Spațiile exterioare de relaxare, precum terasa, balconul sau grădina, pot să fie la fel de importante ca spațiile interioare, deoarece reprezintă locuri în care ne petrecem timpul şi unde obișnuim să ne relaxăm. În sezonul rece, spațiile exterioare ar putea să nu fie la fel de atractive, din cauza temperaturilor scăzute.

Recomandările noastre (calitate-preț)

Un încălzitor de terasă poate face însă ca zona de relaxare sau de locuit din aer liber să devină confortabilă inclusiv în zilele reci de iarnă. Încălzitoarele de terasă sunt accesorii esențiale pentru confortul personal în spațiile exterioare, atunci când temperatura de afară scade.

În România, încălzitoarele de terasă au devenit extrem de populare după anul 2016, odată cu modificarea legislației împotriva fumatului. După interzicerea completă a fumatului în spațiile publice închise, antreprenorii din domeniul HoReCa au căutat soluții pentru a atrage în continuare clienții fumători.

Terasele exterioare, aflate în spațiu deschis, au reprezentat răspunsul la ceea ce a constituit o problemă temporară pentru antreprenori. Deși în lunile de vară prezența pe terasele localurilor este una numeroasă, în zilele răcoroase de iarnă, lucrurile stau diferit. Pentru a depăși o eventuală criză generată de absența clienților fumători, majoritatea localurilor au dotat propriile terase exterioare cu încălzitoare.

Indiferent dacă sunteți antreprenor sau nu, dacă vă doriți un încălzitor pentru terasa proprie sau pentru terasa unui local, actualul ghid vă poate fi de folos. Din articol veți afla care sunt atributele unui bun încălzitor de terasă şi care este cel mai bun încălzitor de terasă, în opinia cumpărătorilor.

De ce să alegi cel mai bun încălzitor de terasă?

Încălzitorul de terasă este un dispozitiv care asigură confortul termic în spațiile exterioare, în zilele răcoroase, astfel încât să puteți petrece timpul nu doar în interior, ci şi în exterior. Cel mai bun încălzitor de terasă poate încălzi instantaneu balconul, terasa, zona mesei sau foișorul, astfel încât frigul de afară să nu mai reprezinte o problemă.

În funcție de performanțele încălzitorului, poate fi determinată suprafața pe care acesta o va putea încălzi, dar şi durabilitatea sa. Tocmai de aceea, este de preferat ca produsul ales să fie unul de calitate, care să ofere aceleași performanțe şi după câțiva ani de la achiziționare.

Cum alegi cel mai bun încălzitor de terasă?

În funcție de când şi cum intenționați să folosiți încălzitorul pentru terasă, puteți folosi o serie de criterii pentru a identifica cel mai bun încălzitor de terasă pentru propriile voastre nevoi.

Dacă sunteți preocupat de poluare, probabil veți dori să achiziționați un încălzitor de terasă electric şi o să evitați modelele pe gaz. În schimb, dacă vă gândiți mai mult la încălzirea rapidă a spațiului exterior, recomandat este să vă îndreptați atenția asupra încălzitoarelor de terasă pe gaz.

Aveți nevoie de un încălzitor de terasă portabil, pe care să îl puteți muta oricând dintr-un loc în altul sau preferați un model fix, stabil? În locul unde urmează să fie amplasat dispozitivul au acces frecvent copii şi vreți un model cu sisteme de siguranță pentru cei mici?  În funcție de răspunsul la aceste întrebări, cel mai bun încălzitor pentru terasă poate fi diferit de la un utilizator la un altul.

Suprafața pe care o aveți de încălzit, particularitățile cu privire la securitatea în funcționare sau portabilitatea aparatului sunt doar câțiva dintre factorii care pot să influențeze alegerea. Din ghidul actual veți afla cum puteți identifica singuri care este încălzitorul de terasă de care aveți nevoie.

Principalele tipuri de încălzitoare de terasă:

Încălzitor de terasă electric

Ușor de instalat şi de folosit, încălzitorul de terasă electric este cel mai utilizat dispozitiv de încălzire exterioară, fiind nu doar portabil, ci şi economic. Cea mai importantă caracteristică a încălzitorului de terasă electric este capacitatea de oprire şi de pornire, oricând îşi doreşte utilizatorul. Astfel, consumul de energie electrică va fi optimizat, în funcție de nevoile consumatorului. Cel mai bun încălzitor de terasă electric este eficient în încălzirea aerului înconjurător şi foarte ușor de întreținut.

Încălzitoarele de terasă electrice nu emit dioxid de carbon şi nicio altă substanță cu potențial toxic şi utilizează mai puțină energie decât modelele pe gaz. Comparativ cu încălzitoarele electrice de interior, cele de exterior sunt izolate astfel încât la contactul cu apa să nu devină periculoase. Încălzitorul de terasă electric poate fi utilizat chiar şi în timpul unei ploi abundente şi poate fi stocat oriunde.

Încălzitor de terasă pe gaz

Ideal pentru mediile comerciale, încălzitorul pe gaz folosește gazul petrolier lichefiat sau gazul natural pentru încălzirea terasei. În cazul încălzitorului de terasă cu gaz natural, instalarea se poate face doar de către o persoană autorizată. Tocmai de aceea, costul pentru achiziționarea şi instalarea unui încălzitor ce funcționează pe gaz natural este mai ridicat.

În ceea ce privește încălzitorul de grădină pe GPL, nu este necesară instalarea sa de către o persoană autorizată, însă va fi necesară schimbarea buteliei, de fiecare dată când gazul din aceasta se epuizează. Deși sunt extrem de sigure pentru mediul înconjurător, nivelul de poluare fiind unul extrem de redus, încălzitoarele de terasă pe gaz sunt în atenția autorităților de reglementare din UE.

Încălzitoare de terasă cu combustibil solid

Dificil de controlat şi de întreținut, încălzitoarele de terasă cu combustibil solid folosesc un foc controlat cu bușteni de lemn sau peleți pentru a oferi căldură. Ideale pentru persoanele care sunt atrase de ideea de foc de tabără şi care îşi doresc experiențe unice, acestea produc o cantitate crescută de fum şi pot reprezenta un pericol pentru sănătate.

Folosite frecvent, în medii semi-închise, încălzitoarele pe lemn pot pune în pericol viața. Astfel de dispozitive sunt recomandate exclusiv pentru încălzirea unor zone deschise, pe o perioadă limitată de timp. Uniunea Europeană, prin reprezentanții din comisiile de mediu, şi-au exprimat în numeroase rânduri îngrijorarea cu privire la utilizarea încălzitoarelor de grădină pe lemn.

Încălzitor de terasă cu infraroșu

Devenite tot mai populare în ultimii ani, încălzitoarele de terasă cu infraroșu nu încălzesc aerul, ci obiectele aflate în imediata apropiere, fiind eficiente pe distanțe relativ mici. Încălzitorul cu infraroşu este recomandat pentru încălzirea terasei de acasă, însă ar putea să fie ineficient în mediile comerciale, precum terasa unui restaurant.

Cel mai bun încălzitor de terasă: de ce ținem cont?

Încălzitoarele de terasă sunt disponibile în mai multe tipuri. Cele mai simple încălzitoare de terasă sunt cele electrice tipice, deoarece se încălzesc rapid și nu necesită instalare profesională. Un încălzitor cu gaz va încălzi o suprafață mai mare, dar acestea pot necesita fie instalarea de către un profesionist, fie depozitarea şi achiziționarea constantă a unor canistre cu gaz.

Există numeroase tipuri şi modele de încălzitoare de terasă din care puteți alege, astfel că este important să știți care sunt aspectele de care trebuie să țineți cont, astfel încât să puteți alege cel mai bun încălzitor de terasă. Înainte de achiziție, consultați următoarele caracteristici:

Capacitatea de încălzire

Intensitatea și eficacitatea unui încălzitor de terasă poate fi evaluată după capacitatea de încălzire. În general, această caracteristică se măsoară în watt-oră şi valorile sale sunt cuprinse între 500 şi 3000 W/h. Încălzitoarele de terasă cu cea mai mare capacitate de încălzire sunt cele electrice şi cu gaz.

Suprafața încălzită

Menționată la majoritatea încălzitoarelor de terasă, suprafața încălzită face referire la distanța maximă pe care aparatul o poate încălzi. Cele mai bune încălzitoare de terasă sunt acelea care pot încălzi la distanțe mari, de peste 20-25 de metri pătrați. În general, aparatele de încălzit electrice sau pe gaz de dimensiuni mari sunt cele care pot fi folosite pentru încălzirea spațiilor comerciale, raza lor fiind mai mare. Modelele mici, de regulă cu halogen, au o rază de acțiune limitată, fiind utile pe distanțe de 5-10 metri.

Dimensiunea şi greutatea dispozitivului

Criteriul este esențial, deoarece aparatele de încălzire de grădină au greutăți şi dimensiuni variabile. Astfel, dacă vă doriți un aparat pentru încălzirea unui spațiu redus şi ați prefera amplasarea sa pe masă sau în apropierea mesei, asigurați-vă că dimensiunile şi greutatea sunt reduse. În schimb, dacă vreți să încălziți un spațiu mare, precum terasa unui restaurant, un dispozitiv mic va fi ineficient.

Cel mai bun încălzitor de terasă: RECOMANDĂRI

Am analizat opiniile experților și recenziile utilizatorilor pentru a vă oferi recomandările noastre pentru cele mai bune încălzitoare de terasă pe care le puteți cumpăra din magazinele online.

Incalzitor vertical pe gaz Heinner, 5-13 kw, Regulator de gaz, Furtun, din otel si rachita PVC

Folosit de regulă în terasele restaurantelor, încălzitorul Heinner este alimentat cu butan sau propan şi are o capacitate de încălzire de 13 kWh. În ciuda design-ului relativ simplist, încălzitorul vertical pe gaz Heinner este unul dintre cele mai bune aparate de încălzire pentru terasă, prin prisma performanțelor excelente, raportate la prețul accesibil. Cu ajutorul său pot fi încălzite cu ușurință terase exterioare care măsoară peste 60 de metri pătrați. Încălzitorul poate fi ridicat la o înălțime de 2.24 metri. VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Incalzitor vertical pe gaz Heinner VITG011
Incalzitor vertical pe gaz Heinner VITG011

Incalzitor pentru terasa ZOBO H1207G pe GPL, + Cadou Termometru digital cu higrometru

Încălzitorul pentru terasă Zobo H1207G este soluția ideală pentru încălzirea pe timpul iernii a unor terase de dimensiuni medii. Folosit exclusiv în spații deschise, cu o greutate de aproximativ 20 kg, aparatul este extrem de stabil şi nu va putea fi răsturnat de vânt sau de eventuale bruscări prin atingere. Confecționat din oțel rezistent la umiditate şi îngheț, încălzitorul de terasă Zobo H1207G este extrem de durabil şi va putea fi folosit ani de zile, dacă va fi folosit şi întreținut corespunzător. Butelia este amplasată în interiorul încălzitorului, fiind protejată de o uşă special concepută în acest sens. La achiziționarea acestui produs veți primi cadou un termometru digital cu higrometru. VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Incalzitor pentru terasa ZOBO H1207G pe GPL
Incalzitor pentru terasa ZOBO H1207G pe GPL

Incalzitor terasa Veito Blade S 2,5kW, fibra Carbon, Aluminiu, Telecomanda, 4 Trepte, Afisaj LED, buton Touch, IP55, Negru

Dacă spațiul este principalul factor pe care îl luați în considerare înainte de achiziția unui încălzitor de terasă, atunci îndreptați-vă atenția asupra unui model ce poate fi montat pe perete, precum Veito Blade S. Folosind un încălzitor de perete nu va fi necesar să sacrificați spațiu, însă avantajele vor fi aceleași pe care le-ați putea obține şi cu un încălzitor de podea. Portabil şi uşor de instalat, dispozitivul poate fi folosit oriunde, atât în interior, cât şi în exterior. Veito Blade S nu consumă oxigen, căldura fiind degajată de lumina infraroşu puternică, iar consumul său energetic este unul redus. Puterea nominală maximă este de 2500 W, însă aparatul poate fi folosit inclusiv la puteri mai mici, deoarece dispune de patru trepte de viteze. Veito Blade S este rezistent la apă şi poate fi controlat din telecomandă. VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Veito Blade S 2,5kW
Veito Blade S 2,5kW

Incalzitor terasa infrarosu, 1500w, halogen, IP34

Dacă aveți nevoie doar de puțină căldură în jurul mesei, un încălzitor de terasă suspendabil poate fi cea mai bună opțiune. Disponibil la un preț mai mult decât rezonabil, încălzitorul prezentat, conceput de compania Hyundai, poate fi util în spații semi-deschise sau închise. Creat din oțel durabil şi de calitate, poate încălzi o suprafață de maximum 9 metri pătrați, puterea sa nominală fiind de 1.5 Wh. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui model simplu de încălzitor suspendabil, care să ofere puțină căldură în zilele de iarnă, acesta ar putea fi cel mai potrivit, grație dimensiunilor sale mici și a prețul redus. VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

Incalzitor terasa infrarosu, 1500w, halogen, IP34
Incalzitor terasa infrarosu, 1500w, halogen, IP34

INCALZITOR TERASA MY4327 MAX 13KW / 44,500 BTU

Myria My4327 este un încălzitor ideal pentru încălzirea teraselor de dimensiuni medii. Alimentat cu butan sau propan, încălzitorul are o putere de încălzire de 44.500 BTU. Corpul de suport este dintr-un oțel durabil, apreciat de majoritatea cumpărătorilor pentru stabilitatea pe care o oferă. Aparatul atinge o înălțime de 22.1 cm,  cântărește 17 kilograme şi poate încălzi cu ușurință la distanțe de peste 25 de metri pătrați. Conform producătorului, este recomandată utilizarea încălzitorului exclusiv în spații deschise sau semi-deschise, foarte bine aerisite. Aparatul nu trebuie folosit în încăperi închise şi neaerisite. VEZI PREȚUL DE ASTĂZI !!!

TERASA MY4327 MAX 13KW
TERASA MY4327 MAX 13KW

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here