Apa caldă menajeră, indispensabilă pentru atingerea confortului în orice locuință modernă, poate fi obținută în diferite moduri, folosind o gamă variată de dispozitive. Instantul de apă caldă, utilizat tot mai frecvent în ultimii ani, este unul dintre aceste dispozitive. La momentul actual, pe piață există multiple tipuri de instanturi de apă caldă, alegerea celui mai bun model fiind o dorință a fiecărui utilizator.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Deoarece există puține informații cu privire la aceste dispozitive, dar și fiindcă de multe ori informațiile existente sunt neconcludente, vă venim în ajutor, cu un ghid de achiziție. Din ghidul actual veți afla care sunt principalele caracteristici ale unui instant de apă caldă, care sunt opțiunile prin care instanturile se diferențiază dar și care sunt propunerile specialiștilor și ale consumatorilor pentru cel mai bun instant de apă caldă.

Ce este instantul de apă caldă?

Instantul de apă caldă este un dispozitiv de dimensiuni reduse, conectat la un robinet, care folosește elemente de încălzire pentru a transforma apa rece în apă caldă în mod instant, fără stocare acesteia. Extrem de practic, instantul de apă caldă poate fi folosit pentru încălzirea rapidă a apei în bucătărie, baie sau în orice altă încăpere unde există racordaj la o rețea de apă menajeră.

Comparativ cu centrala termică sau boilerul, instantul de apă caldă este ușor de instalat și furnizează apă caldă în mod instant, fără a fi necesar ca utilizatorul să aștepte până la încălzirea apei reci. Instantul este utilizat cu precădere în zonele greu accesibile sau unde nu se dorește instalarea unor sisteme complexe.

Instantul de apă caldă poate fi electric sau pe gaz, primul fiind preferat de majoritatea consumatorilor. Comparativ cu instantul ce funcționează pe gaz și a cărui instalare necesită prezența unui specialist, instantul electric are nevoie doar să fie conectat la o priză.

Principalele avantaje ale instantului electric sunt:
– oferă o manevrabilitatea și o portabilitate mai mare, deoarece este ușor de instalat în zone dificil de accesat, cu condiția existenței unei conducte cu apă la care să fie conectat;
– are un consum mai mic de apă și de energie electrică, dar și un cost inițial mai mic;
– este prietenos cu mediul înconjurător și nu necesită un sistem de ventilare;
– nu necesită revizii iar eventualele probleme de funcționare pot fi mai ușor de rezolvat;
– oferă o alimentare neîntreruptă, ori de câte ori este pornit, fără a fi necesară stocarea apei calde.

De ce să folosești cel mai bun instant de apă caldă electric?

Instantul de apă caldă electric este, prin natura sa, un dispozitiv portabil, ușor de utilizat și care oferă o flexibilitate crescută utilizatorului. Indiferent de locul în care vă doriți să obțineți apă caldă, prin încălzirea celei reci, un instant de apă caldă electric poate fi utilizat.

Deși există numeroase avantaje pe care instantul electric le oferă, este necesar să fiți atenți întotdeauna la opțiunile și la caracteristicile modelului dorit. În timp ce un instant de apă caldă electric de calitate vă poate scuti de grija consumului, oferindu-vă totodată și flexibilitate pentru a obține apă caldă oriunde vă doriți, un model mai puțin calitativ vă poate costa mult pe termen lung, fără a oferi ceva în plus.

Cum alegi cel mai bun instant de apă caldă electric?

Alegerea instantului de apă caldă potrivit pentru gospodăria dvs. trebuie să se realizeze în urme unei atente analize a nevoilor pe care le aveți, a climatului în care locuiți și a posibilităților financiare. Nevoile individuale pe care le aveți se rezumă la cantitatea de apă necesară pe minut și la temperatura maximă a apei. În ceea ce privește climatul, acesta ar putea influența alegerile, în special atunci când posibilitățile financiare sunt limitate.

În cazul în care locuiți într-o regiune răcoroasă, precum în zonele montane, este puțin probabil ca un instant de apă caldă cu o putere redusă să fie suficient de bun. Tocmai de aceea, pentru a vă satisface necesitățile, va fi nevoie să optați pentru un model mai puternic, cheltuielile suportate pentru achiziție fiind astfel mai mari. În schimb, dacă proveniți dintr-o zonă călduroasă, puteți alege un instant de apă caldă electric ieftin, însă care să corespundă cerințelor.

Dacă nu sunteți sigur ce instant de apă caldă electric este cel mai potrivit pentru dvs., ghidul actual vă poate ajuta. Vom încerca să vă ajutăm la selectarea unui instant de apă caldă electric care să satisfacă cel mai bine nevoile casei dvs. În plus, în partea de jos a articolului veți regăsi o serie de recomandări pentru cel mai bun instant de apă caldă.

Cel mai bun instant de apă caldă electric: criterii de selecție

Costul inițial

Prețul unui instant de apă caldă este cuprins între 100 și 1000 de lei, în funcție de specificațiile produsului și de compania producătoare. Dacă nevoile dvs. nu sunt unele exagerate, investiția inițială poate să nu depășească 200 de lei. Dacă totuși aveți nevoi specifice complexe, ar trebui să investiți o sumă de două sau trei ori mai mare.

Consumul generat

În estimarea costurilor suportate pentru achiziția și utilizarea unui instant de apă caldă electric, trebuie să țineți cont nu doar de costul inițial, ci și de costul generat prin consum. În funcție de buget și de necesități, puteți alege între o unitate cu o putere redusă, suficientă pentru încălzirea apei la robinetul de la baie sau bucătărie, sau o unitate cu putere mare, suficient de puternică pentru utilizarea la duș.

Puterea

Puterea unui instant de apă caldă electric influențează performanțele dispozitivului, fiind un factor principal de care trebuie să țineți cont înainte de achiziție. Un aparat cu o putere mai mare va avea aproape întotdeauna o capacitate și o viteză de încălzire a apei mai mare. Producătorii menționează întotdeauna puterea instantului de apă caldă, astfel că va fi ușor să aflați care este valoarea acestui parametru, pentru oricare instant de apă caldă electric monitorizat.

Presiunea maximă

Exprimată în bari sau megapascali, presiunea maximă a apei este un criteriu care ar trebui să preocupe orice cumpărător. Dacă vă doriți să investiți în cel mai bun instant de apă caldă electric, este recomandat să alegeți un model cu o presiune maximă crescută. Presiunea aparatelor de încălzit apa este influențată de numărul unităților de apă conectate.

Altfel spus, un instant de încălzit apa electric folosit atât pentru robinetul de la baie sau bucătărie, cât și pentru duș, va avea nevoie de suficientă presiune pentru a putea furniza apă în mod simultan la ambele unități. O cerere suplimentară de apă caldă va necesita un instant cu o presiune mai mare.

Atunci când alegeți cel mai bun instant de apă caldă electric, gândiți-vă la scenariile în care urmează să folosiți dispozitivul. Dacă locuiți singur, probabil presiunea maximă nu va reprezenta o problemă majoră. În schimb, în cazul în care locuiți împreună cu mai multe persoane, există o probabilitate mult mai mare să aveți nevoie de apă caldă la baie, în același moment în care apa caldă deja este folosită la bucătărie.

În situația în care aveți nevoie de apă caldă în mai multe zone din casă, recomandarea specialiștilor este aceea de achiziționare a mai multor instanturi de apă caldă, nu de utilizare simultană a unui singur dispozitiv la mai multe unități.

Debitul de apă (capacitatea de încălzire a apei)

Capacitatea de încălzire a apei este exprimată în litri pe minut și are valori minime de 1.5 lpm. În funcție de nevoi și de locul în care va fi instalat instantul de apă caldă, se recomandă:
– utilizarea unui instant de apă caldă electric cu un debit mai mic, de minimum 2.5 litri pe minut, pentru bucătărie;
– utilizarea unui instant cu un debit mare, de peste 15 litri pe minut, pentru baie.

Temperatura maximă

Instanturile de apă caldă electrice au o capacitate diferită de încălzire a apei, temperatura maximă de încălzire fiind cuprinsă între 40 și peste 150 de grade Celsius. Majoritatea instanturilor de apă caldă electrice pot încălzi apa până la maximum 80 de grade Celsius.

Reglajul temperaturii este un criteriu cel puțin la fel de important ca cele enumerate anterior. Cel mai bun instant de apă caldă electrică trebuie să dispună de termostat, astfel încât utilizatorul să aibă posibilitatea de a seta temperatura dorită.

Cel mai bun instant de apă caldă electric: recomandări

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cel mai bun instant de apă caldă electric pe care îl puteți cumpăra din magazinele online. Deoarece ne dorim să alegeți în funcție de propriile dvs. nevoi, vă oferim cinci recomandări de instanturi de apă caldă electrice.

Instant electric pentru apa calda Atmor- Basic combinat – dus si chiuveta

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Ideal pentru familii, instantul electric Atmor este recomandat pentru utilizarea în baie, fiind prevăzut inclusiv cu capăt de duș. Puterea suficient de mare îi permite să ofere apă caldă cu presiune de maximum 7 bari. Opțiuni principale:
– tensiune de alimentare: 230 V;
– trei trepte de încălzire;
– temperatura maximă a apei încălzite: 64°C;
– debit de apă reglabil;
– grad de protecție IP 24 (prezintă și protecție la umiditate).
– protecție funcțională, la supraîncălzire sau la scăderea debitului de alimentare cu apă sub limite.

Instant electric apa calda Aquatic Elefant, 3Kw, Afisaj Digital

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Poate cel mai modern instant electric pentru apă caldă, Aquatic Elefant se remarcă prin design-ul său și prin funcțiile moderne oferite. Instantul poate încălzi apa până la temperatura de 40 de grade și se poate instala cu ușurință oriunde există o chiuvetă conectată la sistemul de apă. Opțiuni principale:
– afișaj digital care arată temperatura apei;
– capacitate de încălzire de până la 2.5 litri pe minut;
– putere nominală de până la 3000W;
– durată de viață de peste 10.000 de ore.

Robinet electric pentru incalzit apa (instant apa calda) Freddo SN0030, 3000W

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Soluția perfectă pentru locuințele în care instalația de apă caldă nu funcționează, robinetul electric Freddo SN0030 se remarcă grație:
– consumului redus de electricitate și apă;
– ușurinței cu care poate fi instalat și folosit;
– duratei scurte în care poate încălzi apa;
– temperatura mare a apei (de până la 60 de grade) ce poate fi reglată.
Robinetul are o presiune a apei de 0.04-0.5 MPa și o putere nominală de 3000W.

Robinet electric pentru incalzit apa (instant apa calda) Freddo SN0020, 3000W L

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Alternativa la modelul precedent, Freddo SN0020 este varianta mai scumpă, deși este probabil să fie mai puțin eficientă. Opiniile consumatorilor cu privire la robinet sunt împărțite, cu numeroase opinii negative. Există, însă, suficiente argumente care să justifice achiziția acestui instant de apă caldă. Caracteristicile sunt similare cu cele ale modelului SN0P30.

Robinet electric (instant apa calda) Ferroli Argo, afisaj LCD, 3000W, IPX 4

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Dacă brand-ul contează pentru tine, atunci optează pentru instantul electric Ferroli Argo. Remarcabil încă de la design, acest instant de forma unui robinet poate fi instalat în orice încăpere dotată cu instalație standard de alimentare cu apă și cu acces la o priză.
Caracteristici:
– tensiune nominală: 220 V;
– frecvență nominală: 50 Hz;
– putere nominală: 3000 W;
– protecție la umiditate;
– presiune apă: 0,04 – 0,6 Mpa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here