplasarea rapidă și fără efort dintr-un punct în altul, trotinetele propulsate cu piciorul îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară și ne ajută să fim în continuare activi fizic.

Deplasarea cu ajutorul unei trotinete, indiferent de tipul ei, contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, deoarece elimină necesitatea utilizării autovehiculului personal. Cele mai bune trotinete oferă performanțe înalte, un excelent raport calitate-preț și totodată răspund necesităților utilizatorului.

Cum alegi cele mai bune trotinete?

Înainte de a porni în căutarea unei trotinete de calitate, stabiliți care este bugetul disponibil pentru achiziție, cine urmează să folosească trotineta, în ce context va fi utilizată trotineta și pe ce distanțe.

Dacă vreți o trotinetă de adult, pentru deplasarea zilnică de la serviciu către casă, trebuie să vă asigurați că autonomia aparatului este suficient de mare, că trotineta suportă greutatea dvs. și că viteza atinsă este suficient de satisfăcătoare pentru nevoile pe care le aveți.

Cât de repede poți merge cu o trotinetă?

Majoritatea potențialilor cumpărători consideră viteza unul dintre factorii principali care stabilesc performanțele unei trotinete. Tocmai din acest motiv, alegerea cumpărătorilor este influențată adesea de acest criteriu, viteza trotinetei.

La fel ca în cazul oricărei alte caracteristici, există diferențe semnificative de la un model de trotinetă la altul, viteza nefiind întotdeauna aceeași. În cazul trotinetelor mecanice, propulsate cu piciorul, viteza depinde în principal de calitatea și tipul roților, în timp ce, în cazul modelelor electrice, puterea motorului influențează viteza trotinetei.

Care este limita de greutate a trotinetelor?

Limita de greutate face referire la greutatea maximă pe care trotineta o poate suporta și aceasta trebuie să fie în mod obligatoriu mai mare decât greutatea dvs. Limita de greutate variază de la o trotinetă la alta, însă se consideră că cele mai bune trotinete sunt cele care suportă o greutate maximă de peste 80 kilograme.

Dacă sunteți supraponderal și considerați că este imposibil să folosiți o trotinetă, trebuie să știți că pe piață există modele care suportă chiar și greutăți de peste 120 kilograme.

Trotinetele electrice sunt legale?

În România, folosirea trotinetelor electrice este reglementată în Codul Rutier și este permisă doar pe șosea, pe sectoarele de drum pe care viteza maximă este de 50 km/h sau pe trotuar, însă doar acolo unde există marcaje speciale pentru piste de biciclism.

Trotinetele electrice pot fi folosite pe drumurile publice doar de către persoane cu vârsta de peste 14 ani, cu obligativitatea purtării unei căști de protecție de către conducătorii care nu depășesc vârsta de 16 ani.

De asemenea, pentru deplasarea pe timp de noapte pe drumurile publice cu ajutorul trotinetei electrice, este obligatorie purtarea unei vești reflectorizante și dotarea trotinetei cu sisteme de iluminare, indiferent de vârsta conducătorului.

Ghid de mărimi pentru Trotinete

Înălțimea ta Vârsta aprox. Înălțimea recomandată pentru trotinetă
95-112 cm 3-5 ani Sub 70 cm
112-126 cm 5-7 ani 60-75 cm
126-138 cm 7-9 ani 65-79 cm
138-149 cm 9-11 ani 75-80 cm
149-160 cm 11-13 ani 75-85 cm
160-172 cm 13-15 ani 78-85 cm
Peste 172 cm 15+ ani 79+ cm

Cele mai bune trotinete: Criterii de selecție

Dacă doriți să achiziționați o trotinetă, trebuie să cunoașteți care sunt componentele care compun o trotinetă și cum influențează ele performanțele de deplasare. Cele mai importante componente ale troinetei sunt:

Roțile

Roțile pot fi în număr de două, trei sau patru, de dimensiuni variabile și concepute din diferite materiale. Dimensiunea roților poate influența viteza de deplasare și ar putea reprezenta un avantaj sau un dezavantaj, în funcție de terenul pe care urmează să vă deplasați.

Dacă optați pentru o trotinetă cu roți de dimensiuni reduse, nu ar trebui să încercați să vă aventurați pe terenuri dificile, cum ar fi drumurile acoperite cu pietriș, deoarece nu prezintă o foarte bună rezistență la șocuri.

Trotinetele cu roți de dimensiuni mari, pe de altă parte, pot fi folosite inclusiv pentru deplasarea pe terenuri dificile. Principalul dezavantaj al acestor trotinete îl reprezintă portabilitatea redusă.

În ceea ce privește materialele din care sunt fabricate roțile trotinetelor, acestea sunt: ABS, aluminiu, cauciuc, plastic, poliuretan, PVC sau silicon. Majoritatea trotinetelor sunt prevăzute cu roți din poliuretan, silicon sau cauciuc.

Frânele

Esențiale pentru stoparea deplasării, frânele sunt un element de siguranță al trotinetei. Locul de poziționare al frânei este un aspect menționat de către producători, deoarece ar putea influența alegerea cumpărătorului. Trotinetele pot avea frâna poziționată fie frontal, fie în zona din spate. De regulă, frânele de protecție care asigură sistemul de frânare sunt amplasate în partea din spate.

Ghidonul

Folosit pentru controlul direcției, ghidonul vă ajută să manevrați trotineta. Ghidoanele trotinetelor sunt reglabile, astfel că pot fi setate cu ușurință în funcție de înălțimea utilizatorului. Anumite modele de ghidoane sunt prevăzute cu frână de mână, extrem de utilă în situații neprevăzute în care este nevoie de o frânare rapidă.

Platforma

Partea de jos a trotinetei, pe care sunt poziționate picioarele conducătorului, poartă denumirea de platformă, toate componentele menționate anterior fiind conectată la aceasta. Platforma trotinetei poate fi construită din o varietate de materiale, precum aluminiu, fibră de carbon sau fibră de sticlă, metal, oțel, plastic, polipropilenă, PVC sau chiar policarbonat ori ABS, un compus al polistirenului.

Aluminiu sau oțelul prezintă o mai mare durabilitate, fiind materiale recomandat pentru drumurile lungi, în timp ce plasticul sau PVC oferă mai multă flexibilitate. Dimensiunile platformei sunt cel puțin la fel de importante ca materialul din care platforma este creată, deoarece o suprafață prea mică ar putea îngreuna manevrarea trotinetei de către persoanele înalte.

În cele mai multe cazuri, dimensiunile influențează dimensiunile roților, fiind relativ comun ca o trotinetă cu roți mari să aibă și o platformă de dimensiuni mari. La fel ca în cazul roților, o dimensiune mai mare a platformei este asociată cu o mai bună rezistență, în timp ce o dimensiune redusă, cu o portabilitate mai mare.

Cele mai bune trotinete electrice: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cele mai bune trotinete electrice pe care le puteți cumpăra din magazinele online.

Trotineta electrica pentru adulti Razor E300, 250 W, 24 km/h, Gri mat

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Razor E300
Razor E300

Concepută de Razor, unul dintre cei mai cunoscuți producători de trotinete de pe piață, modelul E300 este o trotinetă ce poate fi folosită de către adulți de toate vârstele. Viteza maximă atinsă de trotineta electrică Razor E300 este de 24 km/oră, fiind necesară o atenție deosebită în timpul deplasării cu ajutorul acesteia. Trotineta nu poate fi folosită pe drumurile publice de către copii cu vârsta de sub 14 ani, în timp ce, pentru cei cu vârsta între 14 și 16 ani este obligatorie purtarea unei căști de protecție. Frâna este de mână, amplasată în spate, în timp ce viteza poate fi controlată din ghidon.

Avantaje:
– stabilitate crescută;
– materiale durabile;
– viteză crescută de deplasare.

Dezavantaje:
– autonomie redusă a bateriei;
– garanție redusă, de doar 12 luni;
– preț crescut.

Trotineta Electrica Pliabila Pentru Copii, Cu Scaun Si inaltime Ajustabila,Culoare Negru, Viteza Maxima 12 km/h

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Trotineta Electrica Pliabila Pentru Copii
Trotineta Electrica Pliabila Pentru Copii

Deplasarea dintr-un loc în altul devine mult mai facilă și mai rapidă, cu ajutorul acestei trotinete electrice. Recomandată pentru copii cu vârsta de peste 6 ani și cu o greutate maximă de 70 kilograme, trotineta atinge viteze de 12 km/oră și poate funcționa fără oprire pentru minimum trei ore, cu o încărcare de șase-opt ore. Trotineta este pliabilă, are o greutate de 10 kilograme și o înălțime maximă de 94 cm. Poziționarea frânelor este frontală, în ghidon. Componentele trotinetei sunt create din aliaj, în cazul cadrului, cauciuc la roți și ABS, materialul platformei.

Avantaje:
– viteză mare de deplasare;
– excelent raport calitate-preț;
– existența unui scaun pe care se poate sta în șezut în timpul manevrării trotinetei.

Dezavantaje:
– garanție redusă, de doar 12 luni.

Trotineta Maxtar Matrix, pentru freestyle, gri

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Maxtar Matrix este o trotinetă recomandată pentru petrecerea timpului liber, potrivită pentru freestyle în skatepark-uri sau pe stradă, în locuri special amenajate. Trotineta este prevăzută cu o platformă din aluminiu și cadru din oțel, materiale foarte durabile, care cresc rezistența sa și îi permit să suporte o greutate de până la 100 kilograme. Nerecomandată copiilor cu vârsta de până în 3 ani, trotineta poate fi folosită atât de către adulți, cât și de către copii sau adolescenți.

Avantaje:
– greutate maximă admisă de 100 kg;
– design plăcut;
– construită din materiale durabile.

Dezavantaje:
– preț crescut.

Trotineta copii Head 2 in 1, rosu

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Trotineta copii Head 2 in 1
Trotineta copii Head 2 in 1

Sunteți în căutarea unei trotinete pentru copil, nu pentru dvs? Head 2 în 1 este probabil una dintre trotinetele cele mai atractive și mai utile pe care o puteți achiziționa online. Recomandată atât copiilor mici, cu vârsta de sub trei ani, cât și celor mai mari, trotineta este disponibilă în două culori, albastru și roșu, fiind potrivită atât pentru băieți, cât și pentru fete. Trotineta este compusă dintr-un cadru din aluminiu, platformă din polipropilenă și trei roți din plastic și poate fi folosită pentru deplasarea liberă, atunci când copilul poate coordona mișcările sau pentru deplasarea asistată, cu copilul în șezut, atunci când cel mic nu poate coordona mișcările și are nevoie de suport.

Avantaje:
– existența unui cadru detașabil pe care copilul poate sta în șezut;
– materiale durabile și de calitate.

Dezavantaje:
– nu pot fi evidențiate.

Trotineta DHS 205, albastra

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Trotineta DHS 205, albastra
Trotineta DHS 205, albastra

Recomandată exclusiv pentru copii cu vârsta de peste 6 ani, trotineta DHS 205 poate fi folosită inclusiv de adulți, greutatea maximă suportată fiind de 120 kg. În ciuda greutății reduse, de sub 5 kilograme, trotineta este foarte durabilă, cadrul de aluminiu oferindu-i rezistență sporită. DHS 205, la fel ca toate modelele de trotinete DHS, se pot plia cu ușurință, pentru o depozitare facilă. În plus, trotinetele DHS au cric și curea de umăr, fiind ușor de deplasat.

Avantaje:
– transport facil;
– suportă o greutate mare;
– fiabilitate crescută.

Dezavantaje:
– dimensiuni reduse ale platformei;
– număr redus de recenzii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here