Curățatul manual al vaselor folosite în bucătărie este una dintre sarcinile pe care adesea am prefera să o evităm. Dacă încă mai speli vasele manual și consideri că activitatea îți consumă prea multă energie și timp, poți schimba acest lucru, prin achiziția unei mașini de spălat vase automată.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Alegerea modelului potrivit de mașină de spălat vase este importantă, deoarece un model nepotrivit ar putea să devină în foarte scurt timp neutilizat. Dacă nu sunteți convins de ceea ce vă doriți, ghidul actual de achiziție ar putea să vă ajute să vă decideți.

Investiți inteligent, într-o mașină de spălat vase de calitate, pentru a economisi timp, bani și energie. Din ghid veți afla care sunt caracteristicile mașinilor de spălat asupra cărora trebuie să vă îndreptați atenția, în funcție de propriile necesități. În plus, veți primi o serie de recomandări pentru cele mai bune mașini de spălat, în opinia specialiștilor și a utilizatorilor.

De ce să alegi cele mai bune mașini de spălat vase?

Achiziția unei mașini de spălat vase ieftină, cu gândul economisirii unei sume de bani, ar putea să nu fie tocmai o idee bună. În realitate, pentru a putea economisi bani pe termen lung, este recomandat să optați pentru o mașină de spălat vase cu un preț moderat, care dispune de toate caracteristicile de care aveți nevoie. Cele mai bune mașini de spălat vase sunt cele care pot satisface necesitățile specifice ale unui anumit utilizator, o mașină de spălat vase nefiind întotdeauna recomandată în aceeași măsură pentru doi sau mai mulți utilizatori.

Cum alegi cea mai bună mașină de spălat vase?

Pentru a putea alege mașina de spălat vase potrivită pentru tine, trebuie să cunoști care sunt principalele caracteristici pe care trebuie să le iei în calcul înainte de achiziție. Pe piață există numeroase companii producătoare de mașini de spălat vase, astfel că și opțiunile aparatelor diferă.

Numărul și tipul de cicluri de spălare, puterea de curățare, capacitatea interioară, materialul interior al tubului de spălare, dimensiunea și greutatea mașinii de spălat, design-ul panoului ușii frontale, configurația, cât și eficiența energetică sau nivelul de zgomot emis sunt doar câteva dintre aceste caracteristici.

Cele mai bune mașini de spălat vase: cum o aleg pe cea mai bună?

În funcție de modul de utilizare și de amplasare, mașinile de spălat vase se clasifică în mașini de vase portabile, semi-încorporate și încorporate.

Mașini de spălat vase portabile: pot fi amplasate cu ușurință în bucătărie, fiind alimentate cu apa de la robinet. Deoarece nu sunt încorporate în bucătărie, mașinile de spălat vase portabile sunt mult mai ușor de mutat dintr-un loc în altul, majoritatea fiind prevăzute cu roți.

Mașini de spălat vase încorporate: sunt o opțiune excelentă dacă vă doriți să păstrați aspectul uniform al bucătăriei, ele fiind concepute pentru a nu fi vizibile, stilul fiind unul complet integrat. Comparativ cu modelele portabile, mașinile de spălat vase încorporate vor fi montate permanent în bucătărie și se vor conecta la rețeaua de apă și la scurgerea chiuvetei.

Mașini de spălat vase semi-încorporate: sunt mai puțin compacte, ele fiind ascunde parțial sub blatul mobilei de bucătărie. La modelele semi-încorporate, panoul de control, dispus în partea de sus a aparatului, va fi mereu vizibil.

Cele mai bune mașini de spălat vase: criterii de selecție

Capacitatea

Majoritatea mașinilor de spălat vase sunt prevăzute cu două rafturi pe care vor fi amplasate vasele pentru spălare. Există, însă, modele de mașini de spălat vase cu trei rafturi, ultimul raft fiind adesea destinat ustensilelor de bucătărie, paharelor sau cupelor mici. Cele mai bune mașini de spălat vase dispun de un al treilea raft, capacitatea lor fiind mai mare.

Spălarea automată sau inteligentă

Senzori de ajustare a ciclului de spălare și a apei sunt utilizați pentru a spăla vasele, în funcție de cât de murdare sunt acestea. Ciclul normal de spălare este recomandat pentru curățarea murdăriei ușoare de pe vasele utilizate în ziua anterioară. Pentru eliminarea murdăriei de pe tigăi, cât și pentru spălarea unor farfurii care nu au mai fost curățate de câteva zile, este indicat un ciclu de durată.

Nivelul de zgomot

Preferințele personale sunt esențiale în achiziția unei mașini de spălat vase, iar nivelul de zgomot în timpul funcționării, împreună cu design-ul dispozitivului, prețul și producătorul, sunt criterii de selecție importante pentru o bună parte dintre cumpărători.

De regulă, mașinile de spălat vase foarte puternice, disponibile la prețuri mai mari, sunt și cele care emit cel mai mare nivel de zgomot. Cele mai silențioase mașini de spălat vase emit zgomote cu o intensitate de 35 decibeli, în timp ce modelele cele mai zgomotoase depășesc cu mult nivelul de zgomot acceptat de legislație.

Evitați să achiziționați modelele foarte zgomotoase de mașini de spălat vase, dacă vă doriți să utilizați produsul o dată sau de două ori pe zi, pentru spălarea unui număr redus de vase sau dacă locuiți într-o zonă rezidențială foarte liniștită.

Eficiența energetică

Toți producătorii de mașini de spălat vase menționează pe etichetă consumul energetic, astfel că o comparație a consumului între mai multe mașini de spălat vase va fi ușor de realizat. În funcție de consumul energetic menționat de producător, puteți estima consumul anual de energie electrică al mașinii.

Finisajele și materialele folosite

Cele mai bune mașini de spălat vase sunt concepute din oțel inoxidabil, însă nici modelele din plastic nu sunt de neglijat, prețul lor fiind adesea mai mic. Comparativ cu mașinile de spălat vase din plastic, cele din oțel inoxidabil mențin mai mult timp căldura, sunt mai ușor de curățat și sunt mai durabile.

Cele mai bune mașini de spălat vase oferă funcții suplimente utile, care îți pot ușura sarcina, precum:

– ciclul de igienizare: spălarea în acest ciclu elimină bacteriile de pe vase, fiind extrem de util după ce unul dintre membrii familiei răcește, pentru a se evita răspândirea unei boli infecțioase;
– ciclul delicat: poate fi folosit pentru spălarea unor articole fragile;
– ciclul de jumătate de sarcină: destinat spălărilor cu doar câteva elemente plasate fie pe suportul superior, fie pe cel inferior.

Cele mai bune mașini de spălat vase: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cele mai bune mașini de spălat vase pe care le puteți cumpăra din magazinele online.

Masina de spalat vase Whirlpool WFC3C26P, 14 seturi, 8 programe, Clasa A++, 60 cm, Alb

Performantă și ușor de utilizat, Whirlpool WFC3C26P este propunerea noastră pentru prima poziție în ceea ce privește cele mai bune mașini de spălat vase încorporate. Încadrată de producător în clasa A++, mașina de spălat are un consum pe ciclu de spălare de 0.93 kWh. Avantajul principal al modelului actual, într-o comparație cu alte produse din aceeași categorie, îl reprezintă numărul crescut de programe de spălat, împreună cu capacitatea crescută de spălare. În plus, Whirlpool WFC3C26P dispune de o caracteristică care vă permite să programați mașina de spălat și un schimbător de căldură care captează căldura în mașina de spălat vase și o transferă în apa care intră.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Avantaje:
– 8 programe de spălare;
– capacitate crescută de spălare (14 seturi simultan);
– consum redus de apă pe ciclu de spălare (9 litru/ciclu).

Whirlpool WFC3C26P
Whirlpool WFC3C26P

Masina de spalat vase Beko DFN16410X, 14 seturi, 6 programe, Clasa A+ , 60 cm, Inox

Mașina de spălat vase Beko DFN16410X nu este doar elegantă la exterior, ci și foarte performantă, atunci când vine vorba de spălatul veselei. Deși se evidențiază prin calitatea finisajelor, nu pot fi neglijate performanțele excelente de spălare. Beko DFN16410X are o capacitate mare de încărcare și oferă șase programe distincte de spălare. Panoul de comandă este ușor de navigat, iar partea din față a mașinii este rezistentă la amprente.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Avantaje:
– nivel redus de zgomot (46 decibeli);
– calitatea finisajelor;
– capacitatea de încărcare crescută.

Dezavantaje:
– greutatea crescută a mașinii de spălat (43.7 kg);
– consum crescut de apă și energie în programul de curățare intensiv.

Beko DFN16410X
Beko DFN16410X

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV45AX03E, 12 seturi, 5 programe, Clasa A++, Silence Plus, Info Light, 60 cm

Mașina de spălat vase Bosch SMV45AX03E este ușor de încărcat, rafturile sale fiind unele reglabile, dar și foarte ușor de utilizat, cele cinci opțiuni de spălare oferind varietate și soluții în orice context. Silențioasă în funcționare, cu un nivel de zgomot de doar 46 decibeli, mașina este ideală pentru utilizări zilnice în gospodărie. Grație tehnologiei ActiveWater, Bosch SMV45AX03E va consuma mai puțină apă și energie, oferind însă cel puțin la fel de multă performanță.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Avantaje:
– consum redus de energie electrică și de apă;
– opțiune suplimentară de uscare;
– ciclu de spălare pentru protecția vaselor și a paharelor delicate;
– funcție de programare a unei spălări;
– nivel redus de zgomot.

Dezavantaje:
– numărul de programe;
– calitatea finisajelor.

Bosch SMV45AX03E
Bosch SMV45AX03E

Masina de spalat vase Beko DFS26024W 10 seturi, 6 programe, Clasa A++, Motor ProSmart Inverter, Fast+, 45 cm, Alb

Ușor de integrat în orice bucătărie și aproape insesizabilă, datorită design-ului clasic, Beko DFS26024W este una dintre cele mai apreciate mașini de spălat vase de către utilizatorii casnici. Numărul mare de programe de spălare, ușurința cu care se poate utiliza, cât și prețul redus, în raport cu caracteristicile mașinii, sunt principalele motive pentru care Beko DFS26024W se regăsește pe poziția secundă în topul nostru.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Avantaje:
– numărul de programe de spălare (6);
– posibilitatea de programare a pornirii;
– programul BabyProtect (dedicat veselei destinate hranei bebelușilor);
– nivelul redus de zgomot (47 decibeli).

Dezavantaje:
– capacitatea de încărcare mai mică decât a altor mașini de spălat (10 seturi).

Beko DFS26024W
Beko DFS26024W

Masina de spalat vase Heinner HDW-FS4505WA++, 10 seturi, 5 programe, Clasa A++, Control electronic, 45 cm, Alb

Heinner HDW-FS4505WA++ este alternativa de buget pentru modelele prezentate anterior. Dacă nu vă doriți să investiți sume tocmai mari pentru achiziția unei mașini de spălat vase, dar ați vrea ca mașina aleasă să ofere performanțe suficient de bune, modelul HDW-FS4505WA++ al producătorului Heinner este o alegere ideală.  Dispozitivul oferă un raport calitate-preț foarte bun, caracteristicile fiind unele impresionante, dacă ne raportăm la preț. Eficiența energetică crescută, capacitatea pentru 10 seturi de vase, împreună cu cele 5 programe de spălare, ar trebui să fie suficiente.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Avantaje:
– prețul redus;
– eficiența energetică crescută.

Dezavantaje:
– nivel mai mare de zgomot, comparativ cu modelele precedente (52 decibeli);
– consum crescut de apă.

Heinner HDW-FS4505WA++
Heinner HDW-FS4505WA++

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here