Tricicleta, denumită și triciclu, este un dispozitiv similar bicicletei, dar prevăzut cu trei roți, folosit pentru deplasare. Preponderent utilizată de către copii, tricicleta a devenit tot mai populară în ultimii ani, în special datorită utilității sale.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Tricicletele îi pot ajuta pe copii să își formeze o serie de abilități, precum coordonarea și pedalarea, sau pot fi folosite de către părinți pentru transportul copiilor, atunci când aceștia sunt prea mici pentru a călători în mod independent. Deși scopul tricicletelor este același, caracteristicile acestor dispozitive sunt diferite.

Alegerea celei mai bune triciclete trebuie să se realizeze ținând cont de nevoile personale și de bugetul disponibil. Sexul și vârsta copilului reprezintă criterii de selecție de bază, atunci când alegeți o tricicletă pentru copil, în timp ce caracteristicile tehnice sunt criteriile principale de care puteți ține cont, în cazul în care căutați o tricicletă pentru adulți.

Pentru a veni în ajutorul tău, am creat un ghid de achiziție pentru cele mai bune triciclete, din care vei afla care sunt avantajele oferite de o tricicletă de calitate superioară și cum poți să alegi inspirat pentru sănătatea copilului.

De ce să alegi cele mai bune triciclete?

În situația actuală, într-o perioadă în care copii preferă tot mai frecvent să își petreacă timpul pe telefon sau alte dispozitive care predispun la sedentarism, tricicleta poate să ofere părinților posibilitatea de a-i convinge pe cei mici să petreacă timpul în aer liber, fără foarte multe bătăi de cap.

Cele mai bune triciclete le oferă celor mici posibilitatea de a face mișcare în siguranță, în mod independent, pregătindu-se pentru momentul în care vor putea utiliza o bicicletă. Totodată, cele mai bune triciclete contribuie la dezvoltarea abilităților de coordonare și procesare vizuală ale copilului, în timp ce acesta se află în mișcare.

Cum alegi cele mai bune triciclete?

La fel ca în cazul oricăror alte produse din aceeași categorie, nu toate tricicletele sunt la fel. Tocmai din acest motiv, este important ca alegerea unei triciclete să se realizeze inspirat, după o minimă documentare. De exemplu, în cazul în care doriți o tricicletă pentru un copil mai mic de doi ani, alegerea unui model ce necesită pedalare se poate dovedi total neinspirată, cel puțin pe moment.

Specialiștii recomandă achiziția unei triciclete fără pedale, ce poate fi deplasată exclusiv de către părinte, pentru copiii cu vârsta de până în doi ani. La vârsta de unu până la doi ani, copiii pot sta în siguranță într-un tricicletă, însă, în mod normal, abia după vârsta de doi ani și șase luni vor putea începe să pedaleze singuri.

Cele mai bune triciclete: criterii de selecție

Vârsta copilului

Tricicletele pentru copii pot fi deplasate fie de către copil, atunci când dispun de pedale, fie de către părinți, când pedalele lipsesc. Alegerea unei triciclete cu sau fără pedale depinde în principal de vârsta copilului, criteriul vârstei fiind menționat întotdeauna de către producători.

Pentru a nu pune în pericol sănătatea copilului, este indicat să țineți cont de recomandările producătorului. În mediul online, la momentul achiziției unei triciclete pentru copii se poate aplica un filtru pentru afișarea exclusivă a modelelor recomandate copilului dvs., în funcție de vârsta sa.

Confortul oferit

Deoarece utilizarea unei triciclete presupune șederea pe scaun, este esențial, înainte de orice, ca scaunul să fie unul confortabil și comod. În plus, este important ca materialele utilizate la fabricarea tricicletei să fie unele de calitate, cu o durabilitate crescută. Cele mai bune triciclete sunt concepute din aliaj de carbon sau plastic dur.

Elementele de siguranță

Siguranța copilului dvs. trebuie să reprezinte o prioritate, astfel că, înainte de a cumpăra o anumită tricicletă, asigurați-vă că aceasta este suficient de sigură. Cele mai bune triciclete sunt dispozitive extrem de sigure, fiind prevăzute, printre altele, cu bară de siguranță, centură de siguranță reglabilă cu prindere în trei sau cinci puncte și sistem de siguranță care împiedică răsturnarea tricicletei.

Culoarea tricicletei

De cele mai multe ori, culoarea unui produs reprezintă un criteriu secundar de selecție, deoarece nu influențează performanțele produsului. Deși la fel stau lucrurile și în cazul tricicletelor, culoarea sau design-ul sunt importante pentru cel mic. Dacă vreți să-i oferiți copilului dvs. o tricicletă de culoare roz, deși acesta este băiat, plăcerea sa în utilizarea tricicleta ar putea fi diminuată. Pentru a fi siguri că tricicleta este pe placul celui mic, încercați să alegeți un model în culoarea preferată a copilului, atunci când este posibil.

Roțile tricicletei

Parte esențială a tricicletei, roțile trebuie să ofere stabilitate și să amortizeze șocurile din timpul mersului. Majoritatea tricicletelor sunt prevăzute cu roți din cauciuc, spumă sau plastic. Cele mai bune triciclete sunt considerate cele cu roți din cauciuc, deoarece acestea oferă o mai mare stabilitate și nu alunecă în timpul deplasării pe suprafețe dure. În plus, roțile din cauciuc tind să reziste mai mult în timp, plasticul fiind un material cu o durabilitate semnificativ mai mică.

Cele mai bune triciclete: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cele mai bune triciclete pe care le puteți cumpăra din magazinele online.

Tricicleta Kinderkraft Aston, gri

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Kinderkraft Aston
Kinderkraft Aston

Dacă sunteți în căutarea unei triciclete ce va putea fi utilizată pe termen lung, cu un design modern, care nu este dificil de asamblat și nici de controlat, Kinderkraft Aston este produsul de care aveți nevoie. Disponibilă în trei culori, roz, gri sau turcoaz, tricicleta se potrivește oricărui copil cu vârsta cuprinsă între 9 luni și 5 ani, indiferent de sexul său. Roțile din spumă fac ca deplasarea să fie confortabilă, iar eventualele momente în care copilul trece peste o piatră sau un obstacol de dimensiuni reduse să nu fie resimțit. Mecanismul de conectare a mânerului parental îi va permite părintelui sa păstreze în totalitate controlul asupra tricicletei, dacă va fi necesar acest lucru.

Avantaje:
– existența unui sistem de frânare;
– dispune de coș pentru depozitare, mâner pentru control parental și bară de protecție;
– materiale de calitate înaltă;
– disponibilă în trei variante de culori;
– confort sporit.

Dezavantaje:
– scaun de dimensiuni reduse (ceea ce face inconfortabilă utilizarea tricicletei de către copiii de 4-6 ani).

Tricicleta multifunctionala Coccolle Corso, Violet

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Coccolle Corso
Coccolle Corso

Concepută pentru a ajuta copii să-și stăpânească abilitățile de coordonare și de pedalare, tricicleta Coccolle Corso transformă plimbările într-o aventură relaxantă și plăcută, așa cum chiar producătorul ține să menționeze. Potrivită pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9 luni și 4 ani, tricicleta oferă un confort sporit și multiple opțiuni de siguranță. Tricicleta dispune de copertină dotată cu parasolar detașabil, folosit pentru a proteja copilul de razele ultraviolete, praf sau vânt. În plus, la fel ca majoritatea tricicletelor multifuncționale, Coccolle Corso este prevăzută cu bară de protecție detașabilă și mâner pentru control parental.

Avantaje:
– existența unui sistem de frânare;
– dispune de coș pentru depozitare, mâner pentru control parental și bară de protecție;
– materiale de calitate înaltă;
– disponibilă în două variante de culoare;
– confort sporit.

Dezavantaje:
– preț crescut;
– scaun instabil, raportat de anumiți cumpărători.

Tricicleta multifunctionala Mappy Joy

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Mappy Joy, Visiniu
Mappy Joy, Visiniu

Pentru copii cu vârstă de peste trei ani, care au un control mai mare asupra direcției și independență în deplasare, Mappy Joy este tricicleta ideală. Prevăzută cu un cadru din oțel și roți din cauciuc dur, tricicleta răspunde nevoilor părinților și copiilor și este ușor de manevrat. Disponibilă în șapte culori diferite, Mappy Joy este potrivită atât pentru băieți, cât și pentru fete. Tricicleta dispune de mâner pentru control parental și bară de protecție, ambele detașabile, astfel că poate fi folosită de la vârste mici, dar și după înaintarea în vârstă. Deși nu este considerată o limită de greutate, producătorii recomandă utilizarea tricicletei exclusiv de către copii cu o greutate mai mică de 25 de kilograme.

Avantaje:
– dispune de coș pentru depozitare, mâner pentru control parental și bară de protecție;
– disponibilă în multiple variante de culori;
– ușor de manevrat.

Dezavantaje:
– materiale de calitate îndoielnică.

Tricicleta multifunctionala pliabila Wunderkid Trax, Bleumarin

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Wunderkid Trax
Wunderkid Trax

Recomandată exclusiv copiilor cu vârsta de peste 18 luni, tricicleta multifuncțională Wunderkid Trax este un produs dorit de orice copil. Confortul sporit, împreună cu elementele de siguranță, ar trebui să vă convingă de faptul că Wunderkid Trax este tricicleta pe care cel mic și-o dorește. Deși disponibilă la un preț mai mare decât al altor produse din aceeași categorie, această tricicletă prezintă avantajul unei mai mari durabilități. În pachetul tricicletei se regăsesc coșul de depozitare, copertina de soare, o husă textilă pentru scaun și un claxon, însoțite de tricicletă și de manualul de utilizare.

Avantaje:
– dispune de coș pentru depozitare, mâner pentru control parental și bară de protecție;
– materiale de calitate înaltă;
– disponibilă în două variante de culori.

Dezavantaje:
– tricicleta nu este pliabilă;
– greutate crescută;
– preț crescut.

Tricicleta Homcom Negru 74x49x55 cm

VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Tricicleta Homcom
Tricicleta Homcom

Căutați o tricicletă la un preț redus, deoarece bugetul nu vă permite să investiți sume prea mari de bani? Dacă modelele anterioare nu vă satisfac, prin prisma prețurilor crescute, tricicleta Homcom este produsul de care aveți nevoie. Disponibilă la mai puțin de 200 lei, tricicleta este ușor de utilizat și oferă suficient confort celui mic, scaunul fiind prevăzut cu spătar. Potrivită pentru băieții cu vârsta de peste 18 luni, tricicleta are un design modern și sportiv. Cadrul este metalic, în timp ce roțile sunt concepute dintr-un plastic dur, suficient de rezistent în timp.

Avantaje:
– preț redus;
– confortabilă și ușor de utilizat.

Dezavantaje:
– disponibilă într-o singură variantă de culoare;
– nu dispune de coș pentru depozitare, mâner pentru control parental sau bară de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here