Încălzirea eficientă a spațiilor industriale sau comerciale în timpul anotimpului rece este esențială pentru păstrarea în condiții optime a aparatelor de producție, materialelor, echipamentelor sau a produselor depozitate.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Totodată, o temperatură optimă, obținută cu ajutorul unor dispozitive de încălzire, este necesară pentru a putea lucra în astfel de spații sau pentru a putea desfășura evenimente cu public. Dacă locația unde lucrați sau pe care o dețineți nu beneficiază de încălzire centrală, una dintre opțiunile de încălzire recomandate este tunul de căldură.

Achiziția unui tun de căldură este o investiție de lungă durată, care presupune o informare complexă, deoarece costul unui astfel de dispozitiv nu este de neglijat. Din ghidul actual de achiziție veți afla care sunt caracteristicile principale ale tunurilor de căldură de care trebuie să țineți cont, dar și în ce condiții preferințele personale pot influența opinia consumatorului.

În finalul articolului regăsiți o serie de produse, încadrate de către consumatori și specialiști în categoria celor mai bune aparate de încălzit spații industriale.

Ce este tunul de căldură?

Tunul de căldură este un dispozitiv de dimensiuni medii sau mari folosit pentru încălzirea unor suprafețe extinse, în special a depozitelor, halelor pentru evenimente, garajelor, terenurilor sportive sau a magazinelor. Folosit aproape exclusiv în mediul industrial, tunul de căldură folosește combustibil sau energie electrică pentru încălzirea aerului.

Denumite și aeroterme industriale, tunurile de căldură au capacitatea de a încălzi într-un timp scurt suprafețe foarte mari, de peste 100 metri pătrați. Majoritatea tunurilor de căldură folosesc combustibil diesel, însă pe piață există inclusiv modele care folosesc propan, gaz sau energia electrică.

De ce să alegi cel mai bun tun de căldură?

Cel mai bun tun de căldură vă poate ajuta să încălziți la costuri reduse spații industriale sau comerciale închise sau semi-închise într-un timp redus. Tunul de căldură oferă căldură în direcția zonelor în care lucrați sau în care sunt depozitate produsele sau echipamentele pe care doriți să le protejați de temperaturile reduse.

Tunul de căldură portabil este un încălzitor extrem de popular printre utilizatori, în special deoarece poate fi deplasat cu ușurință dintr-o zonă în alta, pentru a acoperi zonele unde utilizatorul lucrează sau unde sunt mutate produsele sau echipamentele.

Cum alegem cel mai bun tun de căldură?

Există o multitudine de factori care trebuie luați în considerare atunci când cumpărați un tun de căldură, aceștia variind ca importanță în principal în funcție de specificul locației în care produsul va fi utilizat. Este recomandat să verificați întotdeauna reputația producătorului, calitatea produsului, dar și opinia generală a cumpărătorilor.

Dimensiunea suprafeței care trebuie încălzită
nu trebuie să fie neglijată, deoarece un tun de căldură trebuie să fie potrivit, în primul rând, pentru zona pe care va trebui să o încălzească. În cazul în care urmează să folosiți tunul de căldură pentru încălzirea unor spații de dimensiuni mari, veți avea nevoie de un tun de căldură puternic, cu o putere de încălzire de peste 20kW.

Bugetul, împreună cu preferințele personale, joacă un rol esențial atunci când alegeți cel mai bun tun de căldură. Dacă nu dispuneți de un buget foarte mare, dar nici nu aveți necesități exagerate, puteți investi într-un aparat ieftin, deseori acestea sunt adesea suficient de performante. Eficiența unui tun de căldură ieftin în încălzirea unor spații de până în 50 de metri pătrați este crescută.

Țineți cont, de asemenea, de faptul că tunurile de căldură sunt de diferite tipuri, în funcție de combustibilul utilizat pentru funcționare. După combustibilul utilizat, distingem:

Tun de căldură diesel

Încălzitoarele diesel sunt folosite preponderent pentru încălzirea halelor industriale și sunt cele mai frecvent utilizate tipuri de tunuri de căldură de pe piață. Tunul de căldură diesel are avantajul că poate încălzi spațiul mai eficient decât alte încălzitoare. Principalul dezavantaj al unui tun de căldură diesel îl reprezintă timpul ceva mai lung necesar pentru a încălzi în întregime încăperea.

Tun de căldură pe GPL (gaz petrolier lichid) sau propan

Tunurile cu combustibil de acest tip pot fi utilizate în spații deschise, semi-deschise sau închise, dar bine ventilate, pentru a proteja de îngheț zonele de depozitare sau pentru a crește temperatura din hale, sere, garaje, ateliere, etc. Unitățile pot fi folosite prin simpla conectare la o butelie cu gaz.

Tun de căldură electric

De regulă mai puțin puternice decât modelele alimentate cu gaz sau combustibil, tunurile de căldură electrice sunt folosite aproape exclusiv pentru încălzirea spațiilor închise, deoarece nu prezintă riscuri pentru sănătate. Comparativ cu modelele ce funcționează cu combustibil, un tun de căldură electric nu va elimina noxe periculoase.

Cel mai bun tun de căldură: Criterii de selecție

Dacă doriți să achiziționați un tun de căldură, trebuie să țineți cont de necesitățile reale pe care le aveți, bugetul disponibil, cât și de anumite aspecte care influențează performanțele aparatului sau îi conferă acestuia un avantaj, precum:

Portabilitatea

Greutatea tunului de căldură, cât și suportul oferit pentru deplasare (mâner sau roți) joacă un rol important, deoarece portabilitatea reprezintă un important criteriu de selecție pentru o bună parte dintre cumpărători. Dacă și dvs. vă doriți un încălzitor industrial pe care să il puteți muta dintr-un loc în altul, atunci optați pentru un tun de căldură portabil.

Puterea

Exprimată în wați, kilowați sau BTU (1 Watt este echivalentul a 3.412 BTU/h), puterea de încălzire a tunului de căldură este principala caracteristică care poate fi folosită pentru a determina capacitatea de încălzire a aparatului. Un tun de căldură cu o putere mai mare va putea încălzi cu o mai mare ușurință spațiile mari, în timp ce un model cu putere redusă ar putea avea probleme inclusiv la încălzirea unor spații reduse ca întindere.

Consumul

Costul de funcționare poate fi stabilit în funcție de consumul aparatului și de tipul combustibilului folosit. Pentru ca investiția să fie una profitabilă, asigurați-vă că alegeți cel mai bun tun de căldură, eficient din punct de vedere energetic.

Nivelul de zgomot

Menționat de puține ori de către producător, nivelul de zgomot emis de tunurile de căldură în timpul funcționării, ar putea, în unele situații, să reprezinte o problemă. Tunurile de căldură silențioase sunt mult mai populare și adesea preferate de către consumatori, în detrimentul unor modele mai gălăgioase. Cu toate acestea, majoritatea tunurilor de căldură nu emit zgomote de intensități foarte mari.

Garanția și compania producătoare

Garanția oferită de producător este un alt factor de luat în considerare la cumpărarea unui încălzitor. De asemenea, este recomandat să țineți cont și de reputația companiei producătoare, deoarece prețul depinde într-o mare măsură de acest aspect.

Cel mai bun tun de căldură: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cel mai bun tun de căldură pe care îl puteți cumpăra din magazinele online. Nu avem o singură recomandare, ci vă oferim cinci variante pentru o achiziție reuşită.

Tun de caldura pe motorina, Zobo ZB-K175, Putere 51 Kw)

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Robust și construit dintr-un oțel de cea mai bună calitate, tunul de căldură Zobo ZB-K175 este alegerea ideală pentru încălzirea spațiilor industriale sau comerciale, cât și a construcțiilor, zonelor agricole sau a terenurilor de sport. Tunul de căldură funcționează pe motorină și are un consum de 5 litri la fiecare oră de funcționare. Puterea sa de încălzire este de 51 kW, ceea ce îi permite să ofere un flux de aer cald pe o suprafață de întindere crescută. Deși cântărește peste 25 de kilograme, aparatul este ușor de deplasat, fiind prevăzut cu mânere pe ambele părți, dar și cu roți pe una dintre părți.

Avantaje:
– cost redus;
– ușor de deplasat;
– putere crescută;
– consum redus de combustibil;
– termostat reglabil al temperaturii;
– funcție de oprire și pornire automată.

Dezavantaje:
– nu poate fi utilizat în apropierea materialelor ușor inflamabile.

Tun de caldura Zobo ZB-K215 cu ardere directa, pe motorina, putere 63 kW

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Recomandat pentru încălzirea încăperilor cu dimensiuni de până în 500 de metri pătrați, tunul de căldură Zobo ZB-K215 are o putere de încălzire de 63 kW și un consum estimat de 6.1 litri de motorină pe oră. Tunul de căldură cu ardere directă dispune, printre altele, de termostat reglabil al temperaturii și mâner de transport ușor de asamblat. Aparatul poate fi programat pentru a porni sau a se opri în funcție de preferințe, când în încăpere se atinge o anumită temperatură.

Avantaje:
– putere mare;
– capacitatea de a încălzi spații de peste 400 metri pătrați;
– ușor de deplasat;
– termostat reglabil al temperaturii;
– funcție de oprire și pornire automată.

Dezavantaje:
– cost ridicat;
– consum ridicat (6.1 litri pe oră);
– nu poate fi utilizat în apropierea materialelor ușor inflamabile.

Tun de caldura Intensiv PRO 20kW, motorina, cu ardere directa, 230 V, 650 m3/h

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Tunul de căldura pe motorină cu ardere directă Intensiv Pro poate fi utilizat pentru încălzirea spațiilor de dimensiuni medii sau mari, deschise sau închise, obligatoriu bine ventilate. Construit din oțel durabil, aparatul oferă o putere de 20kW, fluxul de aer asigurat fiind de 650 metri cubi pe oră. Datorită ventilatorului cu turație mare de care dispune, circulația căldurii se va realiza eficient, într-un timp mai scurt. Tunul de căldură Intensiv Pro este un model cu aprindere electrică, astfel că va fi necesară conectarea sa la o sursă de curent. Este de menționat, de asemenea, că tunul este indicat inclusiv pentru spații în care sunt depozitate materiale ușor inflamabile.

Avantaje:
– cost redus;
– ușor de utilizat.

Dezavantaje:
– flux de aer redus.

Incalzitor cu motorina MASTER-REMINGTON Italia, REM12CEL, 20kW, suprafata incalzita 210mp, termostat cu afisaj de temperatura inclus

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Tunul de căldură cu motorină Master Remington este o construcție solidă, fiind un aparat robust și sigur, deși cântărește doar 17 kilograme. Tunul are o putere de 20 kW și este eficient în încălzirea spațiilor medii, de până în 210 metri pătrați. Consumul de combustibil este unul extrem de redus, de doar 1.6 litri pe oră, iar rezervorul are o capacitate de 19 litri. La capacitatea maximală a rezervorului, tunul de căldură va putea funcționa fără întrerupere timp de aproape 12 ore. Sistemul de siguranță încorporat întrerupe alimentarea cu gaz în lipsa flăcării, iar motoarele sunt prevăzute cu protecție termică, riscul de accidente fiind aproape inexistent.

Avantaje:
– volum mare de aer circulat;
– greutate redusă (17 kilograme);
– termostat inclus în pachet;
– poate fi conectată la un termostat TH-2;

Dezavantaje:
– putere redusă;
– preț cu multiple fluctuații.

Incalzitor industrial cu gaz Master, Propan, Gpl, 10 – 16 KW

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Aveți un spațiu comercial pe care doriți să îl încălziți, dar nu vă doriți să investiți mai mult de 1.000 lei? Încălzitorul Master este cel mai bun tun de căldură până în 1.000 lei pe care îl puteți găsi pe piață. Alimentat cu gaz propan sau GPL, tunul de căldură Master are o putere de 16kW și un flux de aer de 300 metri cubi pe oră. Extrem de ușor, cu o greutate de doar 6 kilograme, aparatul poate fi ușor de deplasat, deoarece în partea de sus există mâner. Aparatul dispune de numeroase setări de siguranță, fiind protejat de supraîncălzire. Regulatorul cu gaz are, de asemenea, supapă de siguranță, în timp ce motorul are protecție termică.

Avantaje:
– cost redus;
– căldură reglabilă;
– regulator și furtun de gaz incluse;
– mentenanță facilă.

Dezavantaje:
– putere redusă;
– utilitate redusă în spații de dimensiuni mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here