Vreți să vă mențineți în formă, să pierdeți din surplusul de kilograme sau să faceți sport cu regularitate, însă nu sunteți un adept al mersului la sală? Puteți opta pentru exercițiile realizate acasă, cu ajutorul unor dispozitive sau echipamente de fitness. Banda de alergat este unul dintre aceste instrumente!

Recomandările specialiștilor (calitate-preț)

Cele mai bune benzi de alergat pot reprezenta o excelentă alternativă la alergatul clasic și vă pot ajuta să vă păstrați forma fizică sau să pierdeți din greutate fără ca măcar să fiți nevoit să ieșiți din casă. Întrucât banda de alergare va fi întotdeauna utilizată acasă, este de la sine înțeles că cele mai bune benzi de alergat sunt acelea care funcționează fără foarte mult zgomot și pot satisface nevoile de fitness ale tuturor membrilor gospodăriei.

Dacă vă aflați în căutarea unei benzi de alergat, trebuie să știți că există o serie de caracteristici la care trebuie să fiți atent, înainte de achiziție. Din ghidul actual veți afla care sunt aceste caracteristici și veți primi o serie de recomandări pentru cele mai bune benzi de alergat, în opinia specialiștilor și a cumpărătorilor.

De ce să folosești banda de alergat?

Alergatul reprezintă o modalitate eficientă de menținere a unei bune stări de sănătate fizică și psihică. Studiile arată că activitățile fizice ce necesită efort moderat, precum alergatul sau mersul alert, pot îmbunătății semnificativ sănătatea cardiovasculară și nervoasă. O jumătate de oră petrecută pe banda de alergare este suficientă pentru ameliorarea simptomelor depresiei, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Medicină Sportivă.

Alergarea în confortul propriei locuințe prezintă la fel de multe avantaje ca alergarea afară, în mediul extern. Deși nu veți avea parte de aceleași experiențe și aerul respirat nu va fi la fel de curat, prin alergarea acasă, pe o bandă de alergat, puteți evita mulțimile de oameni și vă veți afla constant în siguranță. În plus, alergatul pe bandă este singura modalitate de alergare în zilele ploioase.

De ce să folosești cele mai bune benzi de alergat?

Benzile de alergat reprezintă dispozitive utilizate adesea în scop medical, pentru pierderea în greutate sau pentru îmbunătățirea sănătății fizice și psihice. Tocmai din acest motiv, este important să folosiți cele mai bune benzi de alergat, care pot oferi cele mai bune rezultate atât unui sportiv de performanță, cât și unei persoane fără pregătire fizică.

Cum alegi cele mai bune benzi de alergat?

Cele mai bune benzi de alergat au dimensiuni convenabile, dispun de motoare puternice și sunt prevăzute cu caracteristici care oferă îndrumări pentru antrenament, astfel încât chiar și o persoană nu tocmai familiarizată cu fitness-ul să se poată antrena.

Dacă ați început căutarea pentru o bandă de alergat, probabil ați aflat deja că există o gamă variată de produse din care puteți alege și suficiente caracteristici care trebuie luate în considerare în momentul achiziției. Alegerea benzii de alergare potrivite pentru tine este importantă, astfel că, pentru a alege inspirat, vă recomandăm să parcurgeți întregul ghid.

Unele benzi de alergare pot ajuta la planificarea exercițiilor pentru întreaga săptămână, fiind prevăzute cu numeroase funcții suplimentare, în timp ce altele nu dispun de o tehnologie superioară, însă oferă suficientă accesibilitate și sunt disponibile la prețuri semnificativ mai mici.

Care este bugetul de care dispuneți?

Prețul benzii de alergat este un criteriu de care trebuie să țineți cont, deoarece o investiție mult prea costisitoare se poate dovedi nu tocmai utilă. În schimb, o bandă de alergat ieftină ar putea să nu vă ajute să vă atingeți obiectivele, devenind în foarte scurt timp nefolositoare.

Bugetul pentru achiziție îl puteți stabili în funcție de nevoile pe care le aveți. Dacă nu vă deranjează absența tehnologiei avansate sau a gadgeturilor încorporate, există suficiente benzi de alergat la prețuri accesibile din care puteți alege.

Care este mărimea spațiului în care urmează să amplasați banda de alergat?

Spațiul disponibil va influența alegerea, deoarece instalarea unei benzi de alergat de dimensiuni mari într-un spațiu mic nu va fi posibilă. Din acest motiv, se recomandă achiziția unei benzi basic, preferabil pliabile, atunci când spațiul disponibil este redus ca dimensiuni. În schimb, dacă dispuneți de suficient spațiu și ați stabilit anterior o zonă dedicată amplasării benzii de alergat, nu trebuie să mai aveți grija spațiului.

Care este limita de greutate a aparatului?

Dimensiunea motorului și capacitatea de absorbție a șocurilor determină limita de greutate pe care benzile de alergare o suportă. Dacă sunteți supraponderal, asigurați-vă că banda pe care o doriți poate fi folosită inclusiv de persoanele cu o greutate mai mare decât cea pe care o aveți. Este indicat ca banda achiziționată să ofere o recomandare pentru greutatea maximă cu minimum 20-25 de kilograme peste greutatea utilizatorului.

Trebuie să țineți cont, de asemenea, de:

puterea motorului: benzile de alergare cu motoare puternice vor funcționa mai bine pentru alergătorii profesioniști, în timp ce benzile cu motoare mai slabe pot fi utile persoanelor fără experiență sportivă sau persoanelor în vârstă;
programele de exerciții: benzile de alergare pot avea antrenamente programate care vă pot ajuta să obțineți ceea ce vă doriți de la aparat (cele mai bune benzi de alergat sunt prevăzute cu minimum zece programe de exerciții pre-concepute);
înclinarea: majoritatea benzilor de alergare oferă un grad de înclinare de minimum 12 grade;
tehnologiile avansate: anumite benzi de alergare dispun de conectivitate WiFi, porturi USB sau ecrane tactile, funcții extrem de utile pentru monitorizarea ritmului cardiac, îmbunătățirea antrenamentului și a programelor de rulare (conexiunea Wi-Fi vă permite să urmăriți filme sau antrenamente video pe ecranul dispozitivului în timp ce alergați).

Care sunt principalele tipuri de benzi de alergare?

În funcție de tipul de antrenament, benzile de alergat se încadrează în trei categorii: benzi de alergat de bază (basic), benzi de alergat din gama medie (mid-range) și benzi de alergat profesionale.

Benzi de alergat de bază (simple – basic): majoritatea benzilor de alergat basic nu dispun de funcții de modificare a vitezei, distanței sau timpului, fiind mai degrabă destinate utilizării pentru mersul alert, decât pentru alergat. Funcțiile acestor benzi sunt limitate, ele fiind ideale pentru persoane cu un nivel scăzut de pregătire fizică. Prețul acestor dispozitive este unul redus, comparativ cu al celor mid-range sau top-end.

Benzi de alergat din gama medie: funcționează în mai multe trepte de viteză, fiind recomandate atât pentru mersul alert, cât și pentru alergat. Comparativ cu modelele de bază, cele mai bune benzi de alergat din gama medie dispun de funcții avansate de programare și de monitor de ritm cardiac. În plus, acestea au brațe de sprijin mai mari, astfel că vă veți putea echilibra mai ușor în timpul alergatului.

Benzi de alergat profesionale: considerate cele mai puternice benzi de alergat, modelele top-end sunt concepute din materiale de cea mai înaltă calitate, dispun de tehnologii avansate și permit prestabilirea unor programe de exerciții. Cele mai bune benzi de alergat profesionale oferă niveluri mari de înclinare și un număr crescut de programe de viteză, fiind folosite îndeosebi de sportivi cu un nivel avansat de pregătire fizică.

Cele mai bune benzi de alergat: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cele mai bune benzi de alergat pe care le puteți cumpăra din magazinele online.

Banda de alergat electrica Orion Tona Y1, viteza 16.8 km/h, inclinare automata, motor 2CP, greutate suportata 120kg, MP3 input, USB, boxe incorporate, pliabila pe cilindru

Sunteți familiarizat cu benzile de alergat și vă doriți să alergați la viteze crescute? În mod cert Orion Tona Y1 este banda de care aveți nevoie.  Grație puterii crescute a motorului, aparatul permite alergarea la viteza maximă de 16.8 km/oră, mai mare decât viteza maximă admisă a multor alte dispozitive din această categorie. Aspectul foarte plăcut, performanțele excelente și funcțiile avansate vor face ca achiziția acestei benzi de alergat să nu fie regretată.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Avantaje:
– viteza maximă admisă de 16.8 km/h;
– funcționare silențioasă, în ciuda vitezei crescute;
– display-ul de dimensiuni mari, touchscreen, ușor de utilizat;
– ușor de transportat, prevăzută cu roți.

Dezavantaje:
– prețul crescut.

Orion Tona Y1
Orion Tona Y1

Banda de alergat cu inclinare automata Energy Fit MT10A, viteza maxima 12km/h, greutate maxima utilizator 130kg, mp3 input, USB, boxe incorporate, pliabila pe cilindru, roti transport

Energy Fit MT10A este banda de alergare ideală pentru orice profesionist! Interactivă și ușor de utilizat, Enegy Fit MT10A este o mini-sală de gimnastică care oferă antrenamente de alergare și de mers alert nu doar începătorilor, ci și sportivilor experimentați. Raportul dintre calitate și preț este unul excelent, dispozitivul oferind experiențe excelente de alergare la viteze maxime de 12 km/oră. Indiferent care vă sunt obiectivele de fitness, cu Energy Fit MT10A le veți putea atinge!VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Avantaje:
– 12 niveluri de înclinare;
– suport MP3, USB și card SD;
– greutatea maximă a utilizatorului de 130 kg.

Dezavantaje:
– greutatea crescută a aparatului, de 65 kg.

Energy Fit MT10A
Energy Fit MT10A

Banda alergare Kondition HM-4600 FIT

Banda electrică de alergare Kondition HM-4600 FIT vă poate ajuta să vă mențineți în formă și să transformați propriul dormitor într-o mică sală de fitness. Ideală pentru familii, banda este silențioasă și poate fi folosită inclusiv de persoane neexperimentate. Prevăzută cu un motor cu o putere de 1.5 CP, Kondition HM-4600 poate să asigure experiențe de alergare la viteze de peste 14 km/oră.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Avantaje:
– viteza maximă permisă (de 14.7 km/h);
– computerul de antrenament;
– display-ul LED și boxele încorporate;
– prețul convenabil.

Dezavantaje:
– lipsa înclinației.

Kondition HM-4600 FIT
Kondition HM-4600 FIT

Banda alergare Kondition HM-3800

Conform recenziilor utilizatorilor, Kondition HM-3800 este una dintre cele mai bune benzi de alergat disponibile în magazinele online. Banda de alergat Kondition HM-3800 se încadrează în categoria mid-range, fiind destinată utilizatorilor intermediari sau începători. Banda este prevăzută cu un motor de 1.25 CP, ce îi permite să ofere o viteză maximă de alergare de 12 km/oră. Aria de alergare este de 1.2 pe 0.4 metri, în timp ce greutatea maximă admisă este de 100 kg.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Avantaje:
– display-ul inteligent ce afișează timpul petrecut pe bandă, viteza de alergare, distanța parcursă, pulsul și caloriile consumate;
– numărul suficient de mare de programe de alergat (12 programe);
– înclinarea automată de 0-12%;
– posibilitatea de pliere.

Dezavantaje:
– prețul crescut, în comparație cu alte benzi cu specificații similare;
– greutatea crescută (46 kg).

Kondition HM-3800
Kondition HM-3800

Banda alergare TechFit MT80, 1CP, greutate maxima utilizator 110kg ()

Ușor de depozitat și de utilizat, banda de alergare TechFit MT80 este o opțiune pentru orice persoană care își dorește să slăbească sau să se mențină în formă, dar care nu a practicat în trecut alergarea și care nu are un buget de achiziții tocmai crescut. Banda de alergare Tech Fit MT80 este echipată cu un motor cu o putere de 1 CP și poate fi folosită pentru alergarea la o viteză maximă de 10 km/oră. Aparatul suportă maximum 110 kg și dispune de un sistem de absorbție a șocurilor.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Avantaje:
– prețul mic;
– greutatea redusă a benzii, de doar 24 kilograme;
– sistemul de pliere compact;

Dezavantaje:
– numărul redus de programe prestabilite;
– puterea redusă a motorului.
– viteza maximă redusă.

TechFit MT80
TechFit MT80

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here