În această vară, relaxați-vă în propria grădină, protejați de razele solare! Mențineți un ambient plăcut şi reduceți din disconfortul resimțit în zilele caniculare de vară, folosind cea mai bună umbrelă pentru grădină. O umbrelă pentru grădină reprezintă soluția ideală pentru tine, dacă îți dorești să îți petreci timpul în grădină, chiar şi în zilele călduroase sau ploioase de vară.

Recomandările specialiștilor (calitate-preț)

Umbrelele pentru grădină sunt disponibile într-o varietate de tipuri, culori şi forme, ceea ce poate bulversa cumpărătorul. Ghidul actual este conceput pentru a vă ajuta să înțelegeți diferențele dintre umbrelele pentru grădină, astfel încât să puteți alege mai ușor umbrela care să satisfacă propriile necesități.

Dacă sunteți în căutarea unei umbrele pentru grădină, consultați ghidul nostru şi recomandările realizate în finalul articolului. Alegeți informați, pentru a nu face o achiziție pe care să o regretați mai târziu!

De ce să alegi cea mai bună umbrelă pentru grădină?

Utilizarea unei umbrele sau a unui alt tip de barieră fizică împotriva soarelui reprezintă o modalitate eficientă de a ne proteja de razele UV. Cu toate acestea, studiile arată că expunerea prelungită la umbra oferită de umbrelele concepute din materiale de slabă calitate poate duce la apariția arsurilor solare.

Eficiența umbrelei este esențială pentru sănătatea organismului, astfel că o investiție într-o umbrelă de calitate este o investiție în propria sănătate. Cea mai bună umbrelă pentru grădină este aceea care blochează cea mai mare cantitate din razele UV emise în mod natural de soare.

Cum alegi cea mai bună umbrelă pentru grădină?

Indiferent dacă sunteți în căutarea unei umbrele care să mențină răcoarea la masă sau care să vă protejeze de razele ultraviolete când vă relaxați pe șezlong, trebuie să știți care sunt principalele aspecte de care trebuie să țineți cont când alegeți umbrela de grădină.

Înainte de a cumpăra o umbrelă pentru terasă, trebuie să luați în calcul dimensiunea umbrelei şi a locului în care urmează să fie amplasată, forma umbrelei, materialul din care aceasta este concepută, cât şi materialul stâlpului de susținere.

Cea mai bună umbrelă pentru grădină: ce să cauți?

Aspectele principale de care trebuie să ții cont atunci când selectezi cea mai bună umbrelă pentru grădină:

Materialul

Materialul din care este confecționată copertina reprezintă un criteriu de selecție cel puțin la fel de important ca prețul, dimensiunea sau forma umbrelei de grădină. Cele mai frecvent utilizate materiale la construcția copertinei umbrelelor de grădină sunt:

Acrilicul

Țesătura de acrilic este durabilă şi oferă o rezistență sporită la decolorare şi intemperii. Acrilicul este un material hidrofobic, astfel că respinge apa. Umbrelele de grădină din acrilic sunt adesea disponibile la prețuri mai mari decât umbrelele concepute din alte materiale, deoarece sunt considerate cele mai bune umbrele de grădină.

Poliester

Țesătura din poliester este folosită frecvent la umbrelele de exterior, în special datorită rezistenței crescute a materialului la soare. Ușor de îngrijit şi de curățat, poliesterul oferă o culoare mai bogată şi mai profundă, comparativ cu acrilicul, însă este mai puțin eficient în stoparea razelor UV. Umbrelele de grădină din poliester sunt disponibile la un preț mai accesibil decât cele din acrilic.

Polietilenă

Material cu o durabilitate crescută, oferă o protecție eficientă împotriva razelor UV, fiind considerat o alternativă economică la acrilic. Umbrelele din polietilenă sunt ușor de îngrijit, însă sunt mult mai predispuse deteriorării.

Dimensiunea

Unul dintre principalele aspecte de care trebuie să țineți cont înainte de achiziția unei umbrele este reprezentat de dimensiunea zonei în care urmează să fie amplasată aceasta. Astfel, veți putea determina care este dimensiunea ideală pentru umbrela de grădină. Se recomandă alegerea unei umbrele cu un diametru de patru metri, dacă zona ce urmează să fie acoperită are o dimensiune de maximum doi metri.

Forma

Majoritatea umbrelelor de grădină au o formă rotundă, însă pe piață există numeroase alte tipuri de umbrele, de formă dreptunghiulară, pătrată, semirotundă sau chiar triunghiulară. Alegerea formei umbrelei depinde aproape în mod exclusiv de preferințele personale. Cu toate acestea, cele mai bune umbrele sunt considerate cele de formă dreptunghiulară sau rotundă, deoarece acestea corespund cel mai frecvent formei unei mese.

Culoarea

Alegerea culorii este, în majoritatea cazurilor, o decizie bazată pe preferințele personale, în funcție de culorile predominante în decorul în care se va integra umbrela. Deși preferințele joacă un rol important, este recomandat să acordați atenție şi unor detalii secundare, precum rezistența în timp a unei anumite culori.

Culorile calde, precum roşu sau galben, se vor murdări mai uşor, comparativ cu culorile reci, precum albastru sau verde, care sunt mai uşor de păstrat curate şi pe care urmele de murdărie sunt mai puțin evidente. Cele mai folosite culori pentru umbrele de terasă sunt bejul, roşul închis, albastrul, maro, împreună cu nonculorile alb şi negru.

Baza umbrelei

Umbrelele de grădină nu pot fi utilizate fără o ancorare prealabilă, într-o bază mobilă sau fixă. Este esențial ca baza utilizată să ofere stabilitate şi să nu permită înclinarea umbrelei din cauza vântului. Există doua tipuri de baze care pot fi folosite pentru păstrarea umbrelei fixe:

Bază mobilă

Fabricate din beton, piatră, metal sau fier, bazele de acest tip pot fi deplasate, astfel că umbrela nu va fi ancorată într-un punct fix. Bazele mobile sunt recomandate pentru umbrele de dimensiuni medii. Bazele mobile din beton sau piatră se pot sparge, dacă sunt scăpate în momentul în care sunt mutate. Există, de asemenea, baze mobile concepute din plastic, cu patru colțuri dispuse simetric, care necesită umplerea cu nisip sau apă.

Bază fixă

Recomandate pentru umbrelele cu un diametru crescut şi o greutate mare, bazele fixe presupun securizarea în beton, lemn, sol sau perete. În funcție de tipul umbrelei şi de locul în care urmează să fie utilizată, montarea bazelor fixe se face astfel:
– în podea: presupune montarea kitului într-o structură de lemn masiv;
– la sol: presupune montarea kitului in pământ şi fixarea cu structuri de beton sau cu pietre;
– în perete: se realizează pentru umbrelele laterale şi presupune montarea kitului bazei în perete, montajul fiind realizat vertical.

Reglajele şi sistemul de deschidere/închidere

Există moduri diferite prin care umbrelele de grădină pot fi deschise sau închise. Anumite umbrele se deschid şi se închid folosind o manivelă, în timp ce altele dispun de un buton de acționare. Umbrelele pot fi prevăzute cu o pedală amplasată la bază, care poate fi acționată pentru rotirea copertinei la 360 grade. Cele mai bune umbrele de grădină, dispun, de asemenea, de un mecanism de înclinare, pentru a regla unghiul copertinei.

Accesorii

În unele cazuri, umbrela de grădină achiziționată poate veni la pachet cu o serie de accesorii. Husa de protecție pentru umbrelă, extrem de utilă în sezonul rece, special pentru umbrelele fixe, cât şi corpurile de iluminat cu LED-uri, fixate în partea interioară a umbrelei, sunt principalele accesorii pe care le puteți regăsi în pachet.

De ce să cumperi umbrela de grădină online?

Recomandarea noastră este să alegi cea mai bună umbrelă dintr-un magazin online, deoarece astfel poți realiza o economie la buget, iar ofertele disponibile vor fi mult mai numeroase. Comparativ cu magazinele fizice, în care oferta pentru astfel de produse este una limitată, în magazinele online veți găsi sute de tipuri de umbrele, de diferite culori şi forme, de la diferiți producători.

Un alt avantaj oferit de achiziția online îl reprezintă posibilitatea de returnare a produsului. Astfel, în cazul în care umbrela cumpărată online nu satisface cerințele utilizatorului, acesta poate solicita banii înapoi, fără nicio justificare, într-un termen de 14 zile.

Cea mai bună umbrelă pentru grădină: RECOMANDĂRI

Recenziile cumpărăturilor şi opiniile specialiștilor ne-au ajutat să realizăm un top al umbrelelor de grădină, în funcție de disponibilitatea lor actuală şi de raportul calitate-preț oferit.

Umbrela de gradina, cadru de aluminiu si baza portabila, vidaXL, Tesatura, 3.25 m

Protejează-te de razele ultraviolete şi de ploaie sub umbrela portabilă a companiei vidaXL. Concepută dintr-un cadru robust de aluminiu şi o copertină din polipropilenă, umbrela este recomandată pentru instalarea în dreptul unei mese dreptunghiulare cu o dimensiune mare. Umbrela dispune de o bază detașabilă din oțel, dar şi de o bază suplimentară din plastic, ce poate fi umplută cu până la 80 kg de nisip, pentru o stabilitate deplină. Diametrul umbrelei este de 5 metri, în timp ce înălțimea maximă la care poate fi ridicată este de 3.25 metri.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Umbrela Macario cu tija laterala verde 3m Tarrington House

Umbrela Tarrington House Macario se încadrează excelent în orice decor şi oferă suficientă umbră, datorită diametrului său crescut şi al modului simplist de reglare al copertinei. Confecționată din poliester, copertina este rezistentă la decolorare, ușor de curățat şi de întreținut. Tarrington House Macario se poate așeza în grădina ta sau pe terasă, dar totodată, datorită bazei portabile, poate fi luată şi la camping, piscină, concerte sau picnicuri. Bara de susținere este de oțel, astfel că rezistența la vânt a umbrelei este una crescută.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Umbrela Macario cu tija laterala verde 3m Tarrington House
Umbrela Macario cu tija laterala verde 3m Tarrington House

Umbrela terasa gradina, Sersimo Market, 300 cm, bej

Disponibilă la un preț mai mult decât accesibil, umbrela pentru grădină Sersimo Market este foarte apreciată de majoritatea cumpărătorilor, în special datorită durabilității oferite de cadru şi a aspectului deosebit. Un stâlp de aluminiu și un mecanism de ridicare controlat cu o manivelă fac ca această umbrelă să fie atractivă și simplă de deschis și închis. Cupola este fabricată din poliester impermeabil şi rezistent la umezeală, cu un diametru de 300 cm, astfel că poate acoperi cu ușurință mese rotunde cu diametru de minimum 150 cm. Oțelul utilizat la spițele umbrelei îi oferă acesteia o rezistență sporită la vânt.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Umbrela Heinner universala, diametru 250 cm, negru

Perfectă pentru spațiile de dimensiuni reduse, umbrela Heinner reprezintă alternativa economică pentru majoritatea umbrelelor prezentate anterior. Prețul redus şi autoritatea producătorului sunt argumentele principale ale umbrelei, care poate fi folosită când stați la masă, cât şi atunci când vă relaxați, pe un șezlong. Diametrul umbrelei este de 2 metri, în timp ce înălțimea la care ajunge este de 2.25 metri. Materialele folosite la confecționare sunt oțelul, pentru barele de suport şi polietilena, pentru copertină.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Umbrela Heinner universala, diametru 250 cm, negru
Umbrela Heinner universala, diametru 250 cm, negru

Umbrela de soare suspendata Timeless Tools, diametru 2,7 m, Verde

O alegere excelentă pentru mesele în aer liber, umbrela de soare Timeless oferă protecție împotriva razelor UV în zilele de vară şi vă poate adăposti de ploile răcoroase de toamnă.  Sprijinită de o bară laterală, umbrela poate fi amplasată perfect simetric deasupra unei mese, fără foarte mare efort. Unghiul de înclinare este reglabil, astfel că veți putea să ajustați poziția cu ușurință. Umbrela are o greutate de aproximativ 11 kilograme, în timp ce copertina este concepută din poliester, iar diametrul este de 2.7 metri. Umbrela este disponibilă în patru culori. Recenziile generale arată că umbrela prezintă mici dificultăți în ceea ce privește menținerea sa dreaptă, la adierile puternice de vânt, astfel că baza mobilă ar putea necesita fixarea în pământ.VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Umbrela de soare suspendata Timeless Tools, diametru 2,7 m, Verde
Umbrela de soare suspendata Timeless Tools, diametru 2,7 m, Verde

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here