Vreți să curățați podelele fără niciun fel de efort, în timp ce stați și desfășurați alte activități? Un aspirator robot vă poate ajuta să faceți acest lucru. Disponibile în prezent la prețuri tot mai accesibile, aspiratoarele robot sunt dispozitive care ușurează munca casnică și care au devenit tot mai populare în ultimii ani, odată cu progresul tehnologic.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Dacă nu știți care sunt criteriile de care trebuie să țineți cont pentru a alege cel mai bun aspirator robotizat, ghidul nostru este menit să vă ajute. La finalul acestui ghid de achiziție veți găsi o serie de recomandări pentru cele mai bune aspiratoare robot ce pot fi achiziționate din magazinele online.

De ce să alegi un aspirator robot?

Aspiratorul robot poate elimina murdăria, praful sau părul animalelor de companie de pe diferite suprafețe, fără a fi necesar să depuneți efort. Comparativ cu aspiratoarele tradiționale, modelele robotizate sunt autonome și nu necesită manevrarea de către utilizator, ele fiind programate anterior.

Dacă nu aveți foarte mult timp liber sau nu vă place să aspirați locuința, este recomandat să achiziționați cel mai bun aspirator robot. În scurt timp de la prima utilizare, aspiratorul robot va deveni unul dintre dispozitivele indispensabile din locuință.

Cum alegi cel mai bun aspirator robot?

Anumite criterii pot fi folosite pentru diferențierea aspiratoarelor robotizate, astfel încât să puteți alege cel mai bun aspirator pentru nevoile pe care le aveți la momentul actual. Este recomandat să investiți atât cât vă permiteți și să încercați să găsiți produsul care vă satisface pe deplin necesitățile.

Bugetul și preferințele personale influențează alegerea, astfel că ar trebui să stabiliți încă de la început care este bugetul de care dispuneți și care sunt caracteristicile pe care vă așteptați să le ofere aspiratorul robot.

Cel mai bun aspirator: criterii de selecție

Bugetul personal

Cel mai bun aspirator robot poate fi disponibil la un preț de două ori mai ridicat decât al unui aspirator tradițional de calitate. Există, însă, suficiente modele de aspiratoare robotizate cu prețuri similare cu cele ale aspiratoarelor tradiționale de top, care pot oferi performanțe de aspirare similare, dar care nu necesită efort.

Dimensiunile locuinței

În funcție de dimensiunea gospodăriei în care urmează să folosiți aspiratorul robot, anumite caracteristici, precum autonomia bateriei sau capacitatea de colectare, pot să devină mai importante decât altele.

Dacă locuința dvs. are o suprafață mai mare de 90 de metri pătrați, este recomandat să vă îndreptați atenția asupra aspiratoarelor robot cu o autonomie mare a bateriei și cu o capacitate de colectare de minimum 3 litri.

În schimb, dacă apartamentul este mai mic de 40 metri pătrați, autonomia și capacitatea pot să fie mai puțin importante decât puterea sau tipul de alimentare.

Garanție

Majoritatea aspiratoarelor robotizate beneficiază de o perioadă de garanție de 24 luni, ce poate fi extinsă cu încă 24 de luni. Dacă optați pentru un model produs de o companie mai puțin cunoscută, este indicat să selectați extinderea garanției cu minimum 12 luni.

Dimensiunile aparatului

Unul dintre avantajele principale oferite de un aspirator robot este acela al aspirării cu ușurință sub fotolii sau paturi, acolo unde un aspirator tradițional nu ar putea ajunge. Pentru a fi siguri că aspiratorul robot va putea face acest lucru, trebuie să vă asigurați că dimensiunile sale, în principal înălțimea, nu sunt unele exagerat de mari.

Dacă este necesar, puteți compara dimensiunea în înălțime a aparatului cu dimensiunile de la sol până la nivelul fotoliului, patului sau al obiectelor sub care vă doriți să ajungă aspiratorul.

Autonomia bateriei

Durata de viață a acumulatorului este unul dintre factorii esențiali de care trebuie să țineți cont când alegeți aspiratorul robot. În funcție de autonomia bateriei poate fi determinată și suprafața pe care dispozitivul o va putea aspira.

Cele mai multe aspiratoare robotizate pot funcționa pentru minimum 60 de minute, fără a fi necesară reîncărcarea acumulatorului. Pe piață există și modele de aspiratoare robot care pot să ruleze pentru mai bine de 90 de minute, acestea fiind de regulă mai scumpe, recomandate pentru aspirarea unor suprafețe extinse.

Funcții inteligente

Majoritatea aspiratoarelor robot oferă funcții inteligente, deoarece un aspirator robotizat este un dispozitiv inteligent, de viitor. Frecvent, pe cel mai bun aspirator robot întâlnim conectivitate Wi-Fi, sesiuni de curățare programate, control manual al curățării și hărți vizuale care arată spațiile curățate de aspirator sau locul unde se află acesta.

Curățarea covoarelor

Capacitatea de curățare a covoarelor este un criteriu folosit frecvent de către specialiști pentru a diferenția aspiratoarele robotizate. Cel mai bun aspirator robot trebuie să poată aspira covoarele fără probleme și să elimine chiar și cele mai dificile urme de murdărie, cât și părul de animale.

Andocare automată

Funcția de andocare automată, disponibilă pe anumite aspiratoare robotizate, permite revenirea aspiratorului la stația de andocare, pentru reîncărcarea completă a bateriei, atunci când bateria este aproape consumată complet, fără a fi necesară intervenția utilizatorului.

Cel mai bun aspirator robot: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cel mai bun aspirator robot pe care îl puteți cumpăra din magazinele online. Nu avem o singură recomandare, ci vă oferim cinci variante pentru o achiziție reuşită.

Robot de aspirare Roborock Cleaner S5 MAX, WiFi, Aspirator si mop, Smart top-up, Navigare LiDar, setare bariere virtuale, zone no mop, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Roborock Cleaner S5 MAX
Roborock Cleaner S5 MAX

Probabil cel mai apreciat aspirator robot de către utilizatorii români, Roborock Cleaner S5 Max este produsul de curățare care înlocuiește cu succes aspiratorul tradițional, venind în ajutorul persoanelor care nu au foarte mult timp liber și pentru care curățenia apartamentului cade în plan secund. Prevăzut cu Wi-Fi, aspiratorul va putea fi controlat prin intermediul a două aplicații, oferind inclusiv funcție de control vocal. Navigarea prin laser asigură o precizie excelentă de aspirare, nicio zonă din cele selectate în cadrul programului prestabilit nefiind la finalul programului neaspirată. Aparatul dispune de sistem automat de andocare și nu va lăsa niciodată sarcina nefinalizată. Aspiratorul robot este disponibil în două culori și beneficiază de o perioadă de garanție de doi ani.

Avantaje:
– control vocal prin Alexa sau Google Assistant;
– funcție Wi-Fi și control prin intermediul aplicațiilor MiHome și Roborock.

Dezavantaje:
– nivelul de zgomot (60 decibeli);
– funcția mop este mult mai ineficientă decât un mop tradițional;
– preț crescut.

Robot de aspirare Xiaomi Mi Mop PRO, aspirare&spalare simultana, functie WI-FI, sistem de navigatie laser LSD, functie room recognition, Google Assistant&Alexa, White

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Xiaomi Mi Mop PRO
Xiaomi Mi Mop PRO

Sunteți pasionat de tehnologie și vă doriți un aspirator robotizat cu funcții avansate? Xiaomi Mi Mop PRO este recomandarea noastră. Aspiratorul dispune de funcție Wi-Fi, funcție de recunoaștere vocală, dar și de sistem de navigație cu laser. Comparativ cu alte aspiratoare disponibile la un preț apropiat, Xiaomi Mi Mop PRO oferă și posibilitatea de aspirate umedă, devenind ușor un mop de dimensiuni reduse cu capacități sporite. Principalul dezavantaj este reprezentat de intensitatea zgomotului emis în timpul aspirării.

Avantaje:
– raport calitate preț;
– cartografiere precisă.

Dezavantaje:
– zgomot de intensitate crescută (77 decibeli);
– capacitate redusă de colectare (0.3 litri).

Aspirator iRobot Roomba e5, Li-Ion, 1800 mAh, 33 W, App, Aeroforce, Recipient lavabil, Negru

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

iRobot Roomba e5
iRobot Roomba e5

Curăță eficient pardoselile, chiar și în zonele greu accesibile, cu ajutorul aspiratorului robotizat iRobot Roomba E5. Aparatul poate curăța toate tipurile de podele și covoare, grație puterii sale mari de aspirare și a sistemului avansat de curățare în trei etape. Aspiratorul iRobot Roomba E5 poate fi controlat prin intermediul aplicației iRobot Home, disponibilă în Google Play și App Store. Din aplicație poate fi pornit aspiratorul, poate fi programat pentru o pornire ulterioară și poate fi găsit, în cazul în care se rătăcește prin casă. De asemenea, aplicația informează utilizatorul atunci când coșul aspiratorului este plin și trebuie golit.

Avantaje:
– putere de aspirare mare;
– posibilitatea de controlare de pe smartphone;
– funcție de programare.

Dezavantaje:
– orientare aleatorie;
– aplicația nu oferă suficiente opțiuni.

Robot de aspirare iRobot Roomba 605, AeroVac Wall Follow, Program Spot, Senzor detectare scari, Baterie Ni-MH, Alb/Negru

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

iRobot Roomba 605
iRobot Roomba 605

Nu este necesar să cheltuiții sume exorbitante pentru a achiziționa un aspirator autonom performant. Aspiratorul iRobot Roomba 605, deși nu este cel mai eficient aparat de curățare, își va face treaba și probabil că vă va satisface pe deplin nevoile, dacă este să ținem cont de părerea generală a cumpărătorilor. Grație sistemului puternic de aspirare, iRobot Roomba 605 va putea capta cu ușurință murdăria, praful sau părul de animale sau om de pe podele și covoare. Aspiratorul poate funcționa fără a necesita reîncărcare pentru aproximativ două ore, perioadă în care poate curăța suprafețe foarte mari.

Avantaje:
– autonomie mare a bateriei;
– preț redus.

Dezavantaje:
– puterea de aspirare;
– lipsă conexiune Wi-Fi.

Mop robot iRobot Braava Jet 240, iAdapt 2.0, 3 programe, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

iRobot Braava Jet 240
iRobot Braava Jet 240

Vă doriți mai degrabă un mop robot, și nu un aspirator? Vă propunem modelul Braava Jet 240 al companiei iRobot, descris de către producător ca fiind cel mai compact mop robot pentru curățarea tuturor încăperilor din gospodărie. Dispozitivul poate curăța într-un mod extrem de silențios orice tip de podele dure, inclusiv în zonele dificil accesibile, precum sub mobilier. iRobot Braava Jet 240 este un aparat inteligent ce poate fi controlat prin intermediul aplicației iRobot Home. Raza de operare a aparatului este de 25 metri, iar autonomia bateriei de 120 de minute.

Avantaje:
– preț redus;
– nivel redus de zgomot;
– autonomie mare a bateriei.

Dezavantaje:
– nu poate aspira;
– lipsă conexiune Wi-Fi;
– consumabile (lavete) disponibile la prețuri crescute;
– raza de operare mică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here