Consumul regulat de roşii poate avea efecte benefice pentru sănătatea organismului. Sucul de roşii, obținut prin tocarea sau pisarea roşiilor, oferă o varietate de minerale, vitamine și antioxidanți esențiali, fiind deosebit de apreciat nu doar pentru beneficiile sale, ci şi pentru gustul răcoritor.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Deși sucul de roșii este extrem de hrănitor și poate oferi beneficii importante pentru sănătate, procurarea sa din comerț poate să nu fie tocmai cea mai inspirată idee. De cele mai multe ori, sucurile de roşii comercializate în magazine conțin o cantitate crescută de sare sau zaharuri, astfel că pot deveni nepotrivite pentru anumite persoane. Pentru a fi siguri că veți obține toate beneficiile din roşii, este indicat să vă produceți sucul de roşii singuri, cu ajutorul unei maşini de tocat roşii.

Ghidul actual răspunde principalelor întrebări ale consumatorilor cu privire la maşinile de tocat roşii şi oferă recomandări pentru cea mai bună maşină de tocat roşii.

De ce să folosești o maşină de tocat roşii?

Nu este nimic asemănător cu un pahar proaspăt de suc de roșii, consumat la primele ore ale dimineții. Consumul unui singur pahar cu suc de roşii acoperă nevoile zilnice de vitamina C şi asigură aproape un sfert din necesarul zilnic de vitamina A.

Roşiile conțin cantități mari de licopen, unul dintre cei mai importanți antioxidanți cunoscuți, despre care studiile au arătat că poate ajuta la prevenirea și reducerea riscului de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer. Există, de asemenea, dovezi că licopenul poate proteja împotriva bolilor degenerative ale creierului.

Utilizarea unei maşini de tocat roşii este o modalitate eficientă de a obține nutrienții necesari organismului. În comparație cu sucul de roşii achiziționat din comerț, cel produs acasă este mai sănătos şi fără conservanți sau alte substanțe adăugate.

De ce sa alegi cea mai bună maşină de tocat roşii?

Un suc de roşii natural şi proaspăt se poate obține cel mai uşor cu o maşină bună de tocat roşiile. Blenderul sau robotul de bucătărie pot, de asemenea, să fie folosite pentru mărunțirea roşiilor, însă rolul acestor dispozitive este cu totul altul.

Comparativ cu un blender sau un robot de bucătărie, maşina de tocat roşii separă zeama de roşii de semințe şi pielițe, nefiind necesară trecerea ulterioară a sucului printr-o sită. În plus, maşina de tocat roşii poate fi folosită constant, fără oprire, pentru a obține cantități mult mai mari de suc de roşii.

Cum alegi cea mai bună maşină de tocat roşii?

Dacă te-ai decis să cumperi o maşină de tocat roşii, mai rămâne doar să hotărăști ce tip de maşină de tocat roşii se potrivește nevoilor şi bugetului tău. Pe piață există modele manuale şi electrice, fiecare oferind o serie de avantaje şi dezavantaje. În general, cele mai bune aparate de tocat roşiile acționate manual sunt apreciate pentru capacitatea lor de a extrage un volum crescut de suc fără prea multă risipă, în timp ce modelele electrice pentru faptul că nu necesită o atenție deosebit de mare, fiind mult mai comode.

Maşina de tocat roşii manuală necesită mai mult efort pentru utilizare, însă are o capacitate de extracție a sucului de roşii mai mare şi controlul asupra sa este mai mare.

Avantaje şi dezavantaje ale unei maşini manuale de tocat roşiile:

– pot extrage mai mult suc din roşii;
– costul de achiziție este mai redus;
– nu consumă energie electrică, astfel că nu există consum de energie în timpul utilizării;
– sunt uşor de asamblat şi dezasamblat, dar şi uşor de curățat;
– viteza de lucru este mai mică şi depinde în întregime de utilizator;
– necesită efort fizic.

Maşina electrică de tocat roşii este recomandată pentru procesarea unor cantități mari de tomate. Comparativ cu modelul manual, este disponibilă la prețuri mai mari şi în unele cazuri este mai dificil de curățat. Cea mai bună maşină de tocat roşii electrică poate fi curățată cu aceeași ușurință cu care sunt curățate şi modelele manuale, dezasamblarea şi reasamblarea fiind uşor de realizat.

Avantaje şi dezavantaje ale unei maşini electrice de tocat roşiile:

– sunt mai convenabile şi mai rapide decât modelele manuale;
– pot procesa cantități mai mari de roşii;
– nu necesită efort fizic din partea utilizatorului;
– viteza de lucru depinde exclusiv de puterea motorului;
– sunt mai scumpe decât modelele manuale.

Criterii de selecție pentru cea mai bună maşină de tocat roşii

Capacitatea de mărunțire

Cantitatea, exprimată în kilograme, de roşii pe care maşina le poate mărunții la fiecare minut de lucru reprezintă un criteriu de selecție important în cazul în care decideți că aveți nevoie de o maşină de tocat electrică. Cele mai bune maşini electrice de tocat roşiile au o capacitate de mărunțire de peste 2 kilograme pe minut. Cu un astfel de aparat puteți mărunții peste 100 de kilograme de roşii pe oră, cantitatea de suc obținută fiind una impresionant de mare.

În funcție de necesitățile pe care le aveți, puteți opta pentru un aparat de tocat cu o capacitate de mărunțire mai mică sau mai mare. Aparatele cu capacitate redusă sunt mai ieftine şi sunt recomandate pentru consumatorii casnici, care îşi doresc doar câteva pahare de suc de roşii sau care vor să producă o cantitate moderată de suc. În schimb, maşinile de tocat roşii cu capacitate mare sunt recomandate pentru utilizări zilnice, în medii comerciale.

Capacitatea storcătorului

Dacă în cazul modelelor electrice contează capacitatea de mărunțire, la cele manuale importantă este capacitatea storcătorului. Înainte de achiziția unei maşini de tocat roşii manuale, asigurați-vă că aceasta are un compartiment suficient de mare pentru introducerea roşiilor.

Caracteristici

Optați pentru o maşină de tocat roşii uşor de utilizat şi de curățat, prevăzută cu funcții suplimentare, care să nu fie tocmai zgomotoasă şi care să poată fii folosită inclusiv la mărunțirea altor legume, în cazul în care vă doriți asta. Cea mai bună maşină de tocat roşii poate veni însoțită de accesorii speciale pentru suc de roşii.

Prețul

Plătiți doar atât cât vă permite bugetul şi nu achiziționați o maşină de tocat roşii de care nu aveți neapărată nevoie. Dacă sunteți un consumator casnic care îşi doreşte să pregătească cantități mici de suc de tomate, ar fi total eronat să consumați sume mari de bani pe maşini de tocat roşii profesionale.

Cea mai bună maşină de tocat roşii: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cea mai bună maşină de tocat roşii pe care o puteți cumpăra din magazinele online. Nu avem o singură recomandare, ci vă oferim cinci variante pentru o achiziție reuşită.

Masina de tocat carne Philips HR2709/20, 1600W, 1.7 Kg/min, Alb/Gri

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Philips HR2709/20
Philips HR2709/20

Phillips HR2709 oferă cel mai bun raport calitate/preț şi este una dintre cele mai apreciate maşini de tocat carne disponibile pe piață. Compactă şi robustă, Phillips HE2709 asigură performanțe de tocare excelente la costuri reduse. Dispozitivul funcționează în două viteze, la o putere nominală de 450W şi maximă de 1600W. Capacitatea de tocare pe minut este de 1.7 kg pe minut, echivalentul a 102 kg pe oră. Pachetul aparatului conține şi două accesorii pentru umplerea cârnaților, cu diametru de 12 mm, respectiv 22 mm.

Masina de tocat carne Bosch MFW3X17B, 2000 W, 2.5 kg/min, Accesoriu suc rosii, 3site, palnie carnati, accesoriu radere/feliere, Alb/Negru

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Bosch MFW3X17B
Bosch MFW3X17B

Ideală pentru utilizări zilnice, cu un design stabil, mașina de tocat Bosch MFW3X17B poate fi o excelentă opțiune pentru tocarea unor cantități crescute de roșii. Deși este recomandată de către producător pentru tocarea cărnii, mașina poate fi folosită inclusiv la tocarea fructelor și a legumelor. Puterea mare a motorului, de 2000W, îi permite să toace inclusiv legume sau fructe dure, precum țelină sau morcovi. Mașina lucrează în două viteze, astfel că puteți reduce consumul de energie, atunci când tocați fructe moi, precum roșii, deoarece nu va fi necesară trecerea în viteza a doua.

Masina de tocat Bosch MFW2515W, 1,8 kg/min, 2 site:3.8/ 8 mm, Storcator rosii, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Bosch MFW2515W
Bosch MFW2515W

Cu un design modern și elegant, concepută din oțel inoxidabil, mașina de tocat electrică Bosch MFW2515W vă poate ajuta să transformați cantități mari de roșii într-un delicios suc de roșii. Extrem de apreciat de majoritatea consumatorilor, dispozitivul are un consum electric de 350W și poate toca într-un singur minut o cantitate de 1.7 kilograme de roșii. Produsul cântărește puțin peste 3 kilograme și măsoară 28,5 cm x 25 cm x 17 cm (înălțime /lățime/lungime). La achiziție, pe lângă capătul special pentru sucul de roșii, veți primi și o pâlnie pentru cârnați, dar și storcător pentru fructe și legume moi.

Masina de tocat Heinner MG-2100RD, 2100W, Accesoriu rosii, Accesoriu carnati, Cutit inox, Rosu

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Heinner MG-2100RD
Heinner MG-2100RD

Heinner MG-2100RD este o maşină de tocat electrică perfectă pentru uz casnic, pentru producția unor cantități mici de suc de roşii. Uşor de fixat pe masă sau pe corpul din bucătărie, aparatul este sigur şi rezistent. La fel ca majoritatea maşinilor de tocat, Heinner MG-2100RD poate fi folosit şi pentru tocarea cărnii, a legumelor sau a fructelor. Comparativ cu alte modele, acesta vine la pachet cu un accesoriu special pentru roşii, care va putea fi folosit pentru obținerea celui mai bun sos de roşii într-un timp foarte scurt.

Masina de tocat Heinner MG1500TA-BL, 1600 W, Accesoriu pentru rosii si carnati, Cutit inox, Albastru sidefat

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Heinner MG1500TA-BL
Heinner MG1500TA-BL

Nu dispui de un buget impresionant pentru achiziția unei maşini de tocat roşii? Nicio problemă! Pe piață există suficiente modele care pot răspunde nevoilor tale şi care nu au costuri ridicate. Heinner MG1500TA-BL este unul dintre aceste produse! Maşina de tocat Heinner MG1500TA-BL are o putere de 1600W şi poate toca o cantitate de 1.2 kilograme roşii pe minut, respectiv 72 kilograme pe oră. Lamele sunt concepute din inox, un material foarte durabil, care face posibilă utilizarea dispozitivului câțiva ani. Disponibil în trei culori diferite, aparatul beneficiază de o perioadă de garanție de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here