Hemoroizii reprezintă o problemă medicală comună, cu care se confruntă aproximativ jumătate dintre persoanele cu vârsta de peste 50 de ani. Deși simptomele ce însoțesc hemoroizii sunt supărătoare, la momentul actual există numeroase tratamente non-chirurgicale care contribuie la ameliorarea durerilor resimțite.

Prezența hemoroizilor în regiunea anorectală provoacă disconfort, care poate avea o intensitate crescută și poate îngreuna efectuarea activităților zilnice. Tocmai din acest motiv, dar şi pentru a evita eventuale complicații, este de preferat să hemoroizii să fie eliminați încă de la depistarea prezenței lor.

Tratamentul chirurgical este considerat o ultimă opțiune pentru majoritatea persoanelor cu hemoroizi, în fazele incipiente fiind preferate cremele cu aplicare locală şi modificarea stilului de viață. Crema pentru hemoroizi poate fi eliberată fără rețetă medicală, astfel că nu întotdeauna este necesară vizita la medic.

Pentru ca tratamentul să fie eficient, este de dorit să folosiți cea mai bună cremă pentru hemoroizi. În cadrul actualului ghid, ne propunem să vă oferim recomandări, bazate pe studii medicale şi dovezi clinice, cu privire la cremele cu cea mai mare eficiență în tratarea hemoroizilor.

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii reprezintă venele umflate apărute cel mai frecvent în urma încordării repetate în timpul mișcării intestinale, în partea inferioară a anusul sau rectului. Hemoroizii se pot dezvolta în interiorul rectului, situație în care poartă denumirea de hemoroizi interni, sau sub pielea din jurul anusului, aceștia fiind cunoscuți sub denumirea de hemoroizi externi.

Cum sunt depistați hemoroizii?

Hemoroizii externi pot fi recunoscuți prin palpare, în timp ce, pentru hemoroizii interni, este necesară o examinare digitală a canalului anal. Atunci când hemoroizii interni au o textură moale, poate fi necesar un examen rectal, ce presupune examinarea porțiunii inferioare a colonului și rectului cu un anoscop, proctoscop sau sigmoidoscop.

De ce să folosești cremă pentru hemoroizi?

Supozitoarele sau cremele sunt recomandate pentru oprirea proceselor de inflamație şi pentru ameliorare durerilor sau a sângerărilor anale. Crema pentru hemoroizi reprezintă un tratament topic, profilactic, care poate îmbunătății semnificativ condiția. Metodele alternative de control al durerii, precum medicamentele cu administrare orală, au efecte negative asupra sănătății organismului.

Când să folosești cremă pentru hemoroizi?

Crema pentru hemoroizi poate fi folosită de la depistarea primelor formațiuni hemoroidale, conform recomandărilor medicului. Atunci când se folosesc creme pentru hemoroizi fără recomandarea medicului, este de preferat ca perioada de utilizare să nu depășească șapte zile şi să se respecte întocmai recomandările de pe prospect.

Cremele sau supozitoarele sunt indicate pentru ameliorarea temporară a durerii şi a mâncărimilor, în cazul existenței unui disconfort minor. Dacă hemoroizii dumneavoastră produc un disconfort major sau sângerări anale severe, medicul specialist este singurul în măsură să ofere sugestii pentru un tratament eficient.

Cum se folosește crema pentru hemoroizi?

Produsul se aplică pe regiunea rectală, în zona unde sunt localizați hemoroizii, atunci când este vorba de hemoroizi externi. În cazul hemoroizilor interni sau a fisurilor anale, crema se aplică în interiorul canalului anal. În ambele situații, este recomandată utilizarea unei mânuși chirurgicale, pentru a nu exista riscul de a zgâria zona.

Cum alegi cea mai bună cremă pentru hemoroizi?

Pentru a beneficia de cele mai bune efecte terapeutice, este necesar să folosiți cea mai bună cremă pentru hemoroizi. Există numeroase variante, însă alegerea celei mai bune creme pentru hemoroizi depinde de anumite aspecte:

Ingredientele folosite

Cremele pentru hemoroizi pot conține:

  • hidrocortizon (cremă topică steroidică cu acțiune antiinflamatoare, antialergică, antipruriginoasă şi vasoconstrictoare care poate ameliora simptomele hemoroizilor, dar care nu este recomandată pentru utilizarea pe termen lung);
  • lidocaină (anestezic local care poate ameliora într-un timp redus durerea, dar a cărui eficacitate scade în timp – adesea cremele cu lidocaină conțin şi alte ingrediente care au efecte asupra mâncărimilor şi a umflăturilor);
  • hamamelis sau alunele vrăjitoare (ingredient natural derivat din planta hamamelis, eficient în ameliorarea durerilor şi a arsurilor, folosit adesea în combinație cu alte ingrediente naturale);
  • vaselina (inclusă frecvent pe lista ingredientelor regăsite în cremele naturiste pentru hemoroizi, eliberare fără rețetă medicală – are efecte benefice în ameliorarea durerilor şi a mâncărimilor ușoare);
  • ingrediente pe bază de plante, cum ar fi arnica, gălbenelele sau propolisul (se regăsesc în cremele eliberate fără rețetă şi sunt o alternativă pentru cremele medicale).

Consistența

Cremele pentru hemoroizi au diferite consistențe, ce variază de la subțire la gros. Deși consistența nu afectează eficacitatea cremei, poate influența alegerea, deoarece preferințele consumatorilor variază.

Mirosul

Substanțele medicinale sau naturale conținute de crema pentru hemoroizi determină mirosul acesteia. La fel ca în cazul consistenței, mirosul nu influențează eficacitatea cremei, însă poate influența alegerea. De cele mai multe ori, mirosul cremei pentru hemoroizi este unul delicat, ușor de suportat.

Aplicatorul

Cremele pentru hemoroizi care vin însoțite de un aplicator sunt preferate de majoritatea consumatorilor, deoarece aplicarea cremei în zona anusului devine astfel mai igienică şi mai sigură.

Cea mai bună cremă pentru hemoroizi: RECOMANDĂRI

HemoStop Cremă

Cremă pe bază de ingrediente naturale recomandată pentru tratarea hemoroizilor şi ameliorarea durerilor şi a mâncărimilor anorectale. Crema conține gălbenele, tătăneasă, propolis şi glicerină, substanțe cu efect antibacterian, antifungic, antiinflamator și cicatrizant puternic. HemoStop Cremă se poate achiziționa online, fără a fi necesară o rețetă medicală. Vezi prețul de astăzi.

Crema Nera Plant cu Propolis 95g

Creată în laboratorul Sfinții Doctori Fără de Arginți din cadrul Mănăstirii Nera, crema conține ingrediente naturale obținute direct de pe terenurile din apropierea râului Nera. Propolisul, cunoscut pentru proprietățile sale dezinfectante, antiinflamatorii, antiacneice şi antioxidante, constituie ingredientul principal.

Crema mai conține şi ulei de floarea soarelui, ceară de albine, tătăneasă, ulei de măsline, extract de coada-șoricelului, etc. Produsul poate fi folosit inclusiv în tratamentul unor afecțiuni dermatologice, a rănilor, arsurilor, herpesului sau al negilor. Crema se aplică local, de două sau trei ori pe zi, în regiunea afectată, în strat subțire. Vezi prețul de astăzi.

Hemoron 100ml FARMACLASS

Restabilește şi menține funcția normală a mucoasei anale cu ajutorul gelului Hemoron. Aplicat local, conform recomandărilor de pe prospect, poate ameliora durerea şi usturimea din regiunea anală şi poate stimula circulația locală. Principalele ingrediente regăsite în felul Hemoron sunt extractul de castan, tătăneasa, gălbenelele, uleiul de mușețel, glicerina şi vitamina E. Produsul nu este unul medical, astfel că poate fi achiziționat fără rețetă medicală. Vezi prețul de astăzi.

Ce poți face cu hemoroizi în timpul sarcinii?

  • bea multă apă și mărește aportul de fibre pentru a evita constipația.
  • Faceți-vă exercițiile KegelPe lângă pregătirea pardoselii perineale pentru naștere,  exercițiile Kegel în timpul sarcinii pot ajuta la prevenirea hemoroizilor prin îmbunătățirea circulației în zonă.
  • Dormi de o parte . Și nu pe spate (oricum după primul trimestru nu mai poți dormi pe spate) – asta reduce presiunea asupra zonei afectate. De asemenea, puteți încerca să vă întindeți pe partea stângă de câteva ori pe zi pentru a ușura presiunea asupra venelor rectale.
  • Continua sa te misti. Nu stați în fund pentru o perioada mare de timp, încercați să faceți o plimbare rapidă de cinci minute în fiecare oră pentru a îmbunătăți circulația în zonă și a vă curăța lucrurile.
  • Nu-l forța. Nu stați încordați pe toaletă.
  • Menține tot timpul zona curată . Folosiți apă caldă și hârtie igienică cu două straturi albe pentru a șterge după mișcări intestinale. Nu ștergeți prea tare, ceea ce poate irita țesuturile sensibile. Încercați șervețele dacă hârtia igienică este prea dură pentru spatele dvs. sensibil.
  • Faceți o baie caldă. O înmuiere de 10 până la 15 minute în cadă vă va ajuta să rămâneți curat și poate ajuta la reducerea disconfortului.
  • Încercați alunele de vrăjitoare sau pachetele de gheață. Acestea pot ajuta la calmarea înțepăturii hemoroizilor.
  • Obțineți o pernă în formă de gogoașă. Dacă ședința este într-adevăr incomodă, poate ușura presiunea.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamente cu hemoroizi.  El sau ea poate recomanda un îndulcitor de scaune sau o cremă topică pentru a ameliora mâncărimea și durerea.

Uită de leacul bunicii tale, este popsibil ca acesta sa nu fie bun în sarcină.

Ce cauzează hemoroizii în timpul sarcinii?

Presiunea din uterul care se mărește începând cu săptămâna 25, plus fluxul de sânge crescut în zona pelvină, poate provoca umflarea și mâncărimea venelor din peretele rectal. Constipația poate agrava sau chiar provoca hemoroizi (atunci când scaunul este greu, încordarea suplimentară de care trebuie să o eliminați poate pune presiune asupra venelor din zona rectală și poate face ca acestea să se umfle).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here