Tendin╚Ťa actual─â de a avea c├ót mai multe haine ╚Öi de a schimba vestimenta╚Ťia la fiecare ie╚Öire ├«n ora╚Ö a amplificat nevoia oamenilor de a de╚Ťine un dispozitiv pentru sp─âlarea hainelor. Devenit─â o necesitate, ma╚Öina de sp─âlat rufe este unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice ce se poate g─âsi ├«ntr-o gospod─ârie.

Recomand─ârile noastre (calitate-pre╚Ť)

Dac─â v-a╚Ťi s─âturat s─â sp─âla╚Ťi hainele manual, ma╚Öina de sp─âlat rufe este alternativa ideal─â. Eficient─â ╚Öi u╚Öor de utilizat, ma╚Öina de sp─âlat rufe poate reduce sim╚Ťitor timpul petrecut pentru sp─âlarea hainelor, c├ót ╚Öi consumul de ap─â. Alegerea unei ma╚Öini de sp─âlat rufe este ├«ntotdeauna o sarcin─â complex─â pentru mul╚Ťi dintre cump─âr─âtori, de╚Öi lucrurile nu ar trebui s─â stea astfel.

Din ghidul actual pute╚Ťi afla care sunt caracteristicile unei ma╚Öini de sp─âlat rufe de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont, dar ╚Öi cum g─âsi╚Ťi cea mai bun─â ma╚Öin─â de sp─âlat rufe, ├«n func╚Ťie de nevoile pe care le ave╚Ťi.

De ce să alegi cea mai bună mașina de spălat rufe?

Achizi╚Ťia unei ma╚Öini de sp─âlat rufe este una de durat─â, de regul─â aceste dispozitive fiind utile pentru minimum trei-cinci ani. Tocmai din acest motiv, pentru a fi siguri c─â nu este necesar s─â consuma╚Ťi sume de bani ├«n plus, este indicat s─â alege╚Ťi cea mai bun─â ma╚Öin─â de sp─âlat pentru propriile necesit─â╚Ťi.

Cele mai bune ma╚Öini de sp─âlat rufe folosesc cicluri eficiente pentru a cur─â╚Ťa hainele, minimaliz├ónd consumul de ap─â ╚Öi conserv├ónd totodat─â energia electric─â. Exist─â suficiente diferen╚Ťe de performan╚Ť─â ├«ntre ma╚Öinile de sp─âlat rufe, ├«n ceea ce prive╚Öte eficien╚Ťa sp─âl─ârii, nivelului de zgomot emis, c├ót ╚Öi a capacit─â╚Ťii.

Cum alegi cea mai bună mașină de spălat?

Pentru a putea alege cea mai bun─â ma╚Öin─â de sp─âlat rufe, trebuie s─â ave╚Ťi ├«n vedere care sunt necesit─â╚Ťile reale ale gospod─ârie ╚Öi care este bugetul de care dispune╚Ťi. ├Än plus, trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont de aspecte precum intensitatea zgomotului emis, garan╚Ťia, produc─âtorul sau clasa energetic─â.

Exist─â suficiente modele de ma╚Öini de sp─âlat rufe ieftine, care ofer─â rezultate excelente de sp─âlare, comparabile cu cele ale unor ma╚Öini de sp─âlat rufe scumpe, diferen╚Ťa fiind f─âcut─â de rezisten╚Ťa ├«n timp ╚Öi de existen╚Ťa unor func╚Ťii avansate.

Dac─â nu v─â dori╚Ťi func╚Ťii avansate ╚Öi caracteristici premium, este suficient s─â investi╚Ťi doar c├óteva sute de lei ╚Öi ve╚Ťi avea parte de performan╚Ťe optime din partea ma╚Öinii alese.

Cea mai bun─â ma╚Öin─â de sp─âlat rufe: Criterii de selec╚Ťie

Tipul mașinii de spălat rufe

Primul lucru asupra c─âruia va trebui s─â v─â decide╚Ťi este ce tip de ma╚Öin─â de sp─âlat ve╚Ťi achizi╚Ťiona. Exist─â dou─â tipuri distincte de ma╚Öini de sp─âlat rufe, fiecare cu caracteristicile sale. Principalele tipuri de ma╚Öini de sp─âlat rufe sunt:

Ma╚Öin─â de sp─âlat cu ├«nc─ârcare frontal─â: considerat─â cea mai eficient─â op╚Ťiune din punct de vedere al consumului de energie electric─â ╚Öi de ap─â, ma╚Öina de sp─âlat rufe cu ├«nc─ârcare frontal─â este alegerea majorit─â╚Ťii consumatorilor. Principalele sale avantaje sunt:

– consumul redus de ap─â, curent ╚Öi detergent;
– num─ârul mare de programe de sp─âlare;
– viteza de centrifugare mai mare dec├ót la ma╚Öinile de sp─âlat rufe cu ├«nc─ârcare vertical─â;
– u╚Öurin╚Ťa cu care poate fi amplasat.

Ma╚Öin─â de sp─âlat rufe cu ├«nc─ârcare vertical─â: mai pu╚Ťin susceptibile s─â dezvolte mucegai sau mirosuri nepl─âcute, ma╚Öinile de sp─âlat rufe cu ├«nc─ârcare vertical─â sunt alegerea consumatorilor care ├«╚Öi doresc un aparat electrocasnic tradi╚Ťional.

De╚Öi folosesc mai mult─â ap─â dec├ót ma╚Öinile de sp─âlat rufe cu ├«nc─ârcare frontal─â, cele cu ├«nc─ârcare vertical─â au costuri de achizi╚Ťie mai mici. Principalele avantaje:
– sunt mai ieftine ╚Öi mai fiabile dec├ót cele cu ├«nc─ârcare frontal─â;
– cicluri de sp─âlare mai scurte;
– mai u╚Öor de deplasat;
– performan╚Ťe mai bune de cl─âtire.

Pre╚Ťul ╚Öi nevoile personale

Bugetul de care dispune╚Ťi este unul dintre primele criterii importante de selec╚Ťie. Este recomandat s─â nu consuma╚Ťi mai mult dec├ót este necesar, chiar dac─â o investi╚Ťie major─â ar putea s─â fie mai de durat─â. Ma╚Öina de sp─âlat pe care o cump─âra╚Ťi ar trebui s─â v─â ofere satisfac╚Ťie, astfel c─â alegerea unei ma╚Öini potrivite depinde ├«n principal de caracteristicile cump─âr─âtorului, de nevoile sale personale.

Tocmai din acest motiv, nu va fi necesar s─â investi╚Ťi mii de lei ├«ntr-o ma╚Öin─â de sp─âlat, dac─â tot ceea ce v─â dori╚Ťi este s─â folosi╚Ťi aparatul acas─â, de c├óteva ori pe s─âpt─âm├ón─â. ├Än schimb, dac─â reprezenta╚Ťi o companie din domeniul cur─â╚Ťeniei ╚Öi ave╚Ťi nevoie de o ma╚Öin─â de sp─âlat ├«nc─âp─âtoare, cu func╚Ťii avansate ╚Öi performan╚Ťe excep╚Ťionale, este posibil s─â fie necesar s─â investi╚Ťi sume importante de bani.

Eficien╚Ť─â energetic─â

Produc─âtorii de aparate electrocasnice men╚Ťioneaz─â pe etichetele produselor gradul de eficien╚Ť─â energetic─â, ├«n func╚Ťie de consumul anual de energie electric─â al acestora. ├Än cazul ma╚Öinilor de sp─âlat rufe, cele mai eficiente energetic, a╚Öadar cu cel mai mic consum de energie electric─â, sunt ├«ncadrate ├«n clasa A+++.

La polul opus, ma╚Öinile de sp─âlat rufe cu cel mai mare consum de energie sunt ├«ncadrate ├«n clasa D. Cea mai bun─â ma╚Öin─â de sp─âlat rufe trebuie s─â consume o cantitate redus─â de curent electric, fiind recomandat─â achizi╚Ťia unei ma╚Öini ├«ncadrat─â minimum ├«n clasa A.

Spa╚Ťiul disponibil

Dimensiunile spa╚Ťiului ├«n care urmeaz─â s─â fie amplasat─â ma╚Öina de sp─âlat rufe sunt extrem de importante. ├Än cazul ├«n care alege╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi ma╚Öina de sp─âlat rufe f─âr─â a ╚Ťine cont de dimensiunile sale, este posibil s─â ajunge╚Ťi ├«n situa╚Ťia ├«n care s─â nu ave╚Ťi unde s─â o amplasa╚Ťi.

Atunci c├ónd m─âsura╚Ťi dimensiunile locului ├«n care va fi amplasat─â ma╚Öina de sp─âlat rufe, ╚Ťine╚Ťi cont inclusiv de modul ├«n care se va face accesul la punctele de electricitate, ap─â sau gaze.

Nivelul de zgomot

La fel ca ├«n cazul majorit─â╚Ťii produselor electrocasnice de dimensiuni mari, nivelul de zgomot emis este un criteriu important, de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont. ├Än general, ma╚Öinile de sp─âlat rufe frontale sunt mai g─âl─âgioase, deoarece viteza lor de centrifugare este mai mare. Este indicat s─â ╚Ťine╚Ťi cont de legisla╚Ťia ├«n vigoare cu privire la intensitatea nivelului de zgomot ╚Öi s─â alege╚Ťi o ma╚Öin─â de sp─âlat rufe silen╚Ťioas─â.

Capacitatea

Capacitatea de ├«nc─ârcare a unei ma╚Öini de sp─âlat rufe variaz─â de la 5 kilograme la peste 15 kilograme. De regul─â, o ma╚Öin─â de sp─âlat rufe cu capacitate minim─â este suficient─â pentru o familie cu maximum trei membri, media cantit─â╚Ťii de articole vestimentare sp─âlate per ciclu fiind ├«n majoritatea cazurilor de doar 3-4 kilograme. V─â recomand─âm s─â alege╚Ťi ma╚Öina ├«n func╚Ťie de num─ârul de membri ai familiei, de volumul articolelor vestimentare ╚Öi de necesit─â╚Ťile reale ale familiei cu privire la cantitatea de rufe sp─âlate.

Durata ciclului de sp─âlare rapid─â

Majoritatea ma╚Öinilor de sp─âlat dispun de ciclu de sp─âlare rapid─â, care poate ajuta la sp─âlarea, uneori ├«n mai pu╚Ťin de un sfert de or─â, a hainelor introduse ├«n cuv─â. Sp─âlarea rapid─â este contraindicat─â atunci c├ónd hainele sunt foarte murdare, deoarece ar putea s─â fie ineficient─â. Durata ciclului de sp─âlare rapid─â este men╚Ťionat─â de produc─âtor, cele mai rapide ma╚Öini de sp─âlat rufe fiind, de regul─â, cele cu ├«nc─ârcare frontal─â.

Încuietori pentru copii

Dac─â ave╚Ťi un copil mic, func╚Ťia de blocare pentru copii ar putea s─â fie foarte util─â, deoarece nu ar permite deschiderea accidental─â a u╚Öii de c─âtre copil, ├«n timpul programului de sp─âlare ╚Öi nici nu ar permite modificarea programului ├«n timpul ciclului de sp─âlare.

Încălzitor de apă intern

Majoritatea mașinilor de spălat rufe cu încărcare frontală au un încălzitor care permite încălzirea apei reci, nemaifiind necesară conectarea la apă caldă. În cazul mașinilor de spălat rufe cu încărcare verticală, încălzitorul intern lipsește, astfel că se impune conectarea atât la un robinet de apă rece, cât și la cel de apă caldă.

Conectivitate Wi-Fi

Func╚Ťie destinat─â persoanelor care ├«╚Öi doresc s─â monitorizeze progresul sp─âl─ârii ╚Öi s─â controleze ma╚Öina de sp─âlat rufe de la distan╚Ť─â, cu ajutorul telefonului. Ma╚Öinile de sp─âlat care dispun de WiFi au pre╚Ťuri semnificativ mai mari dec├ót ale ma╚Öinilor care nu au ├«n configura╚Ťie aceast─â func╚Ťie.

Cea mai bună mașină de spălat rufe: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile exper╚Ťilor ╚Öi recenziile utilizatorilor pentru a v─â oferi recomand─ârile noastre pentru cea mai bun─â ma╚Öin─â de sp─âlat rufe pe care o pute╚Ťi cump─âra din magazinele online. Nu avem o singur─â recomandare, ci v─â oferim cinci variante pentru o achizi╚Ťie reu┼čit─â.

Masina de spalat rufe Samsung Add-Wash WW90K44305W/LE, 9 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, Motor Digital Inverter, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Ideal─â pentru familiile numeroase, de minimum cinci membrii, ma╚Öina de sp─âlat rufe Samsung Add-Wash are o capacitate de ├«nc─ârcare de 9 kilograme ╚Öi dispune de func╚Ťie de siguran╚Ť─â pentru blocarea accesului copiilor. Extrem de rezistent─â, delicat─â cu rufele, Samsung Add-Wash poate sp─âla ├«n 14 programe diferite, cel mai rapid dintre programele sale av├ónd o durat─â de doar 15 minute. Consumul anual de energie electric─â este unul redus, de 196 kWh, ma╚Öina fiind ├«ncadrat─â ├«n clasa energetic─â A+++. Func╚Ťia Add-Wash disponibil─â pe acest model permite ad─âugarea unor noi rufe ├«n cuv─â, chiar ├«n timpul programului de sp─âlare.

Avantaje:
– capacitatea crescut─â de ├«nc─ârcare

Dezavantaje:
– consum mai mare de energie, comparativ cu alte produse din aceea╚Öi categorie, disponibile la acela╚Öi pre╚Ť.
– lipsa unui panou cu comand─â touchscreen.

Masina de spalat rufe Samsung WW70J5246FX/LE, EcoBubble, Motor Inverter Digital, 7 kg, 1200 RPM, Clasa A+++, 60 cm, Inox

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Extrem de pl─âcut─â din punct de vedere estetic, ma╚Öina de sp─âlat se remarc─â prin calitatea materialelor, prin capacitatea crescut─â de ├«nc─ârcare ╚Öi prin u╚Öurin╚Ťa cu care poate fi controlat─â. ├Äncadrat─â ├«n clasa A+++, ma╚Öina de sp─âlat rufe are un consum anual de energie electric─â de doar 103 kWh ╚Öi un consum de ap─â de 7400 litri. Nivelul de zgomot este acela╚Öi cu al majorit─â╚Ťii modelelor prezentate, de 51 decibeli ├«n timpul sp─âl─ârii ╚Öi de 74 decibeli ├«n timpul centrifug─ârii. Ma╚Öina este prev─âzut─â cu zece programe de sp─âlare, printre care ╚Öi un program de sp─âlare rapid─â, ce dureaz─â doar 15 minute.

Avantaje:
– design pl─âcut ╚Öi intuitiv;
– consum redus de energie electric─â (103 kWh pe an);
– consum redus de ap─â (7400 litri pe an).

Dezavantaje:
– num─âr mai mic de programe.

Masina de spalat rufe Slim LG F2J5WN4W, Direct Drive, 6.5 kg, 1200 RPM, Clasa A+++, 45 cm, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

LG Slim poate satisface necesit─â╚Ťile unei familii cu trei sau patru membrii, fiind o excelent─â op╚Ťiune pentru aproape orice gospod─ârie. Silen╚Ťioas─â ╚Öi eficient─â, ma╚Öina poate sp─âla materiale precum l├ón─â, bumbac sau sintetice, fiind prev─âzut─â inclusiv cu programe speciale pentru pl─âpumi, rufe delicate sau lenjerie. Programul rapid ofer─â o sp─âlare a rufelor ├«n doar 14 minute, ├«n timp ce func╚Ťiile speciale permit detectarea cantit─â╚Ťii de rufe din cuv─â sau programarea unei sp─âl─âri. LG Slim are afi╚Öaj touchscreen, dar ╚Öi un panou de comand─â mecanic.

Avantaje:
– dimensiuni reduse.

Dezavantaje:
– defec╚Ťiuni raportate la func╚Ťia de stoarcere;
– capacitatea real─â de stocare mai mic─â.

Masina de spalat rufe Bosch WAN24160BY, 7 kg, 1200 RPM, Clasa A+++, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Stabil─â ╚Öi silen╚Ťioas─â, ma╚Öina de sp─âlat a produc─âtorului german Bosch ofer─â un excelent raport ├«ntre pre╚Ť ╚Öi calitate. De╚Öi costul s─âu dep─â╚Öe╚Öte 1500 lei, achizi╚Ťia acestei ma╚Öini de sp─âlat rufe se va dovedi o investi╚Ťie excelent─â pe termen lung. Dup─â cum sugereaz─â ╚Öi produc─âtorul, prin achizi╚Ťia ma╚Öinii de sp─âlat Bosch WAN24160BY se va realiza o important─â economie la curent ╚Öi ap─â, vizibil─â ├«nc─â din primele luni de utilizare. Design-ul simplist certific─â faptul c─â utilizarea ma╚Öinii se face extrem de u╚Öor.

Avantaje:
– finisaje de calitate;
– design simplist ╚Öi u╚Öor de ├«ncorporat chiar ├«ntr-un mediu modern.

Dezavantaje:
– ├«n anumite situa╚Ťii, probleme cu sertarul de detergent, conform raport─ârilor consumatorilor;
– capacitatea este limitat─â ├«n majoritatea programelor de sp─âlare.

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Indesit BTW D71253, 7 Kg, 1200 rpm, Clasa A+++, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Dac─â nu sunte╚Ťi familiarizat cu ma╚Öinile de sp─âlat cu ├«nc─ârcare frontal─â, nu dispune╚Ťi de un buget foarte mare sau sunte╚Ťi pur ╚Öi simplu ├«n c─âutarea unui model de ma╚Öin─â de sp─âlat rufe cu ├«nc─ârcare vertical─â, recomandarea noastr─â este Indesit BTW D71253. Ma╚Öina are o capacitate de 7 kilograme, o vitez─â maxim─â de centrifugare de 1200 rota╚Ťii pe minut ╚Öi un nivel de zgomot cuprins ├«ntre 58 ╚Öi 77 de decibeli. Mai u╚Öoar─â dec├ót o ma╚Öin─â cu ├«nc─ârcare frontal─â, Indesit BTW D71253 are o l─â╚Ťime de doar 40 cm ╚Öi o greutate de 57 kilograme. Consumul de energie este ╚Öi el unul redus, de 174 kWh.

Avantaje:
– capacitate mare de ├«nc─ârcare;
– pre╚Ť redus.

Dezavantaje:
– durata lung─â pentru sp─âlare rapid─â (57 minute).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here