Aragazul este unul dintre aparatele electrocasnice esențiale din gospodărie, punctul principal de interes dintr-o bucătărie. Cu ajutorul unui aragaz pot fi preparate mii de rețete culinare și pot fi reduse semnificativ cheltuielile de consum alocate pentru alimente.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Prepararea alimentelor pe plita aragazului sau în cuptorul acestuia ne asigură de faptul că știm întocmai ce urmează să consumăm, ceea ce diminuează probabilitatea de a ingera alimente alterate. În plus, prin consumul alimentelor preparate în casă și prin evitarea mâncărurilor de tip fast-food, pot fi obținute beneficii importante pentru sănătate.

Calitatea alimentelor preparate în propria gospodărie este influențată în mod direct de calitatea aragazului. Alegerea aragazului ideal pentru propriile necesități necesită o bună înțelegere a caracteristicilor generale ale aparatului și o definire precisă a nevoilor de utilizare.

Ghidul actual oferă informații precise despre caracteristicile esențiale ale unui aragaz și răspunde principalelor întrebări ale viitorilor cumpărători. Din ghid veți afla care sunt diferențele dintre un aragaz electric și unul pe gaz, cum influențează prețul calitatea aparatului, care sunt caracteristicile prin care aragazurile se diferențiază și cel mai important, care este cel mai bun aragaz pentru propriile tale nevoi.

De ce să alegi cel mai bun aragaz?

Opțiunile existente pe piață pentru aragazuri de calitate sunt numeroase, însă rămâne esențial să reușiți să găsiți cel mai bun aragaz, în funcție de necesitățile pe care le aveți. Alegerea unui aragaz scump nu vă asigură de faptul că veți avea parte de performanțele dorite, prețul nefiind întotdeauna un indicator al calității.

Deoarece aparatele electrocasnice de mari dimensiuni sunt folosite de regulă pentru perioade lungi de timp și fiindcă este greu de crezut că ați putea fi mulțumit cu un aragaz de calitate slabă, este important să alegeți cel mai bun aragaz din prima.

Cum alegi cel mai bun aragaz?

Achiziția unui aparat electrocasnic este o investiție importantă și de durată, astfel că, înainte de a alege aragazul, sau orice alt aparat din gospodărie, informați-vă cu privire la aspectele care influențează performanțele și prețul dispozitivului în cauză.

Înainte de a alege cel mai bun aragaz, stabiliți-vă necesitățile și prioritățile, dar și bugetul de achiziție. Dacă bugetul vă permite, investiți într-un aragaz performant, deoarece, pe termen lung, investiția se va dovedi una corectă și vă va scuti de cheltuieli viitoare.

Cel mai bun aragaz: Criterii de selecție

Tipul de aragaz

Prima decizie pe care va trebui să o luați este cea a tipului de aragaz pe care vi-l doriți. Majoritatea aragazurilor sunt alimentate cu gaz sau funcționează cu energie electrică. Există, însă, modele mixte de aragazuri, care sunt alimentate cu gaz dar totodată conectate la o sursă de energie electrică.

Aragaz pe gaz

Modelele alimentate cu gaz sunt preferatele bucătarilor profesioniști, deoarece oferă o mai mare versatilitate și acuratețe la gătire. Aragazul alimentat cu gaz natural necesită existența unui conexiuni la o rețea de distribuție a gazelor naturale, în timp ce aragazurile ce folosesc propan sau butan vor necesita alimentarea la butelie.

În funcție de regiunea în care locuiți, există posibilitatea ca o conexiune la rețeaua de gaze naturale să nu existe, ceea ce face imposibilă funcționarea unui aragaz alimentat cu gaze naturale. Așadar, aragazul electric sau cel alimentat la butelie sunt singurele opțiuni, în unele cazuri.

Aragaz electric

Mai eficiente din punct de vedere energetic decât modelele pe gaz, aragazurile electrice au un consum mai mic, astfel că și costurile vor fi mai mici. Principala diferență dintre un aragaz electric și unul pe gaz, în afara modului de alimentare, o reprezintă precizia cu care răspund la modificările de temperatură. În cazul unui aparat electric, precizia este mai mică, astfel că va fi necesară setarea cu exactitate a temperaturii de la început.

Stilul aparatului

După ce v-ați decis asupra tipului de aragaz de care aveți nevoie, urmează să decideți și asupra stilului său. Puteți alege între un aragaz cu cuptor încorporat sau un aragaz simplu, prevăzut doar cu plită. Alegerea depinde de preferințele personale și de situația actuală din bucătărie. Dacă deja dispuneți de un cuptor, o investiție într-un aragaz cu cuptor încorporat ar putea să nu fie tocmai indicată, cu excepția cazurilor în care cuptorul folosit este neperformant sau vechi.

Capacitatea

Gândiți-vă la nevoile pe care le aveți, frecvența cu care gătiți și la numărul de arzătoare folosite simultan în timpul preparării alimentelor pentru a vă putea decide asupra acestui aspect. De regulă, aragazurile cu o capacitate mare sunt mai scumpe, astfel că este important să stabiliți dacă aveți reală nevoie de un astfel de aparat. Dacă nu sunteți un bucătar profesionist și nici nu aveți o familie numeroasă, un aragaz cu capacitate medie și patru arzătoare este suficient.

Dimensiunile

Dacă urmează să amplasați aragazul într-un spațiu deja amenajat, asigurați-vă că dimensiunile corespund. În caz contrar, dacă veți achiziționa un aragaz mult prea mare, veți fi nevoit să returnați produsul sau să eliminați corpuri din bucătărie, lucruri ce nu sunt de dorit și care pot fi cu ușurință evitate, prin consultarea în prealabil a dimensiunilor aragazului.

Modul de curățare

Pentru un confort sporit, este de dorit ca aragazul să fie prevăzut cu funcție de curățare automată a cuptorului. De regulă, un aragaz cu curățare automată este mai scump decât unul care se curăță manual, însă creșterea de preț poate fi pe deplin justificată

Cel mai bun aragaz: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cel mai bun aragaz pe care îl puteți cumpăra din magazinele online. Nu avem o singură recomandare, ci vă oferim cinci variante pentru o achiziție reușită.

Aragaz Beko GM15121DX, 5 arzatoare, Aprindere electrica, Wok, Mixt, 115 L, Autocuratare catalitica, 90 cm, Inox

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Beko GM15121DX
Beko GM15121DX

Ideal chiar și pentru bucătăria unui restaurant, aragazul Beko GM15121DX poate transforma gătitul într-o pasiune, grație funcțiilor de care dispune, care pot spori simțitor confortul utilizatorului. Conceput din inox de înaltă calitate, aragazul dispune de o plită alimentată cu gaz și de un cuptor electric încorporat. Plita este prevăzută cu cinci arzătoare, unul dintre acestea fiind destinat tigăilor wok. În cazul cuptorului, volumul este de 115 litri. Aragazul cântărește aproximativ 82 de kilograme și are o lățime de 90 cm.

Avantaje:
– funcție de autocurățare analitică a cuptorului;
– numărul mare de arzătoare.

Dezavantaje:
– prețul ridicat.

Aragaz Arctic AGG5611DTTLX, 4 arzatoare, Gaz, Aprindere electrica plita/cuptor, Safety Plus, Grill, Rotisor, Timer, Arzatoare cu eficienta ridicata, 50 cm, Inox

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Arctic AGG5611DTTLX
Arctic AGG5611DTTLX

Bucurați-vă de preparate culinare cu gust, realizate în confortul propriei bucătării, cu ajutorul aragazului produs de compania Arctic. Modelul AGG5611DTTLX este prevăzut cu plită alimentată cu gaz cu patru arzătoare și cu un cuptor pe gaz încorporat. Deși nu excelează la capitolul aspect, raportul dintre calitate și preț este unul excelent. Uitați de chibrituri, deoarece aragazul se aprinde automat, printr-o apăsare de buton. Eficiența ridicată a arzătoarelor va face ca prețul plătit la utilități să fie diminuat semnificativ.

Avantaje:
– greutate redusă;
– preț redus;
– funcție de gătire la rotisor a cuptorului.

Dezavantaje:
– stabilitate redusă a butoanelor.

Aragaz Whirlpool ACMT 6332/WH, 4 arzatoare, Mixt, Grill, 6th Sense, Clasa A, 60 cm, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Whirlpool ACMT 6332
Whirlpool ACMT 6332

Aragazul mixt Whirpool ACTM 6332 oferă posibilitatea de a găti atât cu gaz, cât și electric, în funcție de preferințele utilizatorului. Plita mixtă a aragazului este însoțită de un cuptor exclusiv electric, ambele controlate prin aprindere electrică. Aragazul dispune de funcții de protecție care fac imposibil un eventual accident, dar și de funcții de curățare eficientă. Pentru o curățare rapidă a cuptorului, poate fi folosită funcția automată hidrolitică de curățare, ce nu necesită utilizarea de detergent. Ușa cuptorului este chiar mai ușor de curățat, deoarece poate fi scoasă, spălată în mașina de spălat vase și mai apoi amplasată la loc. Aragazul oferă inclusiv spațiu pentru depozitarea instrumentelor și accesoriilor de gătit.

Avantaje:
– ghid interactiv de gătit;
– afișaj intuitiv;
– ușor de curățat.

Dezavantaje:
– aspect simplist;
– calitate slabă a finisajelor.

Aragaz Beko FSM65330DAS, 4 arzatoare, Mixt, Aprindere electrica, Grill, Gratare din fonta, Clasa A, 60 cm, Antracit

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Beko FSM65330DAS
Beko FSM65330DAS

Aragazul este, înainte de toate, o piesă importantă din bucătărie. Din acest motiv, aspectul aragazului este cel puțin la fel de important ca performanțele sale. Modelul actual de aragaz propus de Beko excelează la capitolul aspect și impresionează în ceea ce privește caracteristicile și funcțiile. Aragazul este hibrid, cu o plită alimentată cu gaz, prevăzută cu patru arzătoare și un cuptor electric. Conform producătorului, cele patru arzătoare sunt cu 25% mai eficiente decât arzătoarele standard, ceea ce va diminua timpul petrecut în bucătărie și va spori eficiența energetică.

Avantaje:
– două tăvi incluse în pachet;
– volumul crescut al cuptorului (72 litri);
– duza GPL.

Dezavantaje:
– voluminos;
– greutate crescută.

Aragaz mixt Arctic ACM5611DTL, Gaz, 4 arzatoare, Arzatoare cu eficienta ridicata, Timer, 50 cm, Alb

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Arctic ACM5611DTL
Arctic ACM5611DTL

Dacă bugetul nu vă permite să cheltuiți sume mari de bani pentru un aragaz, nu trebuie să vă faceți griji. Arctic ACM5611DTL este soluția ideală pentru bugetele mici! Considerat de utilizatori unul dintre cele mai bune aragazuri sub 1000 lei, modelul celor de la Arctic este un aragaz cu plită mixtă și un cuptor electric, utilizat exclusiv în medii rezidențiale. Aragazul dispune de două arzătoare mici, cu o putere de 1 kW, de două arzătoare medii, cu o putere de 2 kW și de un cuptor cu un volum de 60 litri. Atât cuptorul, cât și plita, se încadrează în clasa energetică A, consumul lor de energie fiind unul redus.

Avantaje:
– preț redus;
– eficiența energetică mare.

Dezavantaje:

– lipsa unui arzător mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here