Dimineața dumneavoastră începe întotdeauna cu o cafea? Dacă nu vreți să mai pierdeți timpul preparând cafeaua la ibric sau pur și simplu vă doriți mai multă varietate și un gust mai bun al cafelei, este timpul să achiziționați un aparat de cafea, denumit în continuare și espressor de cafea.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Aparatul de cafea reprezintă alegerea ideală, dacă vă doriți o cafea concentrată, cu un gust aromat și echilibrat. Pentru a putea obține cea mai bună cafea, este însă necesar să utilizați un aparat de cafea de calitate. Deoarece știm că alegerea aparatului de cafea ar putea să vă creeze dificultăți, dată fiind gama largă de produse existente pe piață, vă venim în ajutor cu un ghid de achiziție pentru cele mai bune aparate de cafea.

Pentru a vă ajuta să alegeți, vă vom prezenta principalele criterii de selecție pentru cele mai bune aparate de cafea, oferindu-vă totodată recomandări pentru produsele cele mai apreciate de către utilizatori. Ghidul nostru de achiziție conține sfaturi utile pentru potențialii cumpărători.

De ce să alegi cele mai bune aparate de cafea?

Modul de preparare al cafelei și aparatul folosit pentru preparare influențează gustul cafelei, în aceeași măsură în care acesta este influențat de calitatea cafelei achiziționate. Cele mai bune aparate de cafea îmbunătățesc gustul cafelei și contribuie la reducerea timpului petrecut pentru preparare.

Un aparat de cafea poate să ofere funcții suplimentare, care simplifică procesul de preparare a cafelei, precum funcția de măcinare a boabelor de cafea cu ajutorul râșniței încorporate sau funcția de preparare simultană a două cafele.

De asemenea, utilizatorii unor aparate de cafea de calitate au posibilitatea de a modifica intensitatea aromei cafelei, prin selectarea, în funcție de preferințe, a cantității de cafea și de lapte utilizată.

Cum alegi cele mai bune aparate de cafea?

De regulă indispensabile pentru iubitorii de cafea, espressoarele sunt de mai multe tipuri, multiple caracteristici fiind variabile, ceea ce nu face decât să complice alegerea unui viitor cumpărător.

În lipsa unor informații de bază cu privire la tipurile de aparate de cafea sau a caracteristicilor acestor dispozitive, majoritatea potențialilor cumpărători își bazează decizia aproape exclusiv pe recenziile generale ale cumpărătorilor.

Achiziționarea unui espressor de cafea în funcție de recenziile consumatorilor nu este tocmai indicată, deoarece, deși produsul ar putea fi extrem de apreciat de marea majoritate, funcțiile sale pot să nu fie întocmai cele de care aveți reală nevoie.

Tipuri de aparate de cafea (după modul de funcționare)

Aparate de cafea automate

Oferă un confort sporit consumatorilor, fiind foarte ușor de utilizat. Funcțiile suplimentare disponibile pe cele mai bune aparate de cafea automate îi permit consumatorului să seteze temperatura apei, gradul de măcinare al boabelor sau cantitatea de cafea și de lapte.

Pe piață există și aparate de cafea etichetate ca fiind superautomate, de regulă folosite aproape exclusiv în medii comerciale și mai puțin în mediul rezidențial. Comparativ cu un model automat, un espressor superautomat are o putere semnificativ mai mare și poate prepara în mod simultan două cafele.

Aparate de cafea manuale

Disponibile la prețuri semnificativ mai mici, ce încep de la 100-150 lei, aparatele de cafea manuale necesită implicarea utilizatorului în prepararea cafelei. Aceste dispozitive se pornesc și se opresc manual și nu dispun de râșniță încorporată. Majoritatea aparatelor de cafea manuale se alimentează cu cafea măcinată, însă există și modele care pot fi alimentate cu pad-uri de cafea sau capsule.

Aparate de cafea automate cu capsule

Preferate în detrimentul cafelei măcinate sau instant datorită ușurinței cu care sunt depozitate, capsulele sunt disponibile într-o gamă foarte largă de opțiuni. Un espressor de cafea cu capsule este recomandat pentru utilizări la birou sau acasă, pentru prepararea rapidă a cafelei, fără mizerie.

Dacă vă doriți un espressor cu capsule, trebuie să fiți atent la compatibilitatea dispozitivului cu diferite tipuri de capsule. În cazul dispozitivelor ieftine, opțiunile disponibile ar putea fi unele limitate.

Cele mai bune aparate de cafea: criterii de selecție

Pentru a vă ajuta să vă stabiliți propriile necesități și să depistați cu ușurință produsele care vi se potrivesc, vă prezentăm principalele caracteristici prin care se diferențiază aparatele de cafea și care pot fi considerate criterii de selecție.

Dimensiuni

Spațiul disponibil pentru amplasarea aparatului de cafea este unul dintre primele aspectele de care trebuie să țineți cont. Dacă aparatul achiziționat are dimensiuni mult prea mari, va fi necesar să regândiți spațiul disponibil, ceea ce poate reprezenta o problemă.

Dimensiunile aparatului pot influența capacitatea rezervorului cu apă, un aparat de dimensiuni mai mari fiind adesea prevăzut cu un rezervor mai mare. Pentru utilizări intense de către un număr crescut de persoane, este indicat să se opteze pentru un aparat cu rezervor mare.

Dacă vă doriți un aparat de cafea pentru întreaga familie sau pentru biroul de la serviciu, o soluție este espressorul care poate prepara simultan două cafele. Există suficiente modele de espressoare de calitate înaltă cu funcție de preparare simultană a două cafele, disponibile la prețuri deloc piperate.

Putere

Puterea unui espressor este exprimată în Wați și are valori cuprinse între 400 W și peste 2000 W. O putere a mai mare a aparatului de făcut cafea este sinonim cu o viteză mai mare de preparare a cafelei și cu o rezistență mai mare în timp a dispozitivului. În funcție de mediul în care va fi utilizat, cel mai bun espressor poate avea o putere cuprinsă între 1200 W (pentru utilizări acasă) și 1850 W (pentru birou).

Râșnița

Aproape la fel de importantă ca espressorul, râșnița este folosită pentru măcinarea boabelor de cafea, fiind necesară întotdeauna pentru prepararea cafelei de acest tip. Aparatele de cafea automate sunt prevăzute aproape întotdeauna cu râșniță încorporată, ceea ce este de un real folos consumatorilor.

În cazul espressoarelor fără râșniță încorporată, va fi necesară achiziționarea separată a unei râșnițe, astfel că investiția inițială în aparatul de cafea va fi însoțită de o nouă investiție, costul final fiind mai mare.

Dacă urmează să achiziționați un aparat de cafea alimentat cu cafea boabe, asigurați-vă că dispozitivul dispune de râșniță și că aceasta este concepută din materiale durabile și de calitate, precum ceramica. Sunt de evitat râșnițele cu carcasă din plastic, deoarece durabilitatea lor este redusă.

Boilerul

Majoritatea aparatelor de cafea folosesc un singur boiler cu dublă utilizare pentru încălzirea apei și a laptelui. Cele mai bune aparate de cafea dispun de două boilere, care micșorează semnificativ timpul de așteptare. Dacă vă gândiți să câștigați timp și să preparați foarte rapid un cappucino sau latte, optați pentru un model cu două boilere.

Cele mai bune aparate de cafea: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cele mai bune aparate de cafea pe care le puteți cumpăra din magazinele online.

Espressor automat Saeco PicoBaristo SM5473/10, 10 bauturi, Carafa pentru lapte integrata 0.5 L, filtru AquaClean, Inox/Negru

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Saeco PicoBaristo SM5473
Saeco PicoBaristo SM5473

Bugetul nu reprezintă o problemă și vă doriți să investiți într-un aparat de cafea de calitate premium? Acordați atenție modelului SM5473 al producătorului italian Saeco! Espressorul este unul automat ce poate fi alimentat atât cu cafea măcinată, cât și cu cafea boabe. Dispozitivul poate prepara până la zece tipuri de băuturi, de la cafea, espresso sau cappucino, până la ristretto sau americano. Puterea espressorului este de 1850 W, astfel că va putea fi utilizat inclusiv la birou, fără a vă dezamăgi. Capacitatea rezervorului cu apă este de 1.8 litri, a compartimentului de cafea de 250 grame, în timp ce presiunea pompei poate ajunge la 15 bari. Saeco PicoBaristo SM5473 oferă funcție de curățare automată și posibilitatea de setare a cantității de cafea, a gradului de măcinare sau a temperaturii la care va fi preparată cafeaua.

Avantaje:
– râșniță din material ceramic;
– afișaj avansat;
– capacitate mare a rezervorului de apă (1.8 litri);
– curățare automată și sistem decalcifiere.

Dezavantaje:
– preț crescut.

Espressor Krups Nescafe Dolce Gusto Piccolo KP100B, 0.8 l, 1500W, 15 Bar, Capsule, Antracit

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Krups Nescafe Dolce Gusto Piccolo KP100B
Krups Nescafe Dolce Gusto Piccolo KP100B

Dacă sunteți un băutor de cafea care are nevoie de un espressor automat cu capsule de calitate, vă recomandăm Krups Nescafe Dolce Gusto Mini Me KP120H31. Aparatul, a cărui putere este de 1500 W, poate prepara într-un timp extrem de scurt până la 5 tipuri diferite de băuturi, prin utilizarea capsulelor Nescafe. Rezervorul de apă are o capacitate de 0.6 litri, astfel că vor putea fi preparate între 2 și 4 cafele fără a fi necesară reumplerea rezervorului. Cu toate acestea, reumplerea rezervorului nu reprezintă nici pe departe o problemă, acesta fiind ușor detașabil.

Avantaje:
– posibilitatea utilizării capsulelor Nescafe, ce se traduce printr-o varietate de tipuri de băuturi;
– băuturile se prepară rapid;
– rezervor detașabil.

Dezavantaje:
– nivelul de zgomot;
– capacitate mică a rezervorului.

Espressor automat Philips EP2231/40, sistem LatteGo, 3 bauturi, filtru AquaClean, rasnita ceramica, optiune cafea macinata, ecran tactil, Negru

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Philips EP2231
Philips EP2231

Philips EP2231 este unul dintre cele mai eficiente aparate de cafea automate pe care îl veți putea cumpăra online, un espressor dedicat aproape exclusiv consumatorilor dr vafea. Alimentat cu cafea boabe sau măcinată, aparatul oferă doar trei sortimente de băuturi, însă fără a modifica aroma acestora, gustul fiind unul greu de obținut prin preparare la ibric sau cu un alt aparat de cafea. Philips EP2231 este prevăzut cu display touchscreen și oferă o multitudine de funcții avansate. Dintre acestea, sunt de menționat funcția de autocurățare, sistemul de economisire al energiei, sistemul de decalcifiere și funcția de setare a tăriei cafelei. În pachetul acestui aparat veți găsi o bandă de testare a durității apei, o lingură de măsurare, un tub de lucrifiere și un filtru AquaClean.

Avantaje:
– râșniță din material ceramic;
– display touchscreen;
– curățare automată și sistem decalcifiere;
– capacitate mare a rezervorului de apă (1.8 litri);
– putere de 1850 W.

Dezavantaje:
– preț crescut;
– număr redus de sortimente.

Espressor automat Philips EP5310/10, sistem de spumare a laptelui, 3 bauturi, filtru AquaClean, rasnita ceramica, optiune cafea macinata, Negru

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Philips EP5310/10
Philips EP5310/10

Prepară în mod simultan două cafele, două espresso sau două americano, cu ajutorul aparatului de cafea automat Philips EP5310. Deși nu este unul dintre cele mai ieftine aparate de cafea de pe piață, Philips EP5310 oferă un raport calitate-preț cel puțin satisfăcător. Aparatul poate fi alimentat exclusiv cu cafea boabe, pe care o va măcina într-un timp redus, cu ajutorul râșniței de care dispune, concepută din material ceramic, ce asigură păstrarea aromei cafelei. Funcția Aroma Seal a aparatului protejează boabele de cafea, care își păstrează aroma în timp. Totodată, contribuie și la reducerea nivelului de zgomot emis în timpul funcționării.

Avantaje:
– nivel de zgomot redus;
– râșniță din material ceramic;
– prepararea simultană a mai mult de o cafea.

Dezavantaje:
– număr redus de sortimente.

Espressor cu capsule Krups Infinissima KP173B31, 1500 W, 15 bar, sistem NESCAFÉ® Dolce Gusto®, 1.2 L, Negru

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Krups Infinissima KP173B31
Krups Infinissima KP173B31

Nu vrei să investești foarte mult într-un aparat de cafea, dar îți dorești cafea cu gust, preparată rapid și cu un consum redus de energie? Îți recomandăm aparatul de cafea Krups Infinissima KP173B31, prevăzut cu sistem Nescafe Dolce Gusto, compatibil cu o gamă variată de capsule Nescafe. Extrem de ușor, la cele puțin peste 2 kilograme pe care le cântărește, aparatul poate fi folosit acasă, la birou sau în deplasări. Puterea sa este de 1500 W, în timp ce presiunea poate ajunge până la 15 bar. În ciuda greutății reduse, Krups Infinissima KP173B31 dispune de un rezervor cu o capacitate suficient de mare, de 1.2 litri.

Avantaje:
– preț redus (excelent raport calitate-preț);
– compatibil cu multiple tipuri de capsule Nescafe;
– greutate redusă.

Dezavantaje:
– lipsă funcție de autocurățare;
– putere redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here