Dacă încă folosești grebla pentru îndepărtarea frunzelor din grădină şi crezi că activitatea îți consumă mult prea multă energie şi timp, ai putea schimba acest lucru, prin achiziția unui aspirator de grădină sau a unei suflante de frunze. Cele mai bune aspiratoare, suflante şi tocătoare pot înlătura frunzele sau resturile din grădină fără probleme, cu un minim de efort din partea utilizatorului.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Aspiratoarele, suflantele şi tocătoarele sunt dispozitive moderne care pot fi folosite pentru îngrijirea grădinii, fiind utile cu precădere toamna. Datorită puterii lor crescute, suflantele pentru frunze pot fi folosite inclusiv pentru îndepărtarea unor obiecte ușoare sau a zăpezii, în anotimpul rece.

Ghidul actual vă poate ajuta să decideți dacă aveți nevoie de un aspirator, o suflantă sau un tocător pentru propria gospodărie. Totodată, ghidul vă oferă îndrumare pentru a putea decide care sunt cele mai bune aspiratoare, suflante sau tocătoare, în funcție de propriile nevoi.

De ce să folosești cele mai bune aspiratoare, suflante şi tocătoare?

Îndepărtarea frunzelor din grădină cu ajutorul unei greble este o sarcină mult prea obositoare, care presupune nu doar consum de energie, ci şi de timp. Dacă sunteți proprietar de grădină şi doriți să vă ușurați sarcina, în mod cert veți avea nevoie de cele mai bune aspiratoare, suflante sau tocătoare pentru frunze.

Aspiratoarele de grădină, suflantele şi tocătoarele de frunze au devenit tot mai populare, anual fiind prezentate noi modele, numeroase diferențe fiind evidențiate între produse din această categorie. Înainte de achiziția unui dispozitiv pentru îndepărtarea frunzelor, este important să cunoașteți care sunt diferențele între aceste instrumente.

În timp ce aspiratorul de grădină este un dispozitiv excelent pentru ridicarea şi strângerea frunzelor, suflantele sunt recomandate pentru suflarea frunzelor într-un anumit loc. Comparativ cu aspiratorul, suflanta nu are capacitatea de a strânge frunzele, ci doar de a le îndepărta, urmând ca utilizatorul să le strângă manual.

Cum alegi cele mai bune aspiratoare, suflante sau tocătoare?

Există o serie de factori care afectează calitatea suflantei sau a aspiratorului de grădină. Puterea, ușurința de utilizare și costul sunt doar trei dintre acești factori. Cele mai bune aspiratoare de grădină sunt ușor de utilizat şi oferă o putere suficientă pentru aproape orice lucrare de curățare a grădinii.

Pentru a putea alege dispozitivul de care aveți nevoie, trebuie să știți care sunt caracteristicile prin care se diferențiază. Aspiratoarele, suflantele sau tocătoarele pentru grădină se clasifică în mai multe tipuri, în funcție de modul de manevrare sau tipul de alimentare. Putem distinge:

Aspiratoare, suflante sau tocătoare cu fir (alimentate la priză)

Cele mai multe aspiratoare, suflante şi tocătoare de frunze sunt alimentate la o sursă de curent electric şi se operează cu o singură mână. Aceste dispozitive funcționează fără emisii de carbon şi sunt uşor de pornit şi de utilizat, însă totodată suficient de puternice.

Modelele alimentate la rețea pot funcționa fără oprire oricât timp este necesar, singurul impediment fiind reprezentat de lungimea cablului de alimentare. Dacă optați pentru un model alimentat la priză, este indicat să acordați o atenție deosebită lungimii cablului de alimentare. Acesta trebuie să fie suficient de lung pentru a acoperi zona ce urmează a fi curățată, iar în imediata apropiere trebuie să existe o priză electrică.

Dacă dețineți o mică grădină, suflantele sau aspiratoarele alimentate la rețea, împreună cu cele pe baterie, sunt cele mai bune variante. Căutați o suflantă sau un aspirator compact şi uşor, care să va ajute la îndepărtarea rapidă a frunzelor din grădină, fără niciun efort.

Aspiratoare, suflante sau tocătoare fără fir (cu acumulator)

În general, modelele cu acumulator oferă o autonomie de câteva zeci de minute, fiind necesară reîncărcarea bateriei pentru utilizarea continuă a aparatului. Comparativ cu modelele electrice, suflantele, aspiratoarele sau tocătoarele cu acumulator oferă o putere mai mică, însă sunt mult mai uşor de manevrat şi au o greutate mai mică.

Cele mai bune suflante, aspiratoare sau tocătoare cu acumulator (fără fir) au o autonomie de peste 90 de minute şi sunt prevăzute cu baterie detașabilă, astfel că timpul lor de rulare poate fi nelimitat, prin achiziționarea unei baterii de rezervă.

Există, însă, suflante sau aspiratoare de grădină cu acumulator disponibile la preț redus, a căror autonomie este de doar 10 sau 15 de minute. Atunci când achiziționați suflanta sau aspiratorul, aveți grijă la acest aspect, în special dacă vă doriți să efectuați curățări complete a grădinii, gazonului sau curții.

Aspiratoare, suflante sau tocătoare alimentate cu benzină

Considerate cele mai puternice aparate de îndepărtat frunzele, acestea produc o putere impresionantă, fiind folosite îndeosebi în medii comerciale sau în zone industriale. Similar modelelor fără fir, aspiratoarele, suflantele sau tocătoarele cu benzină pot fi folosite oriunde. Comparativ cu modelele cu acumulator, cele cu benzină nu au o autonomie fixă.

Este recomandată achiziția unui model pe benzină, doar dacă dețineți o grădină de dimensiuni mari sau dacă vă doriți să curățați mai multe terenuri de dimensiuni medii.

Aspiratoare, suflante sau tocătoare tip rucsac

Majoritatea sunt alimentate pe benzină, fiind potrivite pentru curățarea de frunze a unor suprafețe mari de teren, pentru o durată de timp mai mare. Modelele purtate în spate au o greutate medie de aproximativ 7 kilograme, fiind uşor de susținut pe umeri, fără un efort fizic considerabil.

Cele mai bune aspiratoare, suflante sau tocătoare de tip rucsac pot fi utilizate inclusiv la îndepărtarea sau colectarea nisipului, hârtiei sau a cartonului.

Aspiratoare, suflante sau tocătoare cu roți

Prezintă avantajul unei mai bune manevrabilități, deşi mobilitatea lor este mai mică, comparativ cu modelele precedente. Sunt folosite pentru curățarea unor zone mari de teren de obiecte precum frunze, carton sau hârtie. Suflanta sau aspiratorul de grădină pe roți poate funcționa cu benzină, la acumulator sau poate fi alimentată la o sursă de curent.

Cele mai bune aspiratoare, suflante sau tocătoare cu roți sunt folosite de către profesioniști şi au costuri ridicate, nefiind indicată achiziția lor pentru curățări ocazionale ale unor suprafețe de întindere redusă.

Criterii de selecție pentru cele mai bune aspiratoare, suflante şi tocătoare

Prețul

Aspiratoarele, suflantele sau tocătoarele de grădină sunt disponibile la prețuri care variază de la câteva sute de lei la câteva mii de lei. Pentru a nu face o achiziție pe care să o regretați, acordați atenție prețului, în raport cu necesitățile voastre reale. Nu cheltuiți mii de lei pe un dispozitiv profesional de curățat frunzele, dacă nevoia pe care o aveți este de a curăța o curte de câțiva zeci de metrii o dată la câteva luni.

Zgomotul

Nivelul de zgomot este un alt criteriu de selecție, împreună cu prețul, garanția şi producătorul. Un motor puternic este adesea sinonim cu un nivel de zgomot mai mare. Este recomandat ca, în situația în care urmează să folosiți aspiratorul, suflanta sau tocătorul într-o zonă rezidențială, să aveți în vedere reglementările impuse de autoritățile locale cu privire la nivelul de zgomot acceptat.

Astfel, evitați să achiziționați o suflantă sau un aspirator care emite zgomote de o intensitate extrem de ridicată, dacă în zonă există vecini sau dacă nu vă doriți un produs profesional. Dacă totuși optați pentru un aparat foarte zgomotos, evitați să îl folosiți în intervalul orar stabilit prin lege ca fiind de liniște.

Controlul intensității vitezei

Dacă optați pentru o suflantă, indiferent dacă este alimentată pe benzină sau la priză, este important să aveți în vedere această caracteristică, deoarece vă oferă posibilitatea de a lucra fără probleme inclusiv la îndepărtarea frunzelor din zone cu flori pe care le vreți protejate.

Viteza şi volumul aerului

Viteza şi volumul aerului influențează eficiența unei suflante. Viteza fluxului de aer determină forța de suflare, în timp ce volumul de aer, ce reprezintă cantitatea de aer deplasată din tubul de suflare la fiecare minut, stabilește puterea suflantei. Cele mai bune suflante pot lucra în mai multe trepte de viteză, la peste 200-250 km/oră, debitul de aer fiind de peste 15 metri cubi/oră.

Cele mai bune aspiratoare, suflante şi tocătoare: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cele mai bune aspiratoare, suflante şi tocătoare pe care le puteți cumpăra din magazinele online.

Suflanta pentru gradina Makita EB7660TH, 4.1 CP, 75.6 CC, 4 timpi, 20 mc/min debit aer, 92 m/s viteza aer, 1.8 l, benzina

Recomandată pentru îndepărtarea frunzelor, hârtiilor sau cartoanelor din zone rezidențiale extinse sau din curți sau gazoane de dimensiuni mari, cât şi în curățarea aleilor sau drumurilor de praf. Suflanta Makita EB7660TH este alimentată cu benzină şi dispune de un motor termic cu o putere de 4.1 cai putere. Debitul de aer este de 20 metri cubi pe minut, în timp ce viteza aerului suflat atinge 92 metri pe secundă. Aparatul cântărește puțin peste 12 kilograme. VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Makita EB7660TH
Makita EB7660TH

Suflanta pentru gradina Makita EB5300TH, 2.4 CP, 52.5 CC, 4 timpi, 15 mc/min debit aer, 82 m/s viteza aer, 1.8 l, benzina

Makita EB5300TH reprezintă alternativa principală la modelul anterior. Concepută de același producător, suflanta este recomandată, de asemenea, pentru utilizări profesionale, dar poate fi achiziționată la un preț semnificativ mai mic. Comparativ cu modelul precedent, Makita EB5300TH este prevăzută cu un motor de 2.4 cai putere, debitul de aer fiind de 15 mc/min. Deşi capacitatea rezervorului este la fel de mare, modelul actual cântărește puțin sub 9 kilograme, fiind mult mai uşor de manevrat. VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Makita EB5300TH
Makita EB5300TH

Suflanta&aspirator frunze Skil 0792

Suflanta/aspiratorul Skil 0792 este un instrument de grădină trei în unu, ce poate sufla, aspira sau tăia frunzele şi crengile. Cu caracteristici pentru suflare și aspirare, Skil 0792 este excelent pentru a vă păstra grădină în cele mai bune condiții. Aspiratorul dispune de un motor electric cu o putere de 2800W, ce permite suflarea aerului cu o viteză de 270 km/oră. Grație dimensiunilor şi a greutății reduse, aparatul poate fi folosit cu uşurință în orice condiții, chiar şi de către persoane fără experiență în utilizarea unui aspirator sau a unei suflante de grădină. VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Skil 0792
Skil 0792

Suflanta/aspirator gradina, cu tocator Steinhaus PRO-BL3000

Steinhaus PRO-BL3000 este o suflantă de grădină electrică şi versatilă, cu un design ergonomic, fiind foarte uşor de utilizat. Excelent pentru grădinile de dimensiuni reduse sau medii, modelul este preferat de către o bună parte dintre consumatori, datorită excelentului raport dintre preț şi calitatea oferită. Deşi este un model low-cost, Steinhaus PRO-BL3000 dispune de un motor cu o putere de 3000W şi poate îndepărta nu doar frunze uscate, ci şi foi, cartoane, nisip sau frunze umede. În plus, dispozitivul poate aspira frunzele şi le poate toca, stocând până la 40 de litri de frunze tocate. VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Steinhaus PRO-BL3000
Steinhaus PRO-BL3000

Suflanta frunze SKIL 8600 AA

Aveți nevoie de o suflantă pentru o curte de dimensiuni reduse, motiv pentru care nu ați vrea să realizați o investiție importantă? Suflanta electrică Skil 8600 poate reprezenta soluția! Disponibilă la un preț mai mult decât rezonabil, această suflantă extrem de uşoară poate fi folosită pentru o perioadă nelimitată de timp, cu condiția existenței în apropiere a unei surse de curent. Puteți lucra ore întregi, fară grija epuizării bateriei sau a combustibilului. Suflanta are funcție de reglare a turației, dar şi sac pentru praf. VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Suflanta frunze SKIL 8600 AA
Suflanta frunze SKIL 8600 AA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here