Transportul îngreunat din zonele urbane reprezintă o problemă care s-a intensificat în ultimii ani, dar care poate să își găsească o rezolvare, printr-o creștere a gradului de utilizare a actualelor alternative viabile de transport, precum bicicleta, scuterul sau trotineta electrică.

Dispozitivelor deja cunoscute, frecvent utilizate în ultimii ani cu scopul deplasării dintr-un loc în altul, li se adăugă monociclu electric, un aparat extrem de util, dar care continuă să reprezinte o necunoscută pentru mulți oameni. Monociclul electric este un mijloc de transport pe o singură roată, ce funcționează folosind energia electrică furnizată de o baterie.

Dacă sunteți în căutarea unui mijloc de transport cu o greutate redusă, monociclul electric este opțiunea ideală. Pentru a vă ajuta să alegeți produsul dorit, în cadrul actualului ghid vă oferim suficiente informații despre monocicluri, dar și o serie de recomandări pentru cel mai bun monociclu electric.

Recomandările noastre (calitate-preț)

De ce să folosești cel mai bun monociclu electric?

Un monociclu electric descrie un dispozitiv de forma unei roți, ce funcționează folosind o baterie electrică și care se bazează pe mișcările și capacitățile de echilibrare ale utilizatorului, dar și pe mecanismul de auto-echilibrare construit la interior. Dacă în trecut monociclul necesita act de pedalare, în prezent un motor înlocuiește pedalele și execută mișcările roții.

Monociclul electric minimizează efortul fizic necesar pentru deplasare, dar transformă deplasarea dintr-un loc în altul într-o acțiune mult mai rapidă și mai ușor de realizat. Cel mai bun monociclu electric poate fi folosit pentru parcurgerea unor distanțe mari, fără efort, oferind protecție la șocuri și o viteză suficient de bună.

Prin utilizarea unui monociclu electric de calitate este îmbunătățită sănătatea fizică, fiind antrenate calitățile de echilibrare. În plus, studiile arată că prin utilizarea monociclului sau a altor dispozitive electrice de deplasare, este îmbunătățită sănătatea psihică, fiind reduse semnificativ riscurile de apariție a depresiei sau anxietății.

Principalele avantaje ale unui monociclu electric, comparativ cu alte aparate electrice folosite la deplasare, sunt:
– portabilitatea crescută, greutatea și dimensiunile unui monociclu fiind reduse;
– autonomia mai mare a bateriei;
– ușurința cu care se poate pătrunde în locuri greu accesibile.

Cum alegi cel mai bun monociclu electric?

Pentru a beneficia de avantajele oferite de un monociclu electric, este necesar să alegeți un model care să vă satisfacă nevoile și care să poată fi considerat, cel puțin de către dvs., cel mai bun monociclu electric. În vederea alegerii celui mai bun monociclu electric, nu este suficient să citiți recenziile utilizatorilor. În continuarea ghidului, vom prezenta criteriile care pot fi folosite pentru a face diferența dintre un monociclu electric de calitate și unul mai puțin calitativ.
Cel mai bun monociclu electric: criterii de selecție

Puterea motorului

Puterea motorului este un criteriu esențial de care trebuie să țineți cont, deoarece influențează viteza de deplasare pe care monociclul electric o va putea atinge. Pentru a putea alege cel mai bun monociclu electric, te sfătuim să ții cont de criteriul puterii și să te raportezi la acesta, atunci când alegi.

Un monociclu electric pentru începători are o putere medie de 250W, în timp ce un monociclu profesional este prevăzut cu un motor cu o putere mai mare de 1000W. Un motor mai puternic este sinonim cu o viteză mai mare de deplasare a monociclului și cu o eficiența mai mare a monociclului.

Viteza maximă de deplasare

Un monociclu electric conceput pentru începători se va deplasa cu o viteză maximă cuprinsă între 10 și 15 kilometri pe oră, în timp ce un model profesionist poate depăși 35 sau chiar 45 de kilometrii pe oră. Atunci când alegeți, este esențial să țineți cont de experiența dvs. anterioară în utilizarea unui monociclu electric.

Comparativ cu bicicleta electrică sau cu scuterul electric, monociclul nu este la fel de ușor de controlat, fiind necesar ca viitorul utilizator să se antreneze anterior utilizării dispozitivului în zone aglomerate. Pentru deplasarea prin oraș, cel mai bun monociclu electric este acela care poate atinge o viteză maximă de 20 km/h.

Dacă vă doriți un monociclu electric pentru copilul dvs., este indicat să alegeți un model cu o viteză de maximum 10-15 km/h, din motive de siguranță. Siguranța în deplasare este importantă nu doar pentru un copil, ci și pentru un adult. Tocmai de aceea, indiferent de experiența anterioară în utilizarea unui monociclu electric, este esențială purtarea unui echipament de protecție, ori de câte ori este folosit monociclul electric.

Greutatea maximă suportată

Monociclul electric poate funcționa la eficiența sa maximă doar dacă este ales ținându-se cont de o serie de factori. Greutatea corporală este unul dintre factorii care ar putea influența eficiența dispozitivului. Atunci când alegeți un monociclu electric, asigurați-vă că acesta poate suporta greutatea dvs. fără probleme.

Majoritatea monociclurilor pot suporta greutăți de maximum 100-120 kilograme, astfel că, în cazul în care depășiți această limită, este indicat să optați pentru un alt dispozitiv de transport. În funcție de greutatea dvs., se recomandă:
– achiziția unui monociclu care suportă maximum 100 kilograme, pentru persoanele mai slabe de 80 kilograme;
– achiziția unui monociclu care poate suporta până la 120 kilograme, pentru persoanele a căror greutate corporală depășește 80 kilograme.

Portabilitatea

Monociclurile electrice au dimensiuni și greutăți variabile, însă majoritatea modelelor sunt ușor de transportat și de stocat. Dacă optați pentru un monociclu de dimensiuni mai mari sau cu o greutate mare, acordați o atenție deosebită design-ului dispozitivului.

În situația în care dimensiunile sau greutatea sunt unele mari, monociclul ar trebui să fie prevăzut cu mâner sau cărucior retractabil. În caz contrar, portabilitatea, principala opțiune oferită de monocicluri, este compromisă. Dacă portabilitatea este unul dintre criteriile de bază după care vă ghidați când alegeți cel mai bun monociclu electric, vă puteți îndrepta atenția asupra modelelor a căror roata are un diametru redus.

Autonomia și viteza de încărcare a bateriei

Bateria, împreună cu motorul, sunt componentele de bază ale unui monociclu electric. Înainte de a stabili care este cel mai bun monociclu pentru nevoile dvs., este important să vă informați cu privire la capacitatea bateriei, tipurile de baterii, dar și să cunoașteți avantajele și dezavantajele utilizării unui anumit tip de baterie.

Monociclurile electrice funcționează cu ajutorul unei baterii cu litiu-ion sau cu litiu polimer. Dacă primul tip de baterii, cele litiu-ion, prezintă o durabilitate și o autonomie crescute, fiind întâlnite pe cele mai bune monocicluri electrice, bateriile litiu-polimer sunt mai puțin durabile și sunt întâlnite pe monociclurile ieftine.

În ceea ce privește autonomia, este bine-cunoscut faptul că o baterie cu o capacitate mare vă va permite să parcurgeți distanțe mult mai mari, fără a fi necesară o reîncărcare. În schimb, o baterie cu o capacitate redusă va face ca distanța ce poate fi parcursă cu monociclu să fie una mică. Autonomia bateriei poate varia în funcție de înclinația drumului parcurs, de greutatea corporală sau de stilul de deplasare.

Viteza de reîncărcare a bateriei este aproape la fel de importantă ca autonomia, însă nu ar trebui să reprezinte un criteriu de selecție. Majoritatea monociclurilor electrice se încarcă complet în minimum 8 ore – maximum 12 ore. Alegerea unui monociclu electric ideal nu ar trebui să țină cont în mod obligatoriu de viteza în care bateria se încarcă.

Viteza de încărcare a bateriei unui monociclu este influențată de capacitatea bateriei. Bateriile cu capacitate mai mare vor avea nevoie de mai mult timp pentru reîncărcare, atunci când sunt descărcate complet.

Roata

Greutatea și dimensiunea roții sunt un criteriu care influențează portabilitatea și modul în care monociclul circulă. Atunci când alegeți dimensiunea și greutatea roții, este posibil să fie necesar să sacrificați portabilitatea sau puterea monociclului.

În cazul în care sunteți în căutarea unui monociclu puternic, cu o baterie cu capacitate mare, cel mai probabil și roata va avea dimensiuni mai mari. Puterea mai mare a motorului și protecția crescută la șocuri sunt principalele avantaje oferite de un monociclu cu roată mare, în timp ce dezavantajul este reprezentat întocmai de greutatea mare, ce va afecta portabilitatea.

Pentru a nu sacrifica portabilitatea, dar și pentru a beneficia de o manevrabilitate mai bună, puteți alege un monociclu cu dimensiuni și greutate reduse. În acest caz, însă, va trebui să vă mulțumiți cu un monociclu electric cu o putere mai mică, însă în continuare suficient de puternic pentru deplasarea prin oraș.

Sistemul de iluminat

Caracteristică de siguranță, sistemul de iluminat este necesar pentru utilizarea pe timpul nopții a monociclului electric. Sistemele de iluminat permit oamenilor să știe că vă apropiați, astfel încât să nu existe riscul de a vă lovi de o persoană, ceea ce ar conduce atât la accidentarea dvs., cât și a pietonilor.

Funcții avansate

Caracteristicile suplimentare pot face diferența între două sau mai multe monocicluri. Dacă sunteți pretențios, iar deplasarea dintr-un loc în altul nu este singura prioritate, căutați cel mai bun monociclu, care să dispună de funcții avansate și care să fie compatibil cu aplicațiile mobile.

Certificarea UL

Cel mai bun monociclu electric trebuie să poată fi folosit în siguranță, fără a exista riscul de supraîncălzire. Certificarea UL2272, oferită modelelor care nu prezintă risc de supraîncălzire, nu trebuie să lipsească. Este indicat, de asemenea, să verificați orice alte caracteristici de siguranță suplimentare menționate de producător.

Cel mai bun monociclu electric: Recomandări

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cel mai bun monociclu electric pe care îl puteți cumpăra din magazinele online. Deoarece ne dorim să alegeți în funcție de propriile dvs. nevoi, vă oferim cinci recomandări de monocicluri electrice.

Monociclu Ninebot by Segway ONE S2, Viteza maxima 24 km/h, Autonomie 30 Km, Motor 500 W (Alb)

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Ideală pentru persoane începătoare, dar și pentru experimentați, monociclul electric Segway ONE S2 oferă:
– viteză maximă de aproximativ 24 km/h;
– autonomie a bateriei suficientă pentru parcurgerea a 30 km;
– motor cu o putere de 500W;
Dispozitivul are o greutate de 10.5 kilograme.

Monociclu Ninebot by Segway Z10, Viteza maxima 45 km/h, Autonomie 90 Km, Motor 1800 W, Bluetooth (Alb)

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Mult mai puternic decât modelul precedent, Segway Z10 are următoarele caracteristici:
– viteză maximă de 45 km/h;
– autonomie a bateriei de maximum 90 km.
– putere a motorului de 1800W;
– timpul de incarcare este de 10,5 h.
– greutatea maxima suportata este de 150 kg

Monociclu electric SF, autonomie 25 km, 800W, alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Diferit de modelele prezentate anterior, monociclul electric SF dispune de un ghidon, care facilitează controlul. Dintre caracteristicile sale de bază, amintim:
– motor de 800 W, limitat la 250W;
– acumulator 60V 4.4Ah Litiu Ion cu timp de încărcare de 2 ore și autonomie de 25 km;
– viteză maximă de 15 km/h;
– frână electrică, ce asigură o frânare de la 15 km/h la 0 km/h în maximum 2 metri;
– mărime roata: 13 inch;
– greutate maximă admisă: 100 kg;
– greutate: 20 kg.

Monociclu electric Inmotion, V8 Black, Viteza maxima 30km/h, Autonomie 45-50km/h, Motor 800W, Capacitate baterie 480Wh / 6.4AH

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Prețul mai mic transformă modelul actual în alegerea multor persoane cu experiență în utilizarea unui monociclu. Caracteristicile de bază ale monociclului electric Inmotion V8 Black sunt:
– viteză maximă de 30km/h;
– autonomie a bateriei suficientă pentru parcurgerea a 45-50km;
– motor cu o putere de 800W;
– capacitate a bateriei de 480Wh / 6.4AH.
Inmotion V8 Black este dotat cu benzi reflectorizante și bec, pentru o siguranță sporită, cât și cu funcție de pliere a pedalelor, care face transportul mai ușor.

Monociclu electric kingsong ks 14s 840wh, Kingsong, 491089, Electric monociclu, alb, DA, 6 ore, Bluetooth, 30 km/H, 14 inch, 30 grade, 120 Kg

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Sunteți un pasionat de tehnologie, aflat în căutarea celui mai bun monociclu electric? Dacă nu v-au convins produsele Inmotion, s-ar putea ca monociclul electric al celor de la Kingsong să fie pe placul dvs. Prevăzut cu funcție Bluetooth, monociclul nu doar că poate reda muzică, dar poate și să suporte greutăți mai mari, de până la 120 kilograme. Caracteristicile esențiale ale produsului:
– viteză maximă de 30 km/h;
– durată de încărcare de doar 6 ore;
– dimensiune a roții de 14 inch;
– putere a motorului de 800W.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here