Menită să mențină alimentele proaspete la o temperatură optimă, combina frigorifică este unul dintre cele mai răspândite aparate electrocasnice de pe glob. Folosită zilnic de către aproape orice utilizator casnic, combina frigorifică este adesea confundată cu frigiderul, greșeală comună printre utilizatori.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Deși poate să nu fie neapărat necesar să cunoașteți diferența dintre o combină frigorifică și un frigider, dacă vă doriți să achiziționați cea mai bună combină frigorifică, cunoașterea principalelor diferențe, cât și a caracteristicilor de bază ale combinei frigorifice, ar putea să fie de folos.

Ghidul nostru de achiziție pentru cea mai bună combină frigorifică vă ajută să faceți diferența între un frigider și o combină frigorifică, cât și între o combină de calitate superioară și una slab calitativă. Alegeți corect, folosindu-vă de informațiile furnizate în cadrul acestui articol.

De ce să alegi cea mai bună combină frigorifică?

Cea mai bună combină frigorifică menține alimentele reci și este adaptată nevoilor și bugetului familiei dvs. O combină de calitate superioară nu doar că oferă posibilitatea congelării alimentelor, ci dispune și de o multitudine de funcții avansate, ce pot face experiența utilizării mult mai plăcută.

În plus, cea mai bună combină frigorifică va putea fi folosită pentru păstrarea în condiții optime a unei cantități crescute de alimente, volumul său fiind unul superior altor produse din aceeași categorie.

Cum alegi cea mai bună combină frigorifică?

O combină frigorifică este o achiziție importantă, în principal din punct de vedere financiar. Investiția într-o combină frigorifică, deși este costisitoare, este și de durată, perioada de funcționare a acestor aparate fiind de minimum cinci ani. Tocmai din acest motiv, procesul de selecție pentru o combină frigorifică nu trebuie neglijat.

Pentru a putea alege cea mai bună combină frigorifică, nu este suficient să citiți recenziile utilizatorilor, ci este necesar și să vă informați cu privire la caracteristicile de bază ale acestor aparate electrocasnice. De asemenea, este important ca, înainte de achiziție, să vă stabiliți necesitățile, prioritățile și bugetul.

Cea mai bună combină frigorifică: criterii de selecție

Bugetul

Prețul influențează aproape întotdeauna performanțele unui produs, însă aceasta nu este o regulă generală. În cazul combinei frigorifice, prețul nu este un indicator al calității. O combină frigorifică ieftină poate fi produsul ideal pentru o anumită categorie de cumpărători.

Înainte de achiziția unei combine frigorifice, stabiliți care sunt necesitățile pe care le are familia dvs. Dacă nu dispuneți de un buget foarte mare și căutați o combină frigorifică ieftină, stabiliți-vă principalele priorități.

De exemplu, dacă nu aveți nevoie de funcții avansate, ci doar de o combină frigorifică de dimensiuni mari, cel mai probabil veți putea găsi cea mai bună combină frigorifică pentru propriile necesități la un preț mic.

Capacitatea combinei frigorifice

Dimensiunea mai mare a congelatorului și volumul superior reprezintă principalele motive pentru care utilizatorii casnici optează pentru o combină frigorifică, în detrimentul unui frigider. Pentru a determina tipul aparatului de care aveți nevoie, cât și dimensiunea cea mai potrivită, gândiți-vă la nevoile pe care le aveți.

În cazul în care familia dvs. este una numeroasă, cel mai recomandat este să optați pentru o combină frigorifică de dimensiuni medii sau mari, cu un volum net total de peste 350 litri, în care să poată fi stocate cantități mari de alimente.

În schimb, dacă sunteți singura persoană din gospodărie, achiziția unei combine mari ar putea să nu fie deloc avantajoasă, recomandată fiind o combină de dimensiuni mici, cu un volum de până în 350 litri.

Clasa energetică

Eficiența energetică a unei combine frigorifice reprezintă un criteriu de selecție deosebit de important, deoarece exprimă consumul aparatului și influențează într-un mod negativ sau pozitiv costurile pe termen lung.

Nu doar prețul inițial este important, ci și costul pe termen lung. Tocmai din acest motiv, vă recomandăm să vă îndreptați atenția asupra combinelor frigorifice încadrate în primele clase energetice. Cea mai bună combină frigorifică trebuie să fie încadrată minimum în clasa energetică A+.

O combină frigorifică încadrată într-o clasă inferioară, deși poate avea un preț inițial semnificativ mai mic decât al altor modele, vă poate costa mai mult pe termen mediu și lung, din cauza consumului crescut de energie electrică pe care îl va genera.

Sistemul de răcire

Majoritatea combinelor frigorifice dispun de funcție de dezghețare automată (No Frost), ceea ce înseamnă că utilizatorul nu va mai fi nevoit să dezghețe manual aparatul, proces ce putea dura mult timp. Funcția Full No Frost, ce permite dezghețarea automată atât a combinei, cât și a congelatorului, este întâlnită pe cele mai bune combine frigorifice.

Cele mai des întâlnite sisteme de răcire:

– No Frost
– Static
– Full No Frost
– FrostLess
– Neo Frost
– Smart Frost
– No Frost Plus
– Dinamic
– Smart Frost

De regulă, o combină frigorifică cu sistem No Frost este disponibilă la un preț mai mare, comparativ cu o combină cu sistem de răcire static, ce necesită dezghețarea manuală la un anumit interval de timp.

Nivelul de zgomot

La fel ca în cazul oricărui alt aparat electrocasnic, combina frigorifică emite zgomote în timpul funcționării. Majoritatea combinelor emit zgomote de intensitate redusă, de maximum 44 decibeli. Dacă vă doriți o combină silențioasă, puteți găsi suficiente modele care funcționează la o intensitate a zgomotului de sub 35 decibeli.

Funcții avansate

Puteți achita sume mai mari de bani pentru o combină frigorifică cu funcții avansate, finisaje elegante sau afișaj touchscreen. Cu toate acestea, dacă nu vreți să risipiți banii, acordați atenție funcțiilor cu adevărat utile. Congelatorul cu dezghețare automată și dispozitivul cu apă reprezintă funcții utile, care sunt căutate de majoritatea cumpărătorilor.

Cele mai des întâlnite funcții:

– Controlul umidității
– Dozator gheață
– Eco
– Holiday
– Iluminare LED
– Semnalare audio
– Sistem antibacterian
– Wi-Fi

Cea mai bună combină frigorifică: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cea mai bună combină frigorifică pe care o puteți cumpăra din magazinele online. Nu avem o singură recomandare, ci vă oferim cinci variante pentru o achiziție reuşită.

Combina frigorifica Beko RCNE560E30DZXB, 497 l, Clasa A++, NeoFrost Dual Cooling, Everfresh+, Compartiment 0°C, H 192 cm, Inox

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Beko RCNE560E30DZXB
Beko RCNE560E30DZXB

Căutați o combină frigorifică pentru o familie cu mai mult de patru membrii, care să vă ofere suficient spațiu pentru stocarea unei cantități mari de alimente? Beko vă oferă soluția! Modelul actual de combină frigorifică, cu un volum net de aproape 500 litri, poate cu ușurință să fie inclusă în categoria celor mai bune combine frigorifice de pe piață, raportul calitate-preț oferit fiind unul excelent. Eficiența energetică crescută, autonomia crescută în lipsa curentului electric, tehnologiile și funcțiile avansate fac din această combină unul dintre cele mai utile aparate electrocasnice ce poate exista într-o locuință. Combina oferă funcție de înghețare rapidă, un compartiment care menține mereu temperatura internă la 0 grade, dar și dispenser pentru apă.

Avantaje:
– compartiment pentru înghețarea produselor;
– dozator de apă;
– volum mare (497 litri).

Dezavantaje:
– consum crescut de energie (342 kWh).

Combina frigorifica Samsung RB37J500MSA/EF, 353 l, Clasa A+++, Full NoFrost, Compresor Digital Inverter, Afisaj si control intern, H 201 cm, Metal Graphite

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Samsung RB37J500MSA
Samsung RB37J500MSA

Samsung RB37J500MSA vă oferă cel mai redus consum de energie pe care îl puteți obține de la o combină frigorifică. Încadrată în clasa A+++, combina consumă doar 183 kwH, în condițiile în care dimensiunile aparatului nu sunt deloc unele de neglijat. Samsung RB37J500MSA are o înălțime de peste 200 cm și un volum net total de 353 litri, fiind ideal pentru o familie cu doi sau trei membri. Combina este prevăzută cu trei compartimente în congelator, trei rafturi în frigider și alte șase rafturi pe ușă. Deși nu oferă un dozator de apă, alte funcții importante, precum termostatul reglabil, dezghețarea automată Full No Frost, funcția de vacanță și sistemul de răcire All Around Cooling suplinesc acest dezavantaj.

Avantaje:
– eficiență energetică (clasa A+++);
– răcire Full No Frost;
– nivel redus de zgomot (39 decibeli);
– volum mare (353 litri).

Dezavantaje:
– autonomie fără curent redusă (16 ore);
– lipsă dozator de apă.

Combina frigorifica LG GBB62PZFFN, 384 l, Clasa A+++, Full NoFrost, Compresor Inverter Linear, Display Extern, H 203 cm, Argintiu

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

LG GBB62PZFFN
LG GBB62PZFFN

Alimente proaspete, menținute în cele mai bune condiții, pentru o experiență culinară plăcută. Funcții avansate, dezghețare automată, consum redus de energie și un nivel redus de zgomot. Toate acestea, oferite de combina frigorifică LG GBB62PZFFN! Încadrată în clasa energetică A+++, combina are un consum anual de doar 193 kWh și o autonomie fară curent de 19 ore, superioară chiar și unor combine cu un consum superior. Combina are o capacitate de îngheț de 14 kilograme, chiar și de două ori mai mare decât a altor combine, disponibile la prețuri similare. În plus, LG GBB62PZFFN dispune de conexiune WiFi, permițând utilizatorului să regleze setările de temperatură de la distanță, prin intermediul aplicației LG Smart ThinQ, compatibilă cu Android 4.1.2 sau versiuni ulterioare și iOS 8 sau versiuni ulterioare.

Avantaje:
– conexiune WiFi;
– sistem de răcire Full No Frost;
– consum redus de energie (193 kWh);
– capacitate mare de îngheț (14 kg/24 ore);
– nivel redus de zgomot (36 decibeli).

Dezavantaje:
– lipsă dozator de apă

Combina frigorifica Samsung RB33J3830SA/EF, 321 l, Clasa A+, No Frost, Compresor Digital Inverter, Dozator apa, Display, H 185 cm, Metal Graphite

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Samsung RB33J3830SA
Samsung RB33J3830SA

Calitate și performanțe înalte de răcire, la prețuri deloc mari, cu combina frigorifică Samsung RB33J3830SA. Concepută la exterior dintr-un inox de calitate premium, combina este rezistentă la pete și se remarcă prin design-ul său practic și atractiv. Combina dispune de tehnologie No Frost, ce previne acumularea de gheață și îi permite aparatului să se dezghețe singur, nemaifiind necesară intervenția manuală a utilizatorului. Dispozitivul are o înălțime de 185 centimetrii și un volum net total de 321 litri, dintre care 98 litri reprezintă volumul congelatorului și 223 litri volumul frigiderului. Numărul de rafturi din frigider este de patru, același fiind și numărul rafturilor de pe ușă. În schimb, la nivelul congelatorului regăsim trei compartimente. La nivelul funcții avansate, combina frigorifică este prevăzută cu semnalare audio, iluminat interior cu LED-uri, dozator de apă și tehnologie all around cooling.

Avantaje:
– dozator de apă;
– sistem de răcire No Frost;
– volum mare;
– nivel redus de zgomot (39 decibeli).

Dezavantaje:
– absență tehnologii avansate;
– clasa energetică A+;
– absență ecran touchscreen.

Combina frigorifica Arctic AK54270+, 262 l, Clasa A+, Garden Fresh, H 170.5 cm, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Arctic AK54270+
Arctic AK54270+

Nu dispuneți de un buget foarte mare, dar vă doriți o combină frigorifică de la un producător cunoscut, cu performanțe înalte, care să ofere un excelent raport între calitate și preț? Arctic vă oferă soluția! Modelul AK54270+ al producătorului românesc de aparate electrocasnice, disponibil la un preț de invidiat, oferă suficient spațiu pentru depozitarea alimentelor, atât în compartimentele congelatorului, cât și pe rafturile frigiderului. Combina frigorifică are o capacitate de 262 litri și este compusă din frigider, prevăzut cu patru rafturi și congelator, prevăzut cu trei compartimente. Aparatul are sistem de răcire static, funcție antibacteriană, termostat reglabil și iluminare interioară.

Avantaje:
– preț redus;
– dezghețare automată frigider.

Dezavantaje:
– sistem de răcire static (dezghețare manuală congelator);
– lipsă funcții avansate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here