Congelatorul frigiderului dvs. este întotdeauna plin cu alimente, lucru care vă face să aveți rețineri atunci când vine vorba de achiziția unor noi produse congelate? Dacă vi se întâmplă să evitați să achiziționați produse congelate, doar fiindcă spațiul din congelator nu este suficient de încăpător, în mod cert aveți nevoie de o ladă frigorifică autonomă.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Lada frigorifică oferă spațiu suplimentar de depozitare pentru alimentele congelate, astfel că poate fi folosită pentru păstrarea produselor în exces în condiții optime pentru perioade lungi de timp. Deși alegerea unei lăzi frigorifice ar putea părea o sarcină ușoară, dat fiind scopul acestui aparat, lucrurile nu stau deloc astfel.

Există o serie de factori care pot influența alegerea, dar și numeroase caracteristici prin care lăzile frigorifice se diferențiază. Pentru a putea alege dintre cele mai bune lăzi frigorifice, este esențial să vă informați cu privire la caracteristicile de bază ale acestora. Ghidul nostru de achiziție vă poate ajuta să luați alegerea corectă. La finalul acestui articol regăsiți recomandările noastre pentru ceea ce considerăm cele mai bune lăzi frigorifice 2021.

De ce să alegi cele mai bune lăzi frigorifice?

Lada frigorifică oferă spațiu de depozitare pentru articolele congelabile, care vor putea fi astfel păstrate proaspete pentru săptămâni întregi. Lăzile frigorifice sunt utile pentru oricine își dorește spațiu suplimentar pentru depozitarea alimentelor, indiferent dacă este vorba de familii numeroase sau de persoane care nu au posibilitatea de a ajunge la magazin pentru perioade lungi de timp.

Cele mai bune lăzi frigorifice răspund nevoilor personale ale utilizatorului și sunt soluții fiabile pe termen lung. Utilitatea unei lăzi frigorifice poate fi mult mai evidentă în perioadele din an în care consumul de alimente crește și când există producție proprie. În apropierea sărbătorilor, existența unei lăzi frigorifice ne poate scuti de risipa alimentară, deoarece depozitarea în condiții optime a alimentelor va spori semnificativ perioada acestora de valabilitate.

Cum alegem cele mai bune lăzi frigorifice?

Preferințele personale, bugetul și caracteristicile lăzilor frigorifice sunt principalele aspecte de care trebuie să țineți cont înainte de achiziție, astfel încât să puteți descoperi cele mai bune lăzi frigorifice pentru propriile necesități.

Cele mai bune lăzi frigorifice: Criterii de selecție

Dacă doriți să adăugați o ladă frigorifică în casa dvs., iată de ce trebuie să țineți cont:

Volumul

Capacitatea de stocare a unei lăzi frigorifice este de trei-șase ori mai mare decât a unui congelator obișnuit, de 250-600 litri. Puteți alege lada frigorifică în funcție de volum, conform nevoilor pe care le aveți, astfel:

Dacă sunteți obișnuit să depozitați cantități mari de alimente sau dacă obțineți alimentele din producție proprie, este indicat să alegeți o ladă frigorifică cu un volum mare, de peste 300 litri. În schimb, dacă aveți nevoie doar de un spațiu de depozitare suplimentar, poate fi suficientă o ladă cu capacitate de sub 250 litri.

Sistemul de dezghețare

Majoritatea lăzilor frigorifice necesită dezghețare manuală, proces relativ simplu, ușor de realizat fără suport, dar care presupune pierdere de timp. Cele mai bune lăzi frigorifice în 2020 sunt considerate cele cu funcție de dezghețare automată, acestea fiind concepute să funcționeze mai eficient, fără a mai fi necesară dezghețarea în mod regulat.

Nivelul de zgomot

Dacă vă decideți să folosiți lada frigorifică în casă, nivelul de zgomot emis în timpul funcționării reprezintă un criteriu de care trebuie să țineți cont. În general, cele mai bune lăzi frigorifice sunt și silențioase, nivelul de zgomot fiind mai mic decât al unui frigider.

Bugetul

Țineți cont de bugetul de care dispuneți pentru cumpărarea unei lăzi frigorifice. Nu doar costul inițial este important, ci și costurile generate de aparat pe termen lung. Cele mai bune lăzi frigorifice oferă un consum redus de energie electrică, însă pot fi disponibile la prețuri ceva mai mare. Dacă vă doriți un model eficient energetic, investiția inițială poate fi mai mare.

Eficiența energetică

Costul final suportat de către cumpărător nu trebuie să se raporteze exclusiv la costul de achiziție al lăzii frigorifice, ci și la consumul de energie electrică al aparatului. O ladă frigorifică încadrată într-o clasă energetică inferioară, deși ar putea avea un cost de achiziție mai mic decât al altor produse din aceeași categorie, este mai costisitoare pe termen lung.

Pentru a putea investi inteligent, este recomandat să se evite lăzile frigorifice cu un consum crescut de energie, cu excepția cazurilor în care consumul este justificat de volumul mare de depozitare. Cele mai bune lăzi frigorifice sunt încadrate cel puțin în clasa energetică A+. 

Clasificarea temperaturii și a climei

Conform recomandărilor generale ale Administrației Alimentelor și Medicamentelor (FDA), agenție responsabilă, printre altele, cu reglementarea alimentației, temperatura congelatorului trebuie menținută constant la -18° Celsius, echivalentul a 0° Fahrenheit.

Lăzile frigorifice sunt proiectate pentru a atinge temperatura menționată, însă climatul poate influența într-un sens negativ capacitatea acestor dispozitive de a păstra temperatura ideală în mod continuu. Amplasate în locuință, cele mai bune lăzi frigorifice nu vor avea nicio problemă în a menține constant temperatura de -18° Celsius.

În schimb, lăzile frigorifice păstrate într-un spațiu semi-închis sau în care temperatura nu este constantă, precum garajul, pot avea probleme de funcționare, devenind ineficiente într-un timp mai scurt decât în mod normal. Există, însă, modele de lăzi frigorifice concepute pentru a funcționa mai bine într-un garaj sau într-un spațiu cu temperaturi fluctuante.

Încuietori pentru uși

Vă doriți să fiți singura persoană care poate avea acces la lada frigorifică? Cele mai bune lăzi frigorifice dispun de funcție de blocare a ușii, astfel încât să poată fi blocat accesul la aparat. În acest fel vă puteți asigura că alte persoane, precum copiii, nu vor deschide ușa lăzii frigorifice.

Alarme de ușă (sistem de atenționare acustic)

Vi se întâmplă adesea să uitați deschisă ușa frigiderului sau a combinei frigorifice? Probabil că șansele de a uita deschisă ușa lăzii frigorifice sunt la fel de mari. Tocmai de aceea, pentru a evita acest lucru, poate fi recomandat să achiziționați un model de ladă frigorifică cu alarmă de ușă.

Opțiuni de înghețare rapidă sau lentă

Anumite lăzi frigorifice oferă funcție de înghețare rapidă, care poate fi extrem de utilă pentru răcirea rapidă a unor alimente. Congelarea rapidă vă poate ajuta să păstrați calitățile alimentelor mult mai bine. Există, de asemenea, opțiune de înghețare lentă, de regulă disponibilă simultan cu cea de înghețare rapidă.

Autonomia fără curent electric

O eventuală defecțiune la rețeaua electrică poate duce la sistarea furnizării curentului electric, situație în care aparatele electrocasnice ce funcționează pe curent își vor întrerupe temporar funcționarea.

În cazul lăzilor frigorifice, acestea sunt concepute să mențină o temperatură optimă pentru un anumit interval de timp, chiar și după oprirea curentului electric. Asigurați-vă că alegeți o ladă frigorifică cu o autonomie fără curent electric cât mai extinsă, în special dacă în regiunea unde locuiți sunt frecvente întreruperile de curent electric.

Cele mai bune lăzi frigorifice: Recomandări

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cele mai bune lăzi frigorifice pe care le puteți cumpăra din magazinele online.

Lada frigorifica Heinner HCF-306A+, 306 l, Clasa A+, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Heinner HCF-306A+
Heinner HCF-306A+

Ideală pentru o familie cu doi sau trei membri, lada frigorifică Heinner HCF-306A+ vă permite să depozitați mai mult de 300 de litri de alimente în condiții optime de temperatură pentru perioade lungi de timp. Prevăzută cu role pentru transport, lada este una mobilă, ușor de deplasat dintr-o cameră în alta. Încadrată în clasa energetică A+, lada frigorifică Heinner HCF-306A+ are un consum de energie electrică anual de 276 kWh. Setarea temperaturii din interior se poate realiza extrem de ușor, prin rotirea unui buton, aparatul dispunând și de termostat ajustabil. La achiziționarea acestei lăzi frigorifice din magazinul online veți beneficia de garanție extinsă de 36 luni, fără a mai fi nevoie să achitați ceva în plus.

Avantaje:
– perioadă de garanție de 36 luni;
– volum mare (306 litri);
– ușor de manevrat.

Dezavantaje:
– autonomie redusă fără curent (24 ore);
– sistem manual de dezghețare.

Lada Frigorifica Arctic O20+, 205 l, Clasa A+, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Arctic O20+
Arctic O20+

Concepută să reziste în condiții nefavorabile, precum variații mari de temperatură și de tensiune electrică, lada frigorifică Arctic O20+ este ideală pentru utilizatorii care își doresc o ladă frigorifică pentru garaj. Aparatul poate funcționa la temperaturi de -15° Celsius și la variații de tensiune, chiar și la tensiuni de doar 187 V. Capacitatea de stocare oferită de ladă este de 205 litri iar capacitatea de îngheț pentru 24 de ore este de 12 kg. Arctic O20+ are o autonomie fără curent suficient de mare, de 36 de ore.

Avantaje:
– autonomie crescută fără curent (36 ore);
– capacitate crescută (205 litri);
– funcționare la temperaturi reduse.

Dezavantaje:
– un singur coș interior;
– sistem manual de dezghețare.

Lada frigorifica Whirlpool WH2010 A+E FO, 202 l, Clasa A+, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Whirlpool WH2010 A+E FO
Whirlpool WH2010 A+E FO

Depozitați mai mult de 200 de litri de alimente congelabile în lada frigorifică mobilă Whirlpool WH2010 A+E FO și bucurați-vă oricând de alimentele preferate, fără a mai face drumuri inutile la magazin. Whirlpool WH2010 A+E FO, grație tehnologiei al șaselea simț, ce se regăsește pe toate frigiderele, combinele frigorifice sau lăzile frigorifice Whirlpool, poate restabili condițiile ideale de păstrare oricând apar modificări de temperatură, într-un timp extrem de scurt. Tocmai din acest motiv, această ladă frigorifică poate fi amplasată nu doar în locuință, ci și în locații în care temperatura nu este una constant menținută la aceeași valoare. Lada dispune, printre altele, de funcție de înghețare rapidă și are un consum de energie electrică anual de 223 kWh, fiind încadrată în clasa energetică A+.

Avantaje:
– autonomie crescută fără curent (36 ore);
– nivel redus de zgomot (42 decibeli)
– tehnologia Al 6-lea Simț;

Dezavantaje:
– un singur coș interior;
– sistem manual de dezghețare.

Lada frigorifica Star-Light CFM-146AP, 146 l, Clasa A+, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Star-Light CFM-146AP
Star-Light CFM-146AP

Star-Light CFM-146AP este una dintre lăzile frigorifice cele mai apreciate de către cumpărători, raportul excelent dintre calitate și preț fiind frecvent menționat. Deși nu este unul dintre producătorii de top de electrocasnice, Star Light impresionează adesea prin calitatea excelentă a produselor. Lada frigorifică CFM-146AP nu face rabat de la această regulă, performanțele sale de congelare fiind cel puțin la fel de bune ca ale modelelor de lăzi prezentate anterior. Principalele avantaje sunt reprezentate de funcția de congelare rapidă, nivelul redus de zgomot și prețul extrem de bun.

Avantaje:
– preț redus;
– funcție de congelare rapidă;
– autonomie crescută fără curent (35 ore);
– consum redus de energie electrică (190 kWh)
– ușor de manevrat.

Dezavantaje:
– un singur coș interior;
– sistem manual de dezghețare.

Lada frigorifica Star-Light CFM-99AP, 99 l, Clasa A+, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Star-Light CFM-99AP
Star-Light CFM-99AP

Adaugă, pe lângă spațiul deja disponibil, oferit de combina sau frigiderul din casă, spațiu suplimentar de depozitare a alimentelor congelate, prin achiziția lăzii frigorifice Star-Light CFM-99AP. Disponibilă la un preț mai mult decât avantajos, lada oferă un spațiu de stocare suplimentar de 99 litri. Aparatul are un consum de energie extrem de redus, de doar 168 kWh, astfel că investiția se va dovedi una extrem de prielnică inclusiv pe termen lung.

Avantaje:
– preț redus;
– consum redus de energie (168 kWh);
– termostat reglabil.

Dezavantaje:
– capacitate redusă (99 litri);
– un singur coș interior;
– sistem manual de dezghețare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here